Bentley

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2021
Tautitestattu: 12/2021

16.1.2022
Bentley löysi kodin Kolilta.

30.12.2021
Bentleylle lisättiin video:

Viipurin koirat - Bentley kotihoidossa 30.12.2021

27.12.2021
Hellyttävä Bentley on utelias pikkuinen, jolle moni asia on vielä uutta ja ihmeellistä. Ei ihmekään, onhan kotikoiran elämää takana vasta reilu viikko.

Kotihoitopaikan muiden koirien kanssa Bentley tulee hyvin toimeen, mutta osaa tomerasti pitää puolensa tarvittaessa. Myös kissojen kanssa yhteiselo on sujunut hyvin: Bentley on utelias kissoista, mutta ei yritä jahdata niitä lainkaan. Ihmisiä Bentley arastelee vielä hieman, mutta uteliaisuus vie yleensä voiton. Kotihoitajaa tyttö seuraa jopa saunaan.

Bentley ulkoilee reippaasti aidatulla pihalla ja tekee sinne hyvin tarpeensa. Hihnassa kävelyä pitää vielä treenata turvallisen koirakaverin kanssa. Bentley etsiikin kotia, jossa olisi kiva koirakaveri näyttämässä mallia ja tuomassa turvaa.

Bentleyn kotihoitokuulumisia voi seurata myös Instagramissa, @kotikallionhoitolaiset.

17.12.2021
Bentleytä onnisti ja se pääsi muuttamaan Suomeen hoitopaikkaan.

Bentley tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Viipurin Koirat testasi Bentleyn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

12.12.2021
Bentley sterilisoitiin.

20.11.2021
Löytyyköhän minunlaisilleni varovaisille ja ujoille pennuille ottajia, tuumii pieni Bentley-tyttö huolestunut ilme kasvoillaan.

Emokoira Maroussia ja sen pennut päätyivät tarhalle syksyllä. Kodittoman koiraperheen menneisyydestä ei ole tarkkoja tietoja. Liikkuva sterilointiklinikka oli kyyditsemässä niitä Snezhannan tarhalle, mutta kun tarhalla ei ollut tilaa ohjattiin kuusi pentua ja emokoira Margaritan luokse.

Maroussia-emo on reipas ja ihmisrakas koira, joka osaa kävellä hihnassa. Sillä on hyvinkin saattanut olla koti. Ehkä omistaja väsyi pentujen hoitamiseen ja päätti hankkiutua koko porukasta kerralla eroon. Osa pennuista löysi kodit jo Venäjältä, mutta jäljelle jäänyt nelikko AmeliaBeau, Bentley ja Bugatti toivovat kotien löytyvän Suomesta.

Margarita kertoo Bentleyn olevan kolmikosta ainoa varovainen, ujo pentu. Bentley on utelias ja kiinnostunut ihmisistä, mutta se tarvitsee aikaa ja mahdollisuuden rauhalliseen tutustumiseen. Nyt pieni Bentley voisi vielä löytää oman kodin, myöhemmin se on hankalaa ja pahimmassa tapauksessa omasta kodista jäädään haaveilemaan koko loppuelämäksi tarhan porttien sisäpuolelle. Turvallinen ympäristö, ymmärtäväinen omistaja, aika ja rohkaiseva koirakaveri auttavat varmasti Bentleytä reipastumaan, löytyisikö jostain sellaista?

Bentley on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.