Dasha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm, 22 kg)
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 10/2022

19.10.2022
Dasha löysi kodin.

15.10.2022
Kaunis punaturkkinen, ihana Dasha! On vaikea kuvitella, että hän on asunut tarhalla ensimmäisen vuotensa, sillä niin reipas ja rohkea tyttö hän on.

Dasha on kulkenut alusta asti remmissä hyvin ja on kovin kiinnostunut kaikesta ympärillään. Vastaan on tullut vain muutama selkeästi jännittävä asia (ulko-ovesta tuleminen, autoon nouseminen) ja niistä on opittu selviytymään namien avulla. Dasha onkin myös hyvin oppivainen ja esimerkiksi pyyntö istua ennen namin saamista vaati vain muutamia harjoituskertoja.

Dasha rakastaa ihmisiä ja omisi mielellään ihmisen kokonaan itselleen. Dasha pärjäisikin varmasti hyvin talouden ainoana koirana. Kotihoitopaikassa on kaksi koiraa (narttu 5v ja uros 7v) ja heidän kanssaan yhteiselo on sujunut hyvin. Ulkona Dasha tarkkailee ensin toisia koiria ja jos toinen todetaan hyväksi tyypiksi, Dasha menee mielellään tekemään tuttavuutta ja haastaa jopa leikkiin.

Dasha on vielä hyvin pentumainen ja se näkyy välillä vilkkaana käytöksenä. Kotihoitopaikan lelut saavat välillä hurjaa kyytiä. Hän osaa kuitenkin hyvin myös rauhoittua.

Hoitotoimenpiteistä on harjoiteltu pesemistä ja kynsien leikkuuta, ja ne ovat sujuneet hyvin. Dasha on innostunut muutaman kerran haukkumaan kotihoitoperheen koirien mukana, mutta ei vaikuta kuitenkaan herkkähaukkuiselta. Tarpeet on tehty pääsääntöisesti ulos, joskin muutaman kerran pissat on vielä tulleet sisälle leikkihetkien jälkeen.

8.10.2022
Dashaa onnisti ja se löysi hoitopaikan Suomesta. Dashaa odottaa kotiehdokkaita Riihimäellä.

8.5.2022
Punaturkkinen Dasha rakastaa ihmisiä! Dashan elämä lähti käyntiin vähän heikonlaisesti, mutta silti siitä on varttunut iloinen, utelias ja ystävällinen neiti.

Dasha on peräisin Kravtsovon (suom. Hovinmaa) kylästä, joka sijaitsee lähellä tarhaa. Maatalon koira pyöri kahdeksan pentunsa kanssa alueella. Pennut olivat heitteillä ja huonolla ruualla. Emokoiran omistajan kanssa sovittiin, että emo sterilisoidaan ja pentujen rokotussuojan ollessa valmis ne siirtyvät tarhalle. Kaksi pentua ehti saada kodin ja joulukuussa, pakkasten juuri pahentuessa, tarhalle muutti viisi tyttöä ja yksi poika. 

Tarhalle päätyneistä pennuista kaksi löysi kodit Venäjältä. Nyt esittelemme jäljelle jääneen nelikon, joka etsii kotia kauttamme: Dasha, Malta, Minni ja Mysti.

Dasha on koko porukan reippain. Snezhanna kehuu sitä hyvin sosiaaliseksi ja ihmisrakkaaksi tytöksi. Dasha osaa kävellä sujuvasti hihnassa ja se on tottunut seurustelemaan erikokoisten ja -ikäisten ihmisten kanssa. Sunnuntait ovat Dashan lempipäiviä, kun vapaaehtoiset saapuvat tarhalle ulkoiluttamaan koiria ja seurustelemaan niiden kanssa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Dashan ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.