Berta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2020
Tautitestattu: 6/2022

2.6.2022
Berta sai kodin Jyväskylästä.

19.6.2022
Berta on lokakuussa 2 vuotta täyttävä iloinen ja superkiltti tyttö. Berta on ollut nyt viikon kotihoidossa, ja on osoittautunut varsin helpoksi ja mutkattomaksi koiraksi.

Berta on kotihoidossa kerrostalon kolmannessa kerroksessa, ja portaissa kulkeminen sujuu ongelmitta. Ulkoa tai rappukäytävästä kuuluviin ääniin Berta ei reagoi millään lailla. Itse asiassa kotihoidossa ollessaan Berta ei ole haukkunut kertaakaan.

Berta ulkoilee mielellään ja kävelee suht kauniisti hihnassa, välillä vähän innostuu vetämään, mutta ottaa kyllä taluttajaan hienosti kontaktia. Berta on sisäsiisti. Berta osaa istua, antaa tassua ja mennä maahan. Berta on myös oppinut sisällä rauhoittumaan omalle pedille tai makuualustalle.

Kotihoitoperheessä Bertalla on kavereina 4 koiraa; 3 steriloitua narttua ja kastroitu uros. Berta tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa ja intoutuu iloisiin leikkeihin mielellään. Kissojakin kotihoitoperheessä asuu, ja niidenkin kanssa elo sujuu mainiosti.

Berta on tottunut myös lapsiin ja olisi sopiva perheenjäsen myös lapsiperheeseen. Innokkuutta, oppimishalua, elämäniloa ja rakkautta löytyy tästä suloisesta tytöstä vaikka muille jakaa.

Viipurin koirat - Berta kotihoidossa 6/2022

11.6.2022
Berta matkusti Suomeen ja odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Lohjalla.

Berta tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) sekä leishmanioosi, jotka olivat negatiivisia. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Bertalla positiivinen. 

Viipurin Koirat tutkitutti myös Bertan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

12.5.2022
Berta on ystävällinen ja leikkisä koira, joka rakastaa juosta tuulen lailla. Berta on tavannut tarhalla kaikenikäisiä ihmisiä ja suhtautuu kauniisti pieniinkin lapsiin.

Berta on tullut tarhalla ollessaan kaikkien koirien kanssa hyvin toimeen.

16.11.2021
Bertalle lisätiin video:

Viipurin koirat - Berta

2.11.2021
Berta on ystävällinen ja reipas tyttö, jolla on ollut epäonnea kodin suhteen. Berta sai kodin, mutta palautettiin takaisin tarhalle huonossa kunnossa.

Vapaana kuljeskellut leikkaamaton kotikoira pyöräytti jälleen yhden pentueen. Berta oli yksi pennuista. Se sisaruksineen päätyi Margaritan tarhalle, koska muuta paikkaa ei pienille ollut tarjolla. Berta ei ehtinyt kovin kauaa olla tarhalla, kun sille haluttiin antaa koti. Berta asui kodissa monta kuukautta ja kun se oli vähän vajaa vuoden ikäinen, koti palautti Bertan. Margaritalle tuotiin pelokas ja niin laihassa kunnossa oleva Berta takaisin, että sen kylkiluut pystyi helposti laskemaan. Tämä koira tuhoaa paikkoja, sanottiin, ja sen jälkeen omistajat lähtivät tiehensä. Margarita kertoo, ettei Berta osannut kävellä hihnassa vaikka se oli asunut kuukausia kodissa. Se oli alkuun myös hyvin pelokas ja hiljainen, tarhalle joutuminen oli Bertalle varmasti ahdistava kokemus.

Hiljalleen Bertan olemus muuttui, ja siitä kuoriutui avoin, iloinen ja ihmisrakas tyttö. Berta osaa nykyään kävellä hihnassa ja istua pyynnöstä. Se on reipas ja päässyt useamman kerran ulkoilemaan pienen tarhan ulkopuolella. Emme tiedä minkälainen Bertan koti oli, mitä se ehti näkemään ja kokemaan entisessä elämässään. Luultavasti kuitenkin paljon enemmän kuin kanssasisarensa tarhaoloissa. Tulevan omistajan on kuitenkin ymmärrettävä, ettei Berta välttämättä mikään ihan täysin valmis kotikoira ole. Perustaitoja, kuten sisäsiisteyttä ja yksin olemista, on varauduttava harjoittelemaan. Ja nuorena koirana Berta haluaa päästä nauttimaan kunnollisista lenkeistä. Löytäisikö kovia kokenut Berta uuden, rakastavan kodin sinun luotasi?

Kooltaan Berta ei ole kovin iso vaan sirorakenteinen keskikokoinen.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.