Jasmiini

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 12/2021

8.1.2022
Jasmiini sai kodin Lahdesta.

4.1.2022
Jasmiinilla on kotiehdokas eikä siitä oteta vastaan hakemuksia.

26.12.2021
Kaunis Jasmiini on nauttinut olostaan kotikoirana reilun viikon ja on osoittatunut ihan mahtavaksi tyttöseksi!

Kotihoitaja kertoo Jasmiinista:

"Jasmiini on mainio tyttö! Siinä missä Jasmiini on vauhdikas ja pentumainen, on se samalla myös hyvin rauhallinen, järkevä ja aivan valmis kotikoira. Yksiä pissoja lukuunottamatta Jasmiini on ollut alusta asti sisäsiisti, hoitotoimenpiteet sujuvat hienosti, remmissä kulkee nätisti ja tottelee hienosti. Jasmiini osaa olla hämmästyttävän hienosti tilanteissa, joissa se ei ole ennen ollut. Todella hienosti tilanteita lukeva ja itse asioita ajatteleva tyttö.

Jasmiini on hoidossa omakotitalossa maaseudun rauhassa. Tulevaksi asuinympäristöksi saattaisi sopia myös rauhallinen taajama, Jasmiini kun on melko reipas tyttö. Koirakaveri olisi ihanteellinen, mutta Jasmiinia voidaan harkita myös ainoaksi koiraksi kunhan asuinympäristö on riittävän rauhallinen.

Jasmiini tykkää köllötellä sylissä rapsuteltavana ja on valmis kaikkeen puuhailuun. Etutassut tällä tytöllä heiluu aina vimmatusti! Tulee hienosti toimeen kaikkien meidän koirien ja kissojen kanssa. Alussa vieraat koirat ja erityisesti kissat jännittivät hieman, jolloin Jasmiini osasikin hienosti ilmoittaa, että ei niin lähelle, tekemättä siitä kuitenkaan isompaa numeroa. Parin päivän päästä kaikki jännitys oli poissa ja sen jälkeen tyttö on tullut toimeen ihan kaikkien kanssa, iloisesti kulkee lauman mukana. Jasmiini on ollut myös muutamia kertoja ihan yksinään kotona. Yksinolot ovat sujuneet hienosti vaikka toki hieman jännittävämpää kuin koiraystävien kanssa. Valloittava ilopilleri, josta ei voi olla pitämättä!"

Viipurin koirat - Jasmiini kotihoidossa 12/2021

17.12.2021
Pörröinen Jasmiini sai matkalipun Suomeen ja pääsi täältä käsin jatkamaan kodinetsintää.

Jasmiini tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Viipurin Koirat testasi Jasmiinin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

5.12.2021
Kaunis Jasmiini odottaa Viipurissa oman kodin kutsua! Vaikka Jasmiinin turkki ei ole ohuista ohuin, tulee silläkin pakkaskeleillä ikävä kodin lämpöä.

Viisi suloista kuonoa Jasmiini, JasperiJoniJosi ja Judit löytyivät syksyllä ulkoa läheltä Svetogorskia. Snezhannan tuttavat tarjosivat viisikolle väliaikaisen hoitopaikan, jotta rokottamattomat pennut eivät joutuisi suoraan tarhalle. Kun pennut oli rokotettu kahteen kertaan, siirtyivät ne Snezhannan tarhalle odottamaan omien kotien löytymistä. 

Jasmiini suhtautuu ihmisiin Snezhannan mukaan hiukan varoen, vaikka onkin niistä kiinnostunut. Kun sen kanssa on hetken tehnyt tuttavuutta, uskaltautuu se nauttimaan ihmisten seurasta. Jasmiini kaipaisikin nyt rauhallista ja turvallista ympäristöä, missä se saisi omaan tahtiin reipastua.

Sisarusten elämän ensivaiheista ei ole tietoa. Ne ovat kaikki kovin ihmisrakkaita ja reippaita, joten emo lienee ollut vähintään yhtä reipas. Onkin todennäköistä, että nämä pennut on synnyttänyt kotikoira, jonka ei-toivotuista pennuista hankkiuduttiin eroon. Pennuilla ei ole kokemusta sisällä asumisesta, sillä sijaiskodissa ollessaan ne elivät ulkoaitauksessa.

Omaan kotiin muutto tuo mukanaan uuden maailman, johon jokainen totuttelee omaan tahtiinsa. Kotikoiran elämään tottumaton pentu pääsee ensikertaa nauttimaan sellaisista mukavuuksista kuin pehmeä peti, sohva tai sänky. Leluista, jotka ovat vain sitä varten ostettu. Kunnollisesta penturuoasta, jonka avulla kasvetaan hienoksi isoksi koiraksi. On lämmin koti ja omat ihmiset, joiden seurasta saa nauttia joka päivä. Tulevan omistajan on hyvä muistaa uuden perheenjäsenen ihastelun lomassa, että uusien taitojen opiskelu vaatii aina kärsivällisyyttä, hermoja ja aikaa - ja reilusti pissa-alustoja. 

Jasmiini on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.