Ellen

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa siroksi keskikokoiseksi (nyt n. 8,5 kg)
Syntymäaika: 6/2022
Tautitestattu: 11/2022

27.12.2022
Ellen sai kodin Kuopion seudulta.

17.12.2022
Ellenistä ei oteta vastaan enempää hakemuksia.

3.12.2022
Ellen on viikon hoitopaikassa olon jälkeen osoittautunut reippaaksi, ihmisrakkaaksi ja iloiseksi pusutytöksi, joka voisi soveltua monenlaiseen kotiin.

Leikkisä Ellen rakastaa ihmisen seuraa, mutta tykkää leikkiä leluilla yksinkin. Hoitopaikan kissan kanssa Ellen tulee hyvin toimeen. Lenkkeily sujuu tytöltä reippaasti, mutta jotkut vastaantulevat koirat vielä jännittävät. Ellen tekee jo hyvin tarpeita ulos, mutta täydellistä sisäsiisteyttä harjoitellaan vielä.

Ellen uskaltaa kulkea hissillä eikä hauku rappukäytävän äänille, joten kerrostalokin voisi sopia Ellenin kodiksi. Tyttö pitää ääntä lähinnä joskus leikkien tiimellyksessä. Reipas Ellen ei ole turhan kranttu asumismuodon eikä asuinympäristönkään suhteen, mutta pienehkö koirakaveri tulevassa kodissa olisi tämän leikkisän tytön mielestä varmasti huippujuttu.

25.11.2022
Pieni Ellen ei enää palele tarhalla. Ellen muutti Suomeen ja etsii kotia nyt hoitopaikasta käsin. Ellen on tavattavissa Lahdessa.

Ennen Suomeen tuloa Ellen steriloitiin. Se myös testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testatut taudit olivat negatiivisia. Lisäksi Ellenin rabiesvasta-ainetasot tukittiin ja nähtiin, että sillä on rokotuksesta saatu suoja tautia vastaan.

7.11.2022
Ellen on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälin jälkeen. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä sterilisoitavana.

Se kävi myös tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

15.10.2022
Kun kotikoira saa vahinkopentuja, mitä tapahtuu? Osalle löytyy suoraan oma koti, mutta ne jotka jäävät ilman passitetaan koiratarhalle.

Siskokset Ellen ja Elviira syntyivät kesäkuussa Viipurin seudulla omistetulle kotikoiralle. Pentuja oli alunperin neljä, mutta kahta onnisti ja ne muuttivat suoraan omiin koteihinsa. Ellenille ja Elviiralle ei sen sijaan löytynyt koteja eikä emokoiran omistaja tahtonut pitää niitä kauempaa. Hän otti Snezhannaan yhteyttä ja tytöt muuttivat tarhalle kun tilaa vapautui syyskuussa. Snezhanna kävi myös steriloimassa emon ja varmistamassa, ettei tämä joutuisi enää milloinkaan synnyttämään lisää ei-toivottuja pentuja. 

Ellen on melko luottavainen ja ihmisistä kiinnostunut, utelias pentu. Se on päässyt jo aloittamaan hihnassa kulkemisen alkeet vapaaehtoisten kanssa. Meno on vielä hapuilevaa ja poukkoilevaa, mutta mikään ihme se ei ole, sillä kovin montaa kertaa ei kaulapanta ole tällä tytöllä ollut kaulassa. Ellen jakaa saman aitauksen usean muun pennun kanssa ja vaikuttaa tulevan porukassa hyvin juttuun toisten kanssa. Siskokset kuuluvat pentulauman nuorimmaisiin ja pienikokoisimpiin.

Tarha ei koskaan ole pienelle pennulle hyvä kasvuympäristö vaan Ellen tarvitsisi kotia, turvaa ja omaa ihmistä. Kotona sisätiloissa asuminen on sille vierasta ja tulevalla omistajalla on oltava motivaatio kunnossa Ellenin sopeuttamiseksi. Sisäsiisteys, yksin oleminen ja hihnassa nätisti kulkeminen kuuluvat harjoittelulistalle. Snezhannan kertoman mukaan pentujen emo on keskikokoinen huskymix, joten näistäkin pennuista varttuu aikuisina todennäköisesti keskikokoisia. Niistä kasvaa nuoria ja aktiivisia koiria, jotka etsivät kotia jolla on aikaa ja halua koiran kanssa puuhailuun ja lenkkeilyyn - oli sää mikä hyvänsä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.