Amur

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2018
Tautitestattu: 6/2022

14.7.2022
Amur löysi kodin.

11.6.2022
Jes! Symppiksen oloinen Amur matkusti Suomeen hoitopaikkaan odottamaan oman kodin löytymistä.

Amur tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat tutkitutti myös Amurin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

29.4.2022
Amur meinasi menettää henkensä, koska siitä ei ollut metsästyskoiraksi. Onneksi ihmisrakas poika saatiin kuitenkin puhutettua Snezhannan luokse.

4-vuotias Amur saapui Snezhannan tarhalle vuoden lopussa. Sen omistaja meinasi ampua sen hyödyttömänä, sillä Amurista ei ollut metsälle. Snezhanna kuvailee Amuria äärimmäisen ihmisrakkaaksi ja hyvin kiltiksi pojaksi. Amur on sosiaalinen eikä näytä pelkäävän tippaakaan tarhalla vapaaehtoisina käyviä miehiä eikä lapsia. Päinvastoin, Amur näyttää suuresti nauttivan yhteisistä seurusteluhetkistä ihan kaikenlaisten ihmisten kanssa. Snezhanna kertookin, että Amur on ihan pakahduksissaan kun saa seuraa ja on kovalla tohinalla pomppien valmiina pusuttelemaan jokaista jonka kosketusetäisyydelle ylettää.

Amur muistuttaa hyvin paljon karjalankarhukoiraa. Se saattaa olla myös jonkinlainen laikasekoitus. Vaikka Amurilla on ollut omistaja, tiedossa ei ole onko se saanut asua sisätiloissa. Todennäköisempää on, että kodin virkaa on toimittanut jokin piha-aitaus. Niinpä sellaiset kotikoirantaidot kuin sisäsiisteys tai yksinoleminen voivat vaatia harjoitusta. Amur vaikuttaa kivalta ja hyvin sosiaalistuneelta pojalta, jolle luulisi oman kodin löytyvän kohtuu helposti. Ihmisrakkaan Amurin toiveena on täysivaltaiseksi perheenjäseneksi pääseminen, yksinäistä elämää pihan perälle kettinkiin Amur ei halua lähteä viettämään!

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.