Diana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 19 kg)
Syntymäaika: 2/2022
Tautitestattu: 8/2022

3.11.2022
Diana sai kodin.

8.10.2022
Dianan silmistä huokuu kiltteys, ja superkiltiksi tytöksi Diana onkin hoitopaikassa osoittautunut.

Kiltti höpsykkä Diana-tyttö on kuukauden kotihoidossa olon aikana saanut lisää itsevarmuutta mm. lenkkeilyyn. Ulkoilu sujuu silti edelleen rennommin rauhallisessa ympäristössä. Koirakavereista Diana saa edelleen tukea lenkillä, mutta lyhyillä kävelyillä se on käynyt ainoanakin koirana.

Diana lähtee iloissaan lenkille ja leikkii mielellään koirien ja ihmisten kanssa, mutta tykkää myös rauhoittua pötköttelemään. Se huiskii innoissaan tassuillaan ja pakahtuu onnesta ihmisen kotiintullessa. Yksinollessakaan Diana ei ole tuhoja kotona tehnyt, vaan tyytynyt pureskelemaan omia lelujaan.

Vieraiden kanssa Diana on vielä varovainen, muttei erityisen pelokas. Se pystyy lenkkeilemään ja olemaan samassa tilassa vieraiden kanssa käyden vaivihkaa vierasta nuuhkimassa. Tarpeensa Diana tekee ulos aina ajoissa sinne päästessään, mutta varsinkin yksinollessa tulee vielä vahinkoja myös sisälle.

Sisällä Diana saattaa alkaa haukkumaan ulkoa kuuluville äänille. Kaikkiin ääniin se ei kuitenkaan reagoi. Tällä hetkellä kerrostalokoti ei siis vaikuta Dianalle sopivalta.

19.9.2022
Diana on asunut hoitopaikassaan vähän yli viikon ja lähettää kuulumisiaan!

Hellyttävä Diana on ensimmäisen kotihoitoviikon aikana osoittautunut ihmisrakkaaksi halipusuttelijaksi. Se tykkää olla ihmistä lähellä, mutta osaa myös olla itsekseenkin. Yksinolot ovat sujuneet koirakavereiden kanssa hyvin. Diana tulee hyvin toimeen hoitopaikan uros- ja narttukoiran kanssa ja lenkeillä saa tukea koirakaverista. Rauhallisella lenkkipolulla Diana on uskaltanut kulkea, mutta pysähtyy vielä usein ohikulkijoiden kohdalla vähän tarkkailemaan.

Diana on silloin tällöin haukahdellut rivitaloasunnon ulkoa kuuluville äänille, mutta lopettanut pian. Sisäsiisteyttä Dianan kanssa vielä harjoitellaan, mutta tarpeita osataan tehdä myös ulos. Ruoka Dianalle maistuu hyvin ja namit koulutuspalkintona toimivat hyvin. Diana antaa ihmisen käsitellä kiltisti, ja esim. kynsienleikkuu sujuu hyvin. Diana on herttainen, pentumaisen innokas ja se nauttii valtavasti kun saa olla ihmisten kanssa ja mieluiten lähellä. Diana painaa tällä hetkellä 19 kg.

Viipurin koirat - Diana kotihoidossa 09/2022

9.9.2022
Ihana Diana karisti Viipurin pölyt tassuistaan ja jatkaa kodin etsimistä Lahdesta käsin.

Ennen Suomeen tuloa Diana testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Dianan rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

7.8.2022
Diana sterilisoitiin osana Viipurin alueen verovaroin toteutettua sterilisointiohjelmaa.

2.7.2022
Huolestuneen näköinen Diana on ujo pentu, jonka jättimäiset surumielisinä lerppuvat korvat vain korostavat tytön maansa myynyttä ilmettä.

Toukokuun lopulla Snezhanna kuuli pelastetuista pennuista, jotka asuivat eräässä hoitopaikassa. Hoitopaikalla ei kuitenkaan ollut varaa pentujen ruokkimiseen ja ne olivat hyvin laihassa kunnossa. Snezhanna haki kaikki viisi nälkäistä pentua luokseen ja nyt ne ovat keränneet itselleen jo lihaa luiden ympärille. Pentuja on kahdesta eri pentueesta. Sisaruksia ovat Gnom, Diana ja Margo sekä Yoshi ja Yaffa. Kuulemamme mukaan pennut ovat alunperin peräisin Pesochnoen kylästä.

Snezhanna kertoo siskosten olevan veljeään varovaisempia ja ujompia. Ne ovat kyllä kiinnostuneita ihmisistä ja hypähtelevät innoissaan saadessaan seuraa, mutta tarvitsevat vähän aikaa että uskaltautuvat kosketusetäisyydelle. Tutuista ihmisistä ne ilostuvat kovasti. Margo ja Diana ovat päässeet harjoittelemaan hihnassa kulkemista ja ne ovat tavanneet tarhalla käyviä vapaaehtoisia, niin naisia, miehiä kuin lapsiakin. Diana etsii kotia, jossa sen varovaisuus osataan ottaa huomioon ja sille ollaan valmiita antamaan aikaa. Turvallisen kodin ja ymmärtäväisen ihmisen huomassa on hyvä aloittaa uusi elämä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Dianan ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Gnom, Diana, Margo, Yoshi, Yaffa 6/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.