Kiwi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022

25.12.2022
Kiwi sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

25.11.2022
Kiwi muutti Suomeen! Kiwi odottaa sopivia kotiehdokkaita hoitopaikassaan Somerolla.

Ennen Suomeen tuloa Kiwi testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testatut taudit olivat negatiivisia. Lisäksi Kiwin rabiesvasta-ainetasot tukittiin ja nähtiin, että sillä on rokotuksesta saatu suoja tautia vastaan.

12.11.2022
Kiwi sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

11.10.2022
Miten suloinen pentu.. Kiwin elämä ketjukoirana meinasi alkaa jo parikuisena, mutta onneksi se pelastettiin ja nyt sitä odottaa toisenlainen, valoisa tulevaisuus Suomessa.

Kiwi ja Kessi päätyivät kesällä Elenan luokse Tammisuolta, läheltä Viipuria. Niiden kaksi siskoa oli jo aiemmin löytänyt tiensä Elenalle. Elena sai yhteydenoton huolestuneilta ihmisiltä, jotka kertoivat että heidän kesämökkinaapurinsa pitää datšallaan kahta vain muutaman kuukauden ikäistä pentua ketjussa koppiin kiinnitettyinä. Naapurit seurasivat jonkin aikaa tilannetta. Pennut olivat enimmäkseen yksin ja ruokaa niille oli tarjolla vähän. Naapurit eivät kestäneet katsella pentuja vaan tilaisuuden tullen irrottivat ne ketjuista, ottivat mukaansa vieden Elenalle päättäen, että näitä pentuja voi odottaa parempikin tulevaisuus.

Ei mennyt kauaakaan, kun venäläisessä somessa Elena ystävineen törmäsi ilmoitukseen missä huskymix-pentuja tarjottiin ilmaiseksi. Sattumalta juuri Tammisuolla. Kuvista Elena huomasi, että tässähän hänellä on nyt kolme tuon pentueen pentua käsissään. Neljäskin oli, mutta se sai jo kodin. Kuvista on nähtävissä, että pentujen emo muistuttaa suuresti huskya. Pentujen isästä ei ole tietoa.

Pennut muuttivat Elenalta Snezhannan tarhalle kesän lopussa, missä niille oli tarjolla enemmän tilaa ja paremmat sosiaalistumismahdollisuudet. 

Kolme siskosta ovat nimeltään Kessi, Kiwi ja Kelly.

Tapasimme Kiwin siskoineen syyskuun lopussa. Kiwi on samaa kokoluokkaa siskonsa Kessin kanssa. Siro ja paljon pienempi kuin siskonsa Kelly. Ehkä se johtuu perimästä, ehkä siitä että ne joutuivat elämään nälässä ketjun päässä useamman viikon. Kiwi on hyvin ihastuttava pentu. Ihmisrakas, luottavainen ja reipas. Ei mikään lahkeesta purija tai hammasteleva penturiiviö (vielä) vaan sellainen, joka vain nojautuu lähelle ja antaa pusuja. Kertakaikkisen ihana sydäntenmurskaaja. Kiwi kulki nätisti valjaissa ja oli ympäristön lisäksi hyvin kiinnostunut vieraista ihmisistä. Kiwistä joku saa vielä loistoystävän!

Kiwi on löytänyt itselleen hoitopaikan Suomesta minne se pääsee matkustamaan marraskuun alussa.

Kaikki siskokset ovat reippaita ja sosiaalisia. Niiden emo ei ole ollut mikään villikoira, mutta tarkempia tietoja emon luonteesta meillä ei ole. Kotikoira, jota on ehkä pidetty ulkona ketjussa ja välillä vapaana saaden tehdä omia reissujaan. Pentujen rotuperimästä löytyy ainakin huskyn geenejä, joten odotettavissa on että tytöistä kasvaa keskikokoisia ja aktiivisia koiria aikuisina. Vaikka pennut ovat sieltä reippaammasta päästä, voi niidenkin eteen tulla vielä uusia ja jännittäviä asioita. Sisällä asuminen on niille vierasta ja kotikoiran opit on aloitettava nollasta. Aikaa, vaivaa ja pissalätäköiden korjaamista. Sitähän se elämä pennun kanssa on. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Kiwi 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.