Judit

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 12/2021

9.1.2022
Judit sai kodin Kirkkonummelta.

21.12.2021
Hurmaava partakuono Judit on sopeutunut oikein hienosti uusiin asioihin, vaikka kotikoiran kokemusta on takana vasta muutama päivä. Sosiaalinen ja reipas tyttö nauttii kovasti uusista ihmisystävistään.

Hoitopaikassa sisällä Judit, tuttavallisemmin Judi, on todella rentona ja nukkuu levollisesti koiranpedillä, matolla tai sohvalla. Judit on huomionkipeä tyttö ja käpertyy usein ihmisen kylkeen kiinni asettaen pään joko kainaloon tai jonkin raajan päälle. Se turvaa suuresti ihmiseen ja hakee tarvittaessa lohtua. 

Ulkoilu Juditilla sujuu aika hyvin jo, vaikka jotkin asiat jännittävät ja olo on hieman epävarma. Hoitopaikan oma uroskoira on suurena apuna ja sen vieressä Judi käveleekin todella reippaasti. Ulkona kuuluvat äänet ja autot sujuvat hienosti pelkäämättä. Judit on sosiaalinen ja haluaisi kovin tervehtiä jokaista vastaan tulevaa ihmistä.

Hoitotoimenpiteet ovat sujuneet Juditin kanssa hyvin, niin peseminen kuin kynsien leikkaaminenkin. Valjaitten pukeminen ulos lähtiessä menee sujuvasti. Judit on tosi rohkea, utelias ja reipas: häntä heiluu koko ajan ja lelut ja namit kiinnostavat kovasti. Paras lelu tällä hetkellä on kuitenkin hoitopaikan perheen varpaat ja kädet, joita se yrittää mahduttaa pieneen suuhunsa. Juditin kanssa aletaan harjoitella yksin olemista. Tällä hetkellä Judit on kovasti ihmisen perään ja hieman itkeskelee, jos ei pääsekään samaan huoneeseen. Sisälle pissoja tulee vielä, mutta aina pissa-alustalle. Uloskin on jo tehty osa tarpeista. 

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että koirakaveri tulevassa kodissa olisi Juditille suuresti hyödyllinen. Judit on ottanut tukea ja katsonut esimerkkiä hoitopaikan omasta koirasta. Judit asustaa kerrostalossa ja on joillekin äänille haukkunut muutaman kerran, mutta ei ole mikään turhanpäiväinen räksyttäjä. Rappukäytävässä ja hissillä kulkeminen sujuu mukavasti. Portaitten kiipeäminen on vielä tällä hetkellä turhan jännä juttu, mutta eiköhän siihenkin pian totuta.

Judit etsii kotia, jossa odottaa reipas ja mukava koirakaveri. Tyttö ei ole turhan tarkka asumismuodon suhteen, vaan sille soveltuisi niin kerros-, rivi- kuin omakotitalokin. Tulevan kodin tulee sitoutua opettamaan Juditille rauhallisesti ja kannustavasti puuttuvia taitoja. Ajan kanssa Juditista saa varmasti hienon kaverin itselleen. Suloinen Judit etsii kotiaan Tampereelta käsin.

17.12.2021
Juditia onnisti ja se pääsi Suomeen etsimään omaa kotia.

Judit tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Viipurin Koirat testasi Juditin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

28.11.2021
Hyvänen aika, miten suloinen on pieni Judit sotkuisen partansa kanssa. Judit on ystävällinen tyttö, joka tahtoisi kiireen vilkkaa sipsuttaa omaan kotiin.

Viisi suloista kuonoa JasmiiniJasperiJoni, Josi ja Judit löytyivät syksyllä ulkoa läheltä Svetogorskia. Snezhannan tuttavat tarjosivat viisikolle väliaikaisen hoitopaikan, jotta rokottamattomat pennut eivät joutuisi suoraan tarhalle. Kun pennut oli rokotettu kahteen kertaan, siirtyivät ne Snezhannan tarhalle odottamaan omien kotien löytymistä. 

Judit on hetki sitten muuttanut Snezhannan tarhalle asumaan. Se on päässyt hihnassa sisarustensa kanssa tarhan ulkopuolelle, missä vapaaehtoiset ulkoiluttavat pentuja ja seurustelevat niiden kanssa. Samalla pentuja myös valokuvataan ja videoidaan. Jokin Juditia välillä jännittää, ehkäpä uusi ympäristö tai vieraat koirat, mutta ihmiset ovat tytöstä kuitenkin ihania. Judit on tavannut myös lapsia ja Snezhannan mukaan se suhtautuu niihin luottavaisesti. Eivät miehetkään tätä tyttöä tunnu pahemmin pelottavan. Sympaattinen ja ihana Judit odottaa kovasti pääsyä omaa kotiin.

Sisarusten elämän ensivaiheista ei ole tietoa. Ne ovat kaikki kovin ihmisrakkaita ja reippaita, joten emo lienee ollut vähintään yhtä reipas. Onkin todennäköistä, että nämä pennut on synnyttänyt kotikoira, jonka ei-toivotuista pennuista hankkiuduttiin eroon. Pennuilla ei ole kokemusta sisällä asumisesta, sillä sijaiskodissa ollessaan ne elivät ulkoaitauksessa.

Omaan kotiin muutto tuo mukanaan uuden maailman, johon jokainen totuttelee omaan tahtiinsa. Kotikoiran elämään tottumaton pentu pääsee ensikertaa nauttimaan sellaisista mukavuuksista kuin pehmeä peti, sohva tai sänky. Leluista, jotka ovat vain sitä varten ostettu. Kunnollisesta penturuoasta, jonka avulla kasvetaan hienoksi isoksi koiraksi. On lämmin koti ja omat ihmiset, joiden seurasta saa nauttia joka päivä. Tulevan omistajan on hyvä muistaa uuden perheenjäsenen ihastelun lomassa, että uusien taitojen opiskelu vaatii aina kärsivällisyyttä, hermoja ja aikaa - ja reilusti pissa-alustoja. 

Judit on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Judit (+Joni) 21.11.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.