Nata

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2021
Tautitestattu: 1/2022

13.2.2022
Nata sai kodin Helsingistä.

28.1.2022
Nata ei sovellu kerrostaloon, eikä ihan kaupungin keskustaan. Hieman rauhallisemmat taajamat ovat ok ja asuinmuodoksi käy rivi-, pari- tai omakotitalo. Vain koirakaverilliseen kotiin! 

Natalla arkailee ulkoillessa ja saattaa jämähtää paikalleen seisomaan. Nata on alkanut myös ilmoitella joistakin äänistä haukahdellen silloin tällöin. Muuten se on iloinen ja reipas touhuilija, joka tykkää kaikista leluista ja koirakavereidensa kanssa peuhaamisesta. Nata on hoitoperheen kaikkien ihmisten kaveri.

23.1.2022
Natalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Nata kotihoidossa 19.1.2022

20.1.2022
Tomera ja pehmoinen nallukka Nata ottaa jo aika rennosti, vaikka kotihoitopaikassa ei ole vielä edes viikkoa takana.

Nata leikkii mielellään pihalla hoitokodin uros- ja narttukoiran kanssa. Sisällä touhotetaan lelujen kanssa ja välillä energinen tyttö malttaa pötkötelläkin. Ihmiset ovat Natalle tärkeitä ja se ilostuu aina kun sen luo menee. Kodin miestä tämä tyttö ei jännitä yhtään, päinvastoin.

Ruoka maistuu hyvin, ja Nata onkin enempi tanakka rakenteeltaan. Hihnassaolo ei kummemmin jännitä, vaikka välillä naamalle tuleva hihna vähän pentua ärsyttää. Yksin kotitalon kulmalla ulkoilu oli vähän jännää, mutta koirakaverin kanssa metsän reunassa mentiin innolla eteenpäin.

Yksin Natan ei ole vielä tarvinnut juuri olla. Kotiinjääminen on sujunut, kun koirakavereita on yksitellen viety lenkille, mutta ilman koirakaveria jääminen on Natasta vähän mälsää. Vahtihaukkuherkkyyttä Natalla ainakin aluksi on ollut. Naapurin koiralle ja muille äänille pitää hetki haukkua. Toinen harjoittelun alla oleva homma on ulos pissiminen. Välillä siinäkin jo onnistutaan!

14.1.2022
Nata matkasi Suomeen! Nata pääsi ihmettelemään kotikoiran elämää hoitopaikkaansa Lahteen.

Nata tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Natan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

6.12.2021
Upea, musta Nata on valloittava tyttö. Se rakastaa ihmisiä ja onkin jo saanut tarhalla harjoitella hihnakävelyjä vapaaehtoisten seurassa.

Nata ja sen sisarukset syntyivät ulos kodittomalle koiralle Kamenkan kylässä (ent. Kaukjärvi). Pennut olivat alle parin kuukauden ikäisiä, kun paikallinen eläinten ystävä huomasi palelevat pennut ja toimitti ne Snezhannan tarhalle. Pienet rääpäleet ovat kovasti vahvistuneet ja varttuneet tarhalla. Pennuista kaksi löysi kodin Venäjältä, ja nyt on Nitan ja Natan aika koettaa onneaan kodin löytymiseksi Suomesta.

Nata on siskoksista musta ja vähän isompi. Se on sosiaalinen, suloinen ja reipas tyttö, joka suhtautuu varsin avoimesti kaikkeen uuteen - menneisyydestään huolimatta. Tarhalla käyvät vapaaehtoiset ovat tehneet hyvää työtä siskosten kanssa ja totuttaneet niitä ahkerasti hihnassa kävelemiseen sekä ylipäätään ihmisten kanssa olemiseen. Ja työ on tuottanut hienoa tulosta, sillä sekä Nita että Nata ovat kasvaneet sosiaalisiksi ja reippaiksi tytöiksi.

Natasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Siitä tulee varmasti eläväinen ja touhukas tyttö, joka kaipaa elämäänsä aktiivista tekemistä. Toki rapsutukset ja seurustelu ovat tärkeä osa koiranelämää myös, mutta päiviin pitää kuulua runsaasti myös ulkoilua, aktivointia ja yhteistä puuhailua omien ihmisten kanssa. Aktiivista touhua ja sopivasti rentoutumista yhdistämällä Natasta varttuu vielä hieno aikuinen koira, jonka kanssa on mukava jakaa yhteinen elämä.

Nata on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Nata

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.