Neya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2022
Tautitestattu: 10/2022

7.10.2022
Neya sai kodin Helsingistä.

16.9.2022
Ihana Neya on positiivinen ja leikkisä pentu, joka on varustettu luottavaisella mielellä!

Neya ja sen seitsemän sisarusta tuotiin keväällä Margaritan tarhan eteen. Oli onni, että Margarita oli sattumalta käymässä tarhalla vielä illalla, vaikkei alunperin ollutkaan tarkoitus. Oletettavasti kyseessä oli kotikoiran vahinkopennut, koska ne tällä tavalla salakavalasti haluttiin tarhalle hylätä. Neya löysi hyvä kodin, mutta valitettavasti omistaja sairastui vakavasti ja joutui vuodepotilaaksi. Niinpä Neya palasi tarhalle.

Tapasimme Neyan vieraillessamme Margaritan tarhalla elokuun puolivälissä. Neya oli hyvin reipas ja sen ensimmäinen reaktio vieraat nähdessään oli juosta ihmisiä kohti häntä heiluen. Ihmiset olivat ehdottomasti ihana asia Neyan mielestä ja uteliaana se mennä tepsutti jalkaparien luota toiselle. Neya on tottunut lapsiin, sillä Margaritan oman 5-vuotiaan tyttären lisäksi tarhalla käy säännöllisesti vapaaehtoisia joilla on pieniä lapsia. Vierailuhetkelläkin Neyan aitaus täyttyi pian pikkulapsista ja oli vaikea sanoa, kuka oli leikin tuoksinnassa eniten innoissaan. 

Neyasta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Vaikka Neya on tarhalla reipas, voi toisenlaisessa ympäristössä tulla vastaan asioita ja tilanteita mitkä ovat sille uusia ja alkuun siksi jännittäviä. Kunhan Neyan kotiuttamiseen ja perustaitojen harjoitteluun ollaan valmiita panostamaan, kasvaa tästä tytöstä takuulla vielä jollekin upea ystävä. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Neya 14.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.