Richard

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 11/2021
Tautitestattu: 8/2022

25.10.2022
Riku muutti omaan kotiin.

22.9.2022
Riku on solahtanut kotikoiraksi vaivattomasti. Ja melko vaivaton tyyppi se on muutenkin, ollakseen teinikoira.

Riku tulee mukavasti toimeen muiden koirien kanssa ja tutustuu helposti koirakavereihin myös hihnassa ollessaan. Se leikkii ja juoksee mielellään mutta antaa myös tilaa, jos toinen koira ei seuraa kaipaa. Lelutkin ovat alkaneet kiinnostaa Rikua ja niiden lisäksi myös muutama sukka on mystisesti vaihtanut paikkaa yön aikana. Öisin Riku tosin enimmäkseen nukkuu, ja mieluisin nukkumapaikka on hoitotädin vieressä sängyssä. Koiranpetikin kelpaa lyhyemmille torkuille. 

Rikun kanssa on käyty kyläilemässä lapsiperheessä ja se pärjäsi varsin hyvin, vaikka paikalla oli useampi lapsi taaperosta esikouluikäiseen. Miehiin kohdistunut arastelu on alkanut hälventyä ja Riku hakee jo mielellään rapsutuksia hoitoperheen mieheltä. Riku suhtautuu ihmisiin kohteliaasti, eikä hypi tai törmäile, eikä se ole muutenkaan erityisen kova sähläämään. 

Autoilu sujuu Rikulta rauhallisesti maisemia katsellen ja takakontissa torkkuen. Kotiin se on jääänyt onnistuneesti koiraseurassa, mutta aivan yksin se ei ole ollut. Yksinoloa joutuu todennäköisesti harjoittelemaan, mikäli Riku muuttaa ainokaiseksi koiraksi. 

Riku on ollut toistaiseksi varsin hiljainen poika. Se on haukkunut vain yhdessä tilanteessa, jossa ulkoa kuului selvä toisen koiran haukku. Riku voisikin sopia myös kerrostaloon, kunhan tämä ei ole aivan kaupungin ytimessä. Jos omaa pihaa ei ole, olisi hyvä, jos läheltä löytyisi koirapuisto.

Sisäsiisteys on Rikulla hyvällä alulla. Se käy tarpeillaan 3–4 kertaa päivässä.

12.9.2022
Terveiset Richardilta eli Rikulta! Ensimmäiset päivät hoitopaikassa ovat sujuneet lepäillen ja uutta opetellen, niin kuin vasta saapuneella koiralla kuuluukin.

Rikun hoitopaikka on aikuiskoti pientaloalueella, jossa on ennestään kaksi omaa koiraa. Riku sopii ainakin tällaiseen saman tyyppiseen kotiin. Hiukan myöhemmin osaamme sanoa, sopiiko se myös esimerkiksi kerrostaloon, lapsiperheeseen tai ainoaksi koiraksi. 

Riku on utelias ja tarkkaavainen poika. Se lähtee mielellään pihalle ja kävelylle. Hihnassa se on ollut myös ennen Suomeen pääsyä, mutta koiratarhan ympäristö on rauhallista peltomaisemaa. Suomessa se joutuu siis totuttelemaan erilaisiin kulkijoihin ja ympäristöihin. Kolmen sauvakävelijän poppoo sai sen perääntymään mutta yksittäinen jalankulkija on ok. Satunnaisia, ohi ajavia autoja se ei säiky juurikaan. 

Riku suhtautuu toistaiseksi naisiin reippaammin kuin miehiin, mikä on tarhakoirille tyypillistä. Hoitopaikan mies ei ole vielä päässyt sitä juurikaan rapsuttelemaan. Naisia Riku sen sijaan tervehtii omaehtoisesti. Hoitopaikan nainen on Rikun turva ja tämän vieressä on tuvallista myös nukahtaa. Toistaiseksi Riku ei ole kaipaillut rapsutuksia mutta se viihtyy kyllä muuten ihmisen lähellä.

Riku suhtautuu toisiin koiriin ystävällisesti ja tutustuu nopeasti koirakavereihin. Naapurin nuoren labradoripojan kanssa se viritteli jo ensi kohtaamisella leikkejä. 

Riku on noin 55 cm korkea, toistaiseksi hyvin kevytrakenteinen ja hoikka. Painoa sillä on arviolta 17 kiloa. 

9.9.2022
Richard jätti tarhaelämän taakseen ja matkusti kotihoitoon Vantaalle odottamaan kotiehdokkaita.

Ennen Suomeen tuloa Richard testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Richardin rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

16.8.2022
Sisarukset Rita, Roxy, Radzha ja Richard jakavat aitauksen keskenään. Sisarukset ovat toinen toistaan iloisempia ja vaikuttavat varsin ihmisrakkailta.

Koko porukka pääsee kanssamme kävelylle yhtäaikaa ja liikkuu sinne tänne sinkoilevana, toisiinsa törmäilevänä ja toisiansa tallaavana muodostelmana. Maailmassa on niin paljon nähtävää ja haisteltavaa, ja käytössä niin vähän aikaa! Vaikka tämä nelikko tykkää kovasti ihmisistä, on myös koiraseura niille tärkeää. Kovin kauas ei sisko tai veli saa päästä ennen kuin muut jo kiskovat hihnassa samaan suuntaan. Näille innostuneille ja aktiivisille nuorille toivoisi niin kovin omaa kotia ja pääsyä pois tarhalta. Vaikka kaikki neljä ovat reippaita, tuntuu toisen koiran mukanaolo niille niin tärkeältä, ettemme ainakaan toistaiseksi sijoita niitä ainoaksi koiraksi. Lapset sen sijaan ovat ok, eikä 5-vuotias poika aiheuta niissä minkäänlaista hämmennystä. Niillä ei taida olla kovin suuria ehtoja tulevalle kodilleen, mutta seuraa ja yhteistä puuhaa pitää olla. 

21.5.2022
Richard kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

2.5.2022
Kenen syliin saisi kiivetä? Richard on ihmisrakas ja rohkea poika, joka ei turhia arkaile.

Richard, RitaRondaRodikRem, Roxy ja Radzha ovat peräisin Sovetskin (ent. Johannes) kylästä. Niiden tarinassa ei suuria yllätyksiä ole vaan se noudattaa tuttua kaavaa: leikkaamaton kotikoira tulee tiineeksi eikä omistaja tiedä mitä tekisi pennuille. Vaikka tarhalla on ahdasta, ei Snezhanna voi olla ottamatta pentuja vastaan sillä muuten ne todennäköisesti viskattaisiin jossain vaiheessa yksinään selviytymään talvipakkasiin. Omistaja suostui kuitenkin pitämään pentuja parin kuukauden ikään saakka, jonka jälkeen ne siirtyivät tarhalle.

Richardin kerrotaan olevan iloinen ja välitön, ihana pentu! Se rakastaa ihmisiä ja tulee reippaasti hakemaan rapsutuksia ja huomiota. Vapaaehtoiset ovat opettaneet Richardia kävelemään hihnassa ja sehän tältä pojalta sujuu. Tosin tyyli on pentumaista poukkoilua, mutta hihna ja kaulapanta eivät ole pelottavia asioita sille. Richard haluaisi niin kovasti oman ihmisen, joka huolehtisi ja pitäisi hyvänä sitä. Olisitko se sinä?

Viimeisissä kuvissa näkyy pentue kotipihan aitauksessaan. Viimeisessä kuvassa emo on juuri sterilisoitu.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Richardin ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.