Mikko

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 1/2022

4.2.2022
Mikko sai kodin Lappeenrannasta.

20.1.2022
Viikko hoitopaikassa on vierähtänyt ja Pikku-Mikosta osataan nyt kertoa enemmän. Mikkoa jännittää vielä monet asiat ja se etsii koirakaverellista kotia.

Mikko on tuttuja ihmisiä kohtaan kovin hellyydenkipeä ja kapuaa usein syliin asti hakemaan rapsutuksia. Vieraat ihmiset jännittävät Mikkoa vielä kovasti. 

Mikko on hoitopaikassa tutustunut toiseen kotihoidossa olevaan koiraan Sabrinaan sekä hoitopaikan kolmeen omaan koiraan. Alkujärkytyksen ja haukkujen jälkeen Mikko on tullut kaikkien kanssa hyvin toimeen. Mikko hakee muista koirista paljon tukea, joten tulevassa kodissa olisi hyvä olla koirakaveri odottamassa. Mikko on lähes sisäsiisti ja useimmiten pyytää ulos tarpeilleen. Välillä kuitenkin saattaa pissat tulla sisälle, mutta kuitenkin aina pissa-alustalle.

Pentujen tavoin Pikku-Mikko on erittäin puuhakas ja tarvitsee paljon aktiviteetteja. Tylsistyessään Mikko keksii helposti itselleen tekemistä ja pureskelee mitä tahansa mikä sattuu olemaan ulottuvilla.

Kaikki uusi jännittää ja saa Mikon herkästi haukkumaan. Mikko onkin melko kova käyttämään ääntään monessa tilanteessa. Mikko asuu tällä hetkellä omakotitalossa rauhallisella alueella. Koska Mikko on toistaiseksi varovainen poika kaiken uuden suhteen ja kova käyttämään ääntään, etsitään sille kotia omakotitalosta.

Mikolla on tällä hetkellä korkeutta 46 cm ja painoa vähän yli 10 kg.

14.1.2022
Mikko pääsi Suomeen! Mikko odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Joutsenossa.

Mikko tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Mikon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

5.12.2021
Pörröturkkinen Mikko on iloinen nuorukainen. Se rakastaa ihmisiä ja tulee reippaasti tekemään tuttavuutta. Mistä löytyisi ihanalle Mikolle oma koti?

Mikko löytyi lokakuussa Kamenkan (ent. Kaukjärvi) kylästä. Samaan aikaan kylällä oli harhaillut myös toinen hylätty pentu, Kristian. Molemmat pojat saivat kyydin Snezhannan tarhalle, sillä eihän niitä voinut jättää pyörimään kodittomina kylälle. Mysteeriksi jäi, että mikä oli poikien tausta ja miksi ne hylättiin samoihin aikoihin.

Mikko on reipas ja sosiaalinen poika. Se tulee iloisesti tervehtimään ihmisiä ja hääräilee mielellään vapaaehtoisten touhuissa mukana. Vaikka Mikko hylättiinkin jo pentuna, vaikuttaa sen avoin suhtautuminen siltä, että siitä olisi pentuaikana kuitenkin huolehdittu ja sillä olisi ollut oma koti. Ikävää, että sitoutumista ei kuitenkaan löytynyt ja Mikko jätettiin oman onnensa nojaa pyörimään.

Mikko kasvaa aikuisena keskikokoiseksi pojaksi. Mikko tulee varmasti tuomaan omistajansa elämään paljon vauhtia ja elämäniloa, ja veikkaamme, että tylsät päivät ovat harvinaisuuksia. Ja jotta Mikko saisi kanavoitua iloisen energiansa fiksusti, tulee se tarvitsemaan varmasti niin aktivointia kuin liikuntaakin riittävästi - arkitaitojen opettelua unohtamatta. Nuoren koiran kanssa eläminen on aina oma seikkailunsa, ja Mikko etsiikin omistajaa, joka on valmis hyppäämään siihen seikkailuun avoimin ja luottavaisin mielin!

Mikko on rokotettu kattavasti ja se kastroidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.