Layla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa suureksi
Syntymäaika: 1/2022
Tautitestattu: 12/2022

22.12.2022
Layla sai kodin Kirkkonummelta.

19.12.2022
Laylan ensimmäiset päivät kotihoidossa ovat menneet ihmetellessä ja tarkkaillessa uutta arkea. Layla on arka koira, mutta saa päivä päivältä enemmän rohkeutta.

Karkuun pyrkimisen ja piilossa kyyhöttämisen sijaan se olisi mielellään muiden kanssa samassa tilassa ja osallistuisi arjen touhuihin (erityisesti keittiössä). Koska hoitopaikan seniorikoirat eivät pidä Laylasta, neiti on joutunut harjoittelemaan omassa huoneessa portin takana eloa. Laylasta tämä on tosi ankeaa ja mukava koirakaveri olisi varmasti kiukkuisia vanhuksia hauskempi juttu.

Vaikka ihmisen kosketus hämmentää, Layla ottaa rapsutukset vastaan rauhallisesti sekä antaa pukea valjaat ja tehdä muut hoitotoimenpiteet kiltisti. Okei, suihkussa käynti oli pelottava kokemus. Saapa ystävällinen juttelu hännänkin jo heilumaan. Ulos Layla lähtee vastahakoisesti, mutta uskaltaa kävellä omalla pihalla, metsätiellä ja rauhallisella omakotitaloalueella. Tarpeiden tekeminen ulos on vielä harjoitteluasteella. Samoin kuin muissa jännittävissä tilanteissa, Layla jähmettyy tuijottamaan kaikkea uutta, kuten ohittavaa pyöräilijää ja kauempana lumessa leikkivää lasta. Hetken päästä matka taas jatkuu, hitaasti mutta varmasti. Laylalla on hellyttävä tapa pysyä ulkona ihan hoitotädin kyljessä kiinni. Tämä hankaloittaa toki hoitotädin kävelyä, mutta osoittaa että Layla osaa hakea turvaa omasta ihmisestään. Samoin vapaana aidatulla pihalla Layla seurailee vielä ihmistään paikkojen tutkimisen sijaan.

Laylasta kasvaa suuri ja komea koira, mutta toistaiseksi se on vielä hyvin alipainoinen. Laylan ruokahalu on kuitenkin pohjaton ja hyvällä hoidolla Laylan uusi koti pääsee todistamaan suurta muutosta tässä varovaisessa, mutta uteliaassa tytössä. 

17.12.2022
Mahdottoman kaunis Layla löysi onnekkaasti hoitopaikan ja etsii nyt kotia Tuusulasta käsin.

Layla tutkittiin ennen lähtöä kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

18.10.2022
Arka Layla on vasta vähän aikaa sitten päätynyt pienelle Margaritan tarhalle. Layla etsii koirakaverellista kotia, missä on ymmärrystä ja osaamista aroista koirista.

Tapaamme Laylan lokakuun alussa vieraillessamme Margaritan luona. Vaikka Laylan veli Lev on reipas, sosiaalinen ja mitä luottavaisimman oloinen nuorukainen, on Layla jostain syystä hyvin arka. Sisarukset ovat Viipurin seudulta loukutettuja, mutta tarkka löytöpaikka ei ole tiedossa. Ne saapuivat Margaritan luokse syyskuussa. 

Margaritan tarhalla touhuaa paljon vapaaehtoisia nuoria tyttöjä, jotka totuttavat koiria hihnaan ja ylipäätänsä viettävät aikaa niiden kanssa. Laylan omat jalat eivät vielä kanna, joten se tuodaan sylikyydillä kuvattavaksi aitauksen ulkopuolelle. Layla-raukka on peloissaan, se ei ymmärrä miksi sen ympärillä parveillaan ja pälyilevä katse liikkuu huolestuneena joka suuntaan. Vaikka vieressä huiskuttaa häntäänsä tuttu veli, on tilanne niin jännittävä ettei Layla kykene yhtään rentoutumaan. Se seisookin melko jähmettyneenä paikoillaan kulmakarvojensa alta vilkuillen. Laylan saa nostettua syliin, se ei panikoidu. Tyttö on iso mutta kevyt. Liian hoikassa kunnossa.

Käymme myöhemmin istuskelemassa Levin ja Laylan aitauksessa. Lev painautuu välittömästi kiinni vieraisiin pusuja jaellen, mutta Layla jää kurkkimaan kopin takaa vieraita. Välillä se ottaa askeleita pitkin aidan vierustaa, mutta ei uskaltaudu lähellekään meitä. Layla ei hauku tai murise vaan pitää ainoastaan etäisyyttä ja katselee turvallisen välimatkan päästä tapahtumia.

Margarita kertoo, että pientä edistystä on lyhyessä ajassa tapahtunut Laylan suhteen, mutta onhan se selvää, että Laylan kaltainen koira tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja töitä - sekä turvallisen kotiympäristön tarhan sijaan. 

Laylan todellista ikää emme tiedä, mutta sisarukset ovat vielä keskenkasvuisia ja alle vuoden ikäisiä. Laylalla on uskomattoman pitkät jalat ja siitä kasvaa aikuisena iso koira. Layla etsii kotia aikuisperheestä mistä löytyy reipas koirakaveri antamaan tukea ja esimerkkiä. Laylan kotiutumisprosessi tulee varmasti vaatimaan aikaa, kenties monia kuukausia. Laylan unelmien ihminen olisi sellainen, joka tuntee ja ymmärtää koirien käytöstä, jolla kenties on jo aiempaa kokemusta aroista koirista ja joka on valmis panostamaan tytön sopeutumiseen koko sydämellään. Uskomme, että ajan ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvan koulutuksen avulla Layla oppii vielä jonain päivänä luottamaan oman perheensä ihmisiin. Laylalle etsitään kotia omakotitalosta luonnon läheisyydestä, missä olisi oma piha helpottamassa ulkoilun aloittamista.

Tarhalla ei ole tulevaisuutta ja talvikin jo lähestyy. Laylalla ei ole paksua turkkia eikä kunnolla lihaakaan luiden ympärillä. Toivomme kuitenkin kovasti, että liikuttavaa ja persoonallisen näköistä Laylaa onnistaisi vaikka tyttö ei olekaan ihan joka kodin koira.

Luovutamme Laylan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Layla 1.10.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.