Polli

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 1/2022

23.1.2022
Polli sai kodin Helsingistä.

14.1.2022
Polli pääsi Suomeen! Polli jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Polli tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Pollin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

4.1.2022
Polli sterilisoitiin Viipurin koirien tuella.

20.11.2021
Polli kuuluu niihin koiriin, jotka ovat saaneet maistaa hetken onnea, mutta joutuneet sitten uudelleen kodittomiksi. 

Elokuun alussa Lesogorskista (ent. Jääski) löytyi raunioituneen rakennuksen uumenista arvokas lasti – säkki täynnä pienen pieniä, lähes vastasyntyneitä ja täysin avuttomia koiranpentuja. Tämäkin tarina noudattaa valitettavan tuttua kaavaa: leikkaamattoman nartun ei-toivotut pennut on pyritty huomaamattomasti hävittämään hylkäämällä ne oman onnensa nojaan. Näillä pienillä avuttomilla oli kuitenkin onni matkassa, sillä ohikulkija kuuli raunioista kantautuvan hennon ininän ja pennut löydettiin ennen kuin oli liian myöhäistä. Emosta aivan liian aikaisin eroon joutuneiden pentujen hoitaminen on kuitenkin raskasta ja sisältää monia unettomia öitä ja liialti huolta ja stressiä. Pentujen onneksi muutama avulias vapaaehtoinen kuitenkin löytyi, ja niinpä pennut autettiin pulloruokinnan avulla elämässä alkuun. Kaksi niistä jäi Snezhannan oman perheen luo kasvamaan. Suomesta saatiin arvokasta apua emomaidonvastikkeen ja purkkiruuan muodossa.

Polli seitsemän sisaruksensa kanssa vietti elämänsä ensimmäiset kuukaudet kodissa, missä ne tottuivat muun muassa lapsiin, hellyyteen ja yhdessäoloon. Muutama onnekas pentu onnistui tänä aikana löytämään kodit ja loput siirtyivät noin kolmen kuukauden ikäisinä tarhalle. Polli kuului tähän joukkoon yhdessä sisarustensa  Paulan, Pablon, Paulon ja Polinan kanssa. Muutos entiseen on suuri ja sisarusjoukolle erityisen rankka – tottuivathan ne jo elämään lämpimässä ja turvallisessa kodissa, missä oli ihmisseuraa tarjolla. Snezhanna ja pentuja hoitaneet vapaaehtoiset toivoivatkin hartaasti niiden löytävän omat kodit niin pian kuin mahdollista. Sosiaalisten pentujen kanssa aloitettiin hihnaharjoittelut siinä toivossa, että ne todella saisivat pian vaihtaa kolean tarhan omaan kotiin. Ja kävikin niin onnekkaasti, että Polli pääsi venäläiseen kotiin. Onni ei kuitenkaan ollut kovin pitkäaikainen, sillä Polli ei osannut innostuksissaan varoa riittävästi perheen vauvaa ja niinpä se palautettiin tarhalle toisten koirien joukkoon.

Vaalea Polli on varsinainen kaunotar! Hauskat täplät koristavat Pollin kuonoa. Sisarustensa tavoin siinä on aimo annos virtaa ja tulevan kodin pitääkin ymmärtää, että reipas pentunen kaipaa monenlaista puuhaa. Vaikka Polli on asunut kodissa, emme tiedä, kuinka paljon sen koulutukseen on siellä panostettu, ja osaako se esimerkiksi kävellä hihnassa tai onko se sisäsiisti. Uuden kodin pitääkin olla valmis opastamaan Pollia näissä ja kaikissa muissakin kotikoiran tärkeissä taidoissa niin, että siitä kasvaa kunnon koirakansalainen, jonka kanssa on ilo jakaa yhdessä tulevat vuodet.

Polli on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.