Nilka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen
Syntymäaika: 9/2019
Sijainti: Olgan tarha, Viipuri

1.11.2020
Nilka-kaunotar haluaisi niin kovin paljon löytää oman kodin: rauhalliselta alueelta ja koirakaverin kera.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

10.8.2020
Koska Nilkan tautitesteistä on kulunut aikaa, testit uusittiin, ja lisäksi tutkittiin vielä kaksi uutta tautia. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

25.6.2020
Nilka sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

12.2.2020
Nilka testattiin oman kodin toivossa seitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Nilkan testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Nilkan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

23.1.2020
Kippurahäntäinen Nilka vaikuttaa mukavan pontevalta tytöltä. Säänkestävästä Nilkasta saa upean kaverin ulkoilemiseen.

Pentulauma hyörii ja pyörii ja sieltä erottuu myös kaunis Nilka laikukkaine väreineen ja kippurahäntineen. Nilka vaikuttaa topakalta tytöltä, joka osaa tarvittaessa pitää puoliaan. Nilka osaa kertoa toiselle pennulle varsin selkeästi, ettei tarvitse töniä ja tuuppia. Miltään turhan rähisijältä Nilka ei kuitenkaan vaikuta.

Useita pentuja hylätään vuosittain datšoille eli venäläisille kesämökkialueille. Viipurissa on venäläisiä vapaaehtoistyötä tekeviä eläinsuojelijoita, jotka etsivät sekä noutavat ilmoitettuja kodittomia koiria ja kissoja. Sisarukset Nikke ja Nilka löytyivät datšalta ja pääsivät Olgan koiratarhalle turvaan. Siellä on saatu asianmukaiset madotukset, ulkoloishäädöt sekä rokotukset. Nilka ja Nikke ovat syöneet hyvin ja saaneet olla tekemisissä ihmisten kanssa. Nyt on aika löytää omat kodit.

Nilkan taustasta ei tiedetä enempää, mutta jonkin näköistä kontaktia ihmisiin on tytöllä varmaankin on ollut, sillä suurta arkuutta ei esiinny. Hieman varovainen Nilka on vierailijoita kohtaan, mutta tuttu Olga vaikuttaa rakkaalta, eikä riemulla olekaan rajaa, kun Nilka näkee Olgan. Nilka asuu tarhan ulkoaitauksessa ja kotikoiran taitoja ei siellä kerry, joten sisäsiisteys, hihnakävely, yksinoleminen ja muut vastaavat taidot pitää tytölle opettaa. Positiivisin menetelmin opetettuna Nilka ne varmasti sisäistää. Kippurahäntä kaipaa kotiin, olisiko sinulla sydämessä paikka Nilkalle?

Viipurin koirat - Nilka 3.1. & 16.1.2020

Viipurin koirat - Nilka 20.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.