Nilka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 18 kg)
Syntymäaika: 9/2019
Tautitestattu: 2/2020, 8/2020 & 11/2021

3.1.2022
Nilka sai kodin Valkeakoskelta.

4.12.2021
Hoitopaikassa Nilkaa opastaa kotikoiran saloihin, kukas muukaan, kuin ihka oikea velipoika kavereineen.

Hellyttävä Nilka on paljastunut oikeaksi sydäntenmurskaajaksi. Jo viikossa se on tottunut hoitopaikan koiriin, aikuisiin ja lapsiin. Erityisesti perheen miehen Nilka on ottanut omakseen ja käy kovasti pyytämässä rapsutuksia. Välillä äkilliset liikkeet vielä säikäyttävät tytön ja siitä Nilka ilmoittaa haukahtamalla.

Nilka rakastaa juoksemista omalla, aidatulla pihalla, jossa saa kirmata velipojan kanssa vapaana. Hihna on Nilkalle vielä uusi asia, johon täytyy totutella hiljalleen. Nilka on yllättäen ollut myös hienosti sisäsiisti tulostaan lähtien. Nilka on kooltaan siro keskikokoinen, painoa on noin 18 kg. Omalta kodilta Nilka toivoo ystävällistä koirakaveria ja omaa aidattua pihaa rauhalliselta seudulta.

Nilkan kuulumisia voi seurata myös hoitopaikan Instagramissa.

26.11.2021
Pieni Nilka pääsi vihdoin Suomeen! Nilka odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Hollolassa. Varovainen Nilka etsii koirakaverellista kotia rauhalliselta alueelta.

10.8.2020
Koska Nilkan tautitesteistä on kulunut aikaa, testit uusittiin, ja lisäksi tutkittiin vielä kaksi uutta tautia. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

25.6.2020
Nilka sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

12.2.2020
Nilka testattiin oman kodin toivossa seitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Nilkan testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Nilkan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

23.1.2020
Kippurahäntäinen Nilka vaikuttaa mukavan pontevalta tytöltä. Säänkestävästä Nilkasta saa upean kaverin ulkoilemiseen.

Pentulauma hyörii ja pyörii ja sieltä erottuu myös kaunis Nilka laikukkaine väreineen ja kippurahäntineen. Nilka vaikuttaa topakalta tytöltä, joka osaa tarvittaessa pitää puoliaan. Nilka osaa kertoa toiselle pennulle varsin selkeästi, ettei tarvitse töniä ja tuuppia. Miltään turhan rähisijältä Nilka ei kuitenkaan vaikuta.

Useita pentuja hylätään vuosittain datšoille eli venäläisille kesämökkialueille. Viipurissa on venäläisiä vapaaehtoistyötä tekeviä eläinsuojelijoita, jotka etsivät sekä noutavat ilmoitettuja kodittomia koiria ja kissoja. Sisarukset Nikke ja Nilka löytyivät datšalta ja pääsivät Olgan koiratarhalle turvaan. Siellä on saatu asianmukaiset madotukset, ulkoloishäädöt sekä rokotukset. Nilka ja Nikke ovat syöneet hyvin ja saaneet olla tekemisissä ihmisten kanssa. Nyt on aika löytää omat kodit.

Nilkan taustasta ei tiedetä enempää, mutta jonkin näköistä kontaktia ihmisiin on tytöllä varmaankin on ollut, sillä suurta arkuutta ei esiinny. Hieman varovainen Nilka on vierailijoita kohtaan, mutta tuttu Olga vaikuttaa rakkaalta, eikä riemulla olekaan rajaa, kun Nilka näkee Olgan. Nilka asuu tarhan ulkoaitauksessa ja kotikoiran taitoja ei siellä kerry, joten sisäsiisteys, hihnakävely, yksinoleminen ja muut vastaavat taidot pitää tytölle opettaa. Positiivisin menetelmin opetettuna Nilka ne varmasti sisäistää. Kippurahäntä kaipaa kotiin, olisiko sinulla sydämessä paikka Nilkalle?

Viipurin koirat - Nilka 3.1. & 16.1.2020

Viipurin koirat - Nilka 20.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.