Chloe

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 47 cm, 19 kg)
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 6/2022

31.7.2022
Chloe sai kodin Kuopiosta.

6.7.2022
Sosiaalinen ja rohkea Chloe rakastaa ihan kaikkia ihmisiä ja siitä voisi olla myös lapsiperheen koiraksi.

Chloe on rauhoittunut sitten alkupäivien. Innostumisesta johtuva hammastelu on jäänyt pois, samoin vasten hyppinen satunnaisia kertoja lukuunottamatta. Chloe on reipas ja ihmisrakas tyttö, joka antaa hienosti käsitellä itseään. Lenkkeily sujuu hyvin ja Chloe on innostunut uimisesta.

Hoitopaikan muiden koirien kanssa tullaan hienosti toimeen eikä vieraita ihmisiä arkailla ollenkaan. Chloe ilmaisee itseään äänekkäästi ja se on erityisen kunnostautunut ulvomisessa. Tämän vuoksi kerrostalo ei ole sille sopivin asuinmuoto vaan Chloe etsii kotia rivi-, pari- tai omakotitalosta.

Vaikka hoitopaikka sijaitsee rauhallisella alueella Chloe on niin reipas että sopeutunee hyvin vilkkaammallekin seudulle. Chloe voisi soveltua myös lapsiperheeseen. Chloesta voisi olla ainoaksi koiraksi, mutta tällöin omistajalla on oltava mahdollisuus harjoitella yksinoloja. 

Viipurin koirat - Chloe kotihoidossa 7/2022

15.6.2022
Kauniilla Chloella on takana jokunen päivä Suomessa. Kotihoitaja kuvailee sitä fiksuksi, rohkeaksi, ihmisrakkaaksi ja nopeasti oppivaksi koiraksi.

Chloe on mielellään siellä missä ihminenkin ja on kaikissa touhuissa mukana. Se on harjoitellut yksinoloakin lupaavasti ja ollut muutaman tunnin jaksoja kotona – tosin toisten koirien kanssa. Mitään tuhoja ei ollut tullut, eikä Chloe ole pahemmin myöskään itkenyt perään.

Chloe voisi sopia parin koiran talouteen, mutta kotihoitaja arvelee, ettei kovin suuri lauma ole sille paras vaihtoehto. 

Chloe on ollut parin ensimmäisen vuorokauden jälkeen sisäsiisti, mutta ei vielä tee tarpeitaan hihnassa vaan ainoastaan vapaana pihalla. Chloe ei ole pahemmin haukkunut, mutta välillä on ollut pientä vahtimista.

Haasteena Chloella on innokkuus. Innostuessaan ja leikkiessään se hammastelee ja saattaa hyppii rajustikin vasten, joten ihan pienten lasten kanssa ei välttämättä elo onnistu. Ruoka on Chloelle kaikki kaikessa ja se on napannut sitä kädestäkin tilaisuuden tullen. Chloen kanssa harjoitellaan malttamista ja oman vuoron odottamista.

11.6.2022
Reipas Chloe pääsi askeleen lähemmäs omaa kotia. Chloe on tavattavissa hoitopaikassaan Pälkäneellä.

Chloe tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat tutkitutti myös Chloen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

14.5.2022
Chloe kävi tehosterokotuksilla ja haaveilee omasta kodista.

15.12.2021
Chloe on sosiaalinen ja ihmisrakas nuori tyttö, joka hylättiin talven alussa kodista Elenan tarhalle.

Elena on aina yhtä vaikean paikan edessä, kun joku haluaa eroon koirastaan. Aitaukset tarhalla ovat ratkeamaisillaan hylätyistä ja kodittomista, ja siellä on niin ahdasta, että sitä varten tarvittaisiin kokonaan uusi sana kuvaamaan tilannetta. Mutta jos koira jätetään yksinään ulos pärjäämään, talvea vasten, voi edessä olla auton alle jääminen, nälkiintyminen tai paleltuminen. Vaikka tarha on kaukana koirien onnelasta, marraskuisena iltana ihmisrakas Chloe saa mahdollisuuden löytää oman kodin Suomesta, kun Elena vastaanottaa huolestuneen näköisen tytön tarhalleen. 

Chloe on siinä mielessä onnekas, että sen ei tarvitse asua aitauksessa. Ainakaan toistaiseksi. Se saa asua tarhan keskellä sijaitsevassa pienessä lämmitetyssä mökissä, joka toimittaa niin työntekijöiden taukotilaa kuin varastoa kaikelle tarpeelliselle tilpehöörille. Siellä pitävät majaa yleensä sellaiset tapaukset, jotka eivät pärjää aitauksessa ulkona. Elenan mukaan Chloe tulee hyvin toimeen muiden siellä asuvien koirien kanssa, se on ihmisrakas ja sosiaalinen tyttö. Elena epäilee, että Chloe saattaisi olla myöskin kodista tarhalle hylätyn Hanan sisko. Tytöt ovat samannäköisiä ja -ikäisiä, ja ne ovat peräisin samalta alueelta. 

Kauniin Chloen ulkonäöstä voi päätellä, että se on perinyt huskyn geenejä joltain lähisukulaiseltaan. Huskeja ja huskymixejä on ollut nyt erityisen paljon kodittomina viime aikoina. Chloe etsii sitoutunutta ja liikunnallista ihmistä, jolla riittää intoa koiran kanssa lenkkeilyyn ja puuttuvien kotikoiran taitojen harjoitteluun. 

Chloe on pian valmis matkustamaan Suomeen. Kunpa iloista tyttöä onnistaisi oman kodin kanssa, sillä muuten kotikoiranelämään tottuneelle Chloelle koittaa ankarat ajat talven saapuessa tarhalle.

Chloe on sterilisoitu Viipurin Koirien tuella.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.