Polina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 12/2021

1.1.2022
Polina sai kodin Helsingistä.

26.12.2021
Olisitko sinä Polinan oma sielunkumppani? Polina on reipas ja hyväkäytöksinen, rapsutuksia rakastava tyttö, jolle oman ihmisen läheisyys on tärkeää.

Polina on vilkas, fiksu ja todella nopea oppimaan. Kotihoitaja uskookin, että Polina sopisi loistavasti harrastuskaveriksi johonkin koiramaiseen lajiin. Leikkisä Polina on nopea innostumaan ja hyppii ihmistä vasten antaakseen suukkoja. Tyttö rauhoittuu kuitenkin nätisti sisällä lepäämään, kunhan virrat on kulutettu hyvin loppuun leikin ja ulkoilun aikana.

Ulkona tyttö kävelee jo todella nätisti hihnassa, vaikka vieraat ihmiset ja äänet vähän jännittävät. Jännän paikan tullen Polina hakeutuu turvaan lähelle omaa ihmistä, ja hän myös haluaa nukkua lähietäisyydellä omasta ihmisestä. Polina huomauttaa kerrostalon kolahduksista haukkumalla. Voi toki olla että tämä tapa karsiutuu tottumisen myötä, mutta uuden omistajan on varauduttava tähän. Myös sisäsiisteyttä pitää vielä harjoitella uudessa kodissa.

Polinalla on kotihoidossa Kirkkonummella seuranaan leikattu uroskoira, jonka kanssa yhteiselo sujuu oikein hyvin. Polina vaikuttaa tulevan mutkattomasti muiden koirien kanssa toimeen, vaikka onkin tarkka siitä, ettei toinen koira saa lähestyä hänen ruokaansa. Vieraita ihmisiä kohtaan Polina on ystävällinen ja haluaa antaa pusuja kaikille, vaikka ihan aluksi uuden ihmisen tavatessaan aristelee hetken ja pari karkoitushaukahdustakin voi tulla, jos kyseessä on mieshenkilö tai lapsi.

Kaiken kaikkiaan Polina on hellyttävä ja valloittava persoona, joka ansaitsee rakastavan loppuelämän kodin. Ydinkeskustan hälinään Polina ei sovellu, vaan kodin olisi hyvä löytyä hieman rauhallisemmalta alueelta.

17.12.2021
Polina on sosiaalinen ja reipas tyttö, joka saa nyt jatkaa kodinetsintää Suomesta käsin!

Polina tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Viipurin Koirat testasi Polinan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

20.11.2021
Häntä vispaten iloinen ja reipas Polina tutkii uutta ympäristöään. Se on vain hetki sitten päätynyt tarhalle, missä se nyt ihmeissään tutustuu uusiin koirakavereihin ja uteliaana pyörii haistelemassa uusia hajuja.

Elokuun alussa Lesogorskista (ent. Jääski) löytyi raunioituneen rakennuksen uumenista arvokas lasti – säkki täynnä pienen pieniä, lähes vastasyntyneitä ja täysin avuttomia koiranpentuja. Tämäkin tarina noudattaa valitettavan tuttua kaavaa: leikkaamattoman nartun ei-toivotut pennut on pyritty huomaamattomasti hävittämään hylkäämällä ne oman onnensa nojaan. Näillä pienillä avuttomilla oli kuitenkin onni matkassa, sillä ohikulkija kuuli raunioista kantautuvan hennon ininän ja pennut löydettiin ennen kuin oli liian myöhäistä. Emosta aivan liian aikaisin eroon joutuneiden pentujen hoitaminen on kuitenkin raskasta ja sisältää monia unettomia öitä ja liialti huolta ja stressiä. Pentujen onneksi muutama avulias vapaaehtoinen kuitenkin löytyi, ja niinpä pennut autettiin pulloruokinnan avulla elämässä alkuun. Kaksi niistä jäi Snezhannan oman perheen luo kasvamaan. Suomesta saatiin arvokasta apua emomaidonvastikkeen ja purkkiruuan muodossa.

Paula seitsemän sisaruksensa kanssa vietti elämänsä ensimmäiset kuukaudet kodissa, missä ne tottuivat muun muassa lapsiin, hellyyteen ja yhdessäoloon. Muutama onnekas pentu onnistui tänä aikana löytämään kodit, mutta Polina ja sisarukset PabloPauloPaula ja Polli siirtyivät noin kolmen kuukauden ikäisinä tarhalle. Muutos entiseen on suuri ja sisarusjoukolle erityisen rankka – tottuivathan ne jo elämään lämpimässä ja turvallisessa kodissa, missä oli ihmisseuraa tarjolla. Snezhanna ja pentuja hoitaneet vapaaehtoiset toivovatkin hartaasti niiden löytävän omat kodit niin pian kuin mahdollista. Sosiaalisten pentujen kanssa on jo aloitettu hihnaharjoittelut siinä toivossa, että ne todella saisivat pian vaihtaa kolean tarhan omaan kotiin.

Suloinen Polina ei meinaa malttaa pysyä paikallaan, kun tuttu ihminen on lähettyvillä. Se vispaa häntää ja hakeutuu ihmisen lähelle, pomppaa niin korkealle kuin pienillä jaloillaan pääsee ja tarjoaa tutuille pusuja nenänpäähän. Polina onkin todella hellyttävä nuori tyttö, joka enemmän kuin mielellään lunastaisi kyydin Suomeen. Innokkaana, mutta hieman ihmeissään se on tutustunut tarhan ympäristöön; sen tämänhetkiseen kotiin. Sen nykyisessä kodissa ei kuitenkaan ole kovinkaan lämmin, maa on märkä ja aika käy helposti pitkäksi. Oma lämmin peti, omat ihmiset, muutama oma pehmo ja luu, niistä Polina unelmoi. Toivottavasti sen toiveista tulisi pian totta, ja se pääsisi matkustamaan omaan kotiin ennen tulevan talven kovia pakkasia. Kotikoiran taitoja ei tämä tyttö vielä taida, ja uuden omistajan tuleekin valmistautua lempeästi, pitkäjänteisesti ja kannustavasti opastamaan Polinaa sen totutellessa elämään kotikoirana. Ajan kanssa se varmasti oppii tarvittavat taidot ja sulattaa yhden jos toisenkin sydämen lempeydellään.

Polina on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Viipurin koirat - Polina 14.11.2021