Soranna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 1/2022

4.2.2022
Ihana Soranna löysi oman kodin Uudeltamaalta!

20.1.2022
Lempeäkasvoinen Soranna on ihmetellyt uutta elämäänsä pian viikon hoitopaikassaan Tampereella. Soranna on ystävällinen ja suloinen tyttö, joka on sopeutunut hienosti hoitopaikkaansa.

Soranna on suhtautunut kaikkiin ihmisiin ystävällisesti ja iloisesti ja antaa mielellään lipaisun tervehtiessään uusiakin tuttavuuksia. Soranna tykkää olla ihmisten läheisyydessä ja pitää kaikenlaisesta hellimisestä. Haleja Soranna saakin helposti, sillä turkki on ihanan pehmeä ja paksu. 

Sorannan hoitopaikka on omakotitalossa rauhallisella seudulla. Soranna on tottunut hoitopaikassaan koirakaveriin ja teini-ikäisiin lapsiin. Tällä hetkellä Sorannalla on korkeutta 50 cm ja painoa 18 kg. 

Sorannan yhteyshenkilönä toimii Tessa.

14.1.2022
Soranna pääsi Suomeen! Kaunis Soranna odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Tampereella.

Soranna tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Sorannan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

5.1.2022
Soranna sterilisoitiin Viipurin koirien tuella.

19.12.2021
Soranna on tuumaileva tyttö, jolle maailmassa on vielä paljon ihmeteltävää. Kunpa löytyisi oma ihminen opastamaan sitä eteenpäin!

Soranna ja sen viisi sisarusta syntyivät Kamenkan kylässä vapaana eläneelle narttukoiralle. Emolla ei ollut omistajaa, vaan se vaelteli kahden muun narttukoiran kanssa alueella. Kun se synnytti pennut, alkoivat paikalliset asukkaat huolestua koirista. Pennut saatiin kiinni ja toimitettiin Snezhannan tarhalle marraskuun alussa. Emo ja kaksi muuta aikuista koiraa tullaan myös ottamaan kiinni ja sterilisoimaan. Sorannan sisaruksia ovat Sandra, SabrinaSylvietta ja Serena.

Soranna on ihmetellyt tarhaelämää nyt tovin. Se on kovin erilaista kuin kadulla eläminen, sekä hyvässä että pahassa. Ruoka tulee säännöllisesti ja ihmisiltä saa ohimennen huomiota ja rapsutuksia, mutta toisaalta tarhan meteli ja ahtaat tilat tuovat omat haasteensa. Sorannan puolesta toivoisimmekin kovasti, että joku näkisi sen ehkä tavanomaisen ulkokuoren alle ja haluaisi mahdollistaa Sorannan pikaisen matkan Suomeen. Soranna suhtautuu tällä hetkellä vieraisiin ihmisiin uteliaasti, vaikka samalla vähän ujosti.

Sorannasta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Vaikka se on vähän ujo tyttö, tulee silti kaipaamaan aktiivista ja koiramaista elämää: pitkiä metsälenkkejä, aktivointia ja kivaa yhdessä oloa. Siitä ei välttämättä tule koskaan varsinaista kaupunkikoiraa, mutta rauhallisemmassa ympäristössä siitä varmasti kuoriutuu iloinen ja omaa perhettään kovasti rakastava tyttö.

Soranna on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.