Dobi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa siroksi keskikokoiseksi (nyt n. 42 cm, 9 kg)
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 1/2022

6.3.2022
Dobi sai kodin Turun saaristosta.

13.2.2022
Dobi on hellyttävä ja ihana koirapoika, joka kaipaa omaa kotia ja siellä odottavaa kivaa koirakaveria.

Dobi on neljän viikon hoitopaikassa olon aikana tottunut hyvin kotikoiran elämään. Kodin rutiinit ovat tulleet tutuiksi ja Dobi tietää milloin on aika lenkille, syömiselle, leikille ja rauhassa pötköttelylle. Pennun tavoin Dobi rakastaa leikkimistä ja vaikka hoitopaikan omat koirat eivät oikein innostu leikkimään, niin Dobi leikkii yksin, varsinkin pehmolelut ovat sille rakkaita.

Ulkona Dobi kävelee reippaasti, välillä pentumaisesta innostuksesta vähän puolelta toiselle hypähdellen. Ulkona Dobi ei tunnu pelkäävän mitään ja se menisi mielellään tervehtimään ohi kulkevia ihmisiä. Joskus se kuitenkin intoutuu vähän haukkumaan ohikulkijoita, tämän se on oppinut kotihoitoperheen arahkolta narttukoiralta.

Sisällä Dobi haluaa olla mukana perheen touhuissa ja rakastaa ihmisten lähellä olemista. Yöt Dobi nukkuu mieluiten perheen vanhempien sängyssä. Sisäsiisteyttä Dobin kanssa vielä harjoitellaan, useimmiten tarpeet tulevat joko ulos tai paperin päälle sisällä. Kynsien leikkaaminen onnistuu hyvin, kun palkitsee nameilla.

Dobi vaikuttaa olevan aika perso herkkujen päälle, joten se tulee mukavasti edesauttamaan koulutustilanteissa.

Dobi etsii kotia, jossa on kiva koirakaveri odottamassa. Dobissa on sen verran ujoapiimää että toisen koiran tuki on hyväksi. Rivi- ja omakotitalot ovat sopivia asuinmuotoja. Dobi on jonkin verran haukuskellut, joten kerrostaloon Dobia ei luovuteta. Dobi saattaisi sopia rauhalliselle alueelle kaupungissa, taajamassa sekä tietysti maaseudulle. Dobi odottaa oman kodin kutsua Helsingissä.

30.1.2022
Dobille lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Dobi kotihoidossa 28.1.2022

27.1.2022
Dobi on aktiivinen ja utelias pentu. Sen sopeutuminen kotihoitopaikkaan on sujunut hienosti.

Pikkuinen Dobi tuli pari viikkoa sitten hoitopaikkaansa ja alku on sujunut mukavasti. Hoitopaikassa on aikuisia narttukoiria sekä oli myös toinen hoitokoira, aikuinen uros, joka oli Dobille tärkeä. Dobi otti mallia uroksesta ja asettautui mielellään kylkeen kiinni nukkumaan. Tämä hoitokoira sai jo oman kodin, joten nyt Dobi elelee kahden narttukoiran ja kissan kanssa. Kissan kanssa on sujunut mukavasti ja välit ovat olleet ystävälliset. Kovasti Dobi on yrittänyt pyytää hoitopaikan muita koiria leikkiin, mutta nämä eivät ole oikein innostuneet. 

Hoitopaikan perheeseen kuuluu isä, äiti, 12-vuotias tyttö ja 18-vuotias poika. Dobi suhtautuu kaikkiin perheenjäseniin samalla tavalla, kaikki ovat kivoja ja kaikkien rapsutukset kelpaavat. Dobi on nukkunut hoitopaikan vanhempien sängyssä ja ollut kovin tyytyväinen lämpöisestä petipaikastaan. 

Dobin hoitopaikka sijaitsee Helsingissä tiheästi rakennetulla omakotitaloalueella. Dobi haukkuu jonkin verran, kun kuulee ääniä ulkoa. Useimmiten haukkuminen alkaa silloin, kun toisetkin koirat haukkuvat sisällä. Lenkillä Dobi kulkee muiden koirien mukana reippaasti. Ohi ajavia autoja ei se pelkää, mutta esimerkiksi polkupyöriä se ei ole vielä nähnyt. Vieraita ihmisiä se vähän arastelee, samoin kuin vieraita koiria. Dobi ei halua mennä tällöin lähelle, vaan se jää katselemaan kauempaa ja tuumimaan. Äkkinäiset äänet, kuten autotallin oven äänekäs sulkeminen, saavat Dobin pysähtymään ja vähän huolestumaan, mutta hetken kuluttua se voi jo jatkaa matkaa. 

Dobi harjoittelee vielä sisäsiistetyttä. Dobi shampoopestiin kaksi kertaa Suomeen tullessa, ja vaikka toimenpide oli varmasti entuudestaan outo, antoi Dobi silti itsensä pestä kiltisti. Dobi antaa myös hienosti sujauttaa valjaat päällensä. Pentukoira kun on, niin hyöriminen ja pyöriminen toimenpiteissä kuuluvat asiaan. 

Dobi etsii kotia, jossa on odottamassa kiva koirakaveri. Kaverista voi ottaa tarvittaessa tukea ja esimerkkiä. Kerrostalon Dobi joutuu jättämään valitettavasti väliin, joten asuinmuodoista rivi- ja omakotitalot ovat sopivia. Dobi saattaisi sopia rauhalliselle alueelle kaupungissa, taajamassa sekä tietysti maaseudulle. Kaupungin menomestat Dobi jättää muille koirille. Tulevan perheen tulee olla valmis Dobia lempeällä ja palkitsevalla tavalla opastamaan tarvittavissa kotikoiran taidoissa.

Dobin säkäkorkeus on tällä hetkellä 42 cm ja paino 8,8 kg. Fiksu ja hellyttävä Dobi odottaa kotiehdokkaita Helsingissä.

14.1.2022
Dobi matkusti Suomeen! Dobi odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Helsingissä.

Dobi tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Dobin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

6.12.2021
Suuren suuret korvat, ilmeikkäät kasvot ja niin suloinen pieni pää. Hellyttävä Dobi se sieltä kurkistaa ja toivoo, että joku kiinnittäisi siihen huomiota.

Liikkuva sterilointiklinikka toi syksyllä mukanaan Snezhannan tarhalle neljä pientä, kitukasvuista, ja pallovatsaista pentua. Pennut oli emoineen noukittu kyytiin Ozernoyen kylästä (ent. Lyykkylä). Pentujen emo sterilisoitiin, jotta sen ei enää koskaan tarvitsisi saattaa maailmaan ei-toivottuja pentuja, minkä jälkeen se kuljetettiin eräälle toiselle tarhalle odottamaan sen elämän suurinta onnenlykkäystä – omaa kotia. Suloinen sisaruskatras sen sijaan pääsi Snezhannan tarhalle turvaan.

Tarhalle saapuessaan Dahlian, Dottyn ja Dobin matoja täynnä olevat vatsat pullottivat pahasti samalla, kun niiden selkärangan luut törröttivät ja niiden langanlaihat jalat kannattelivat niiden painoa. Snezhanna valmistautui henkisesti pitkään taisteluun niiden pelastamiseksi, mutta monet matokuurit ja hyvä ruoka auttoivat, ja nyt pennut voivat alkaa etsiä omia kotejaan. Neljästä pennusta yksi sai kodin Venäjältä, mutta kolme on vielä kotia vailla. Dotty ja Dahlia odottavat ja palelevat tarhalla, mutta Dobi onnekkaana poikana pääsi tarhan eläintenhoitajan suojiin omaa kotia etsimään, ja saa kasvaa kodinomaisissa oloissa.

Kotiolot ovat Dobille jo tuttu juttu, ja hoidossa ollessaan Dobi on muun muassa päässyt tutustumaan kissoihin, joiden kanssa yhteiselo näyttäisikin sujuvan vallan mallikkaasti. Dobilla on tällä hetkellä katto pään päällä, lämmin ja pehmeä makuupaikka sekä rapsutuksia ja ruokaa tarjolla päivittäin. Hoitopaikka ei kuitenkaan ole lopullinen, ja Dobin pitäisikin vielä löytää se oma koti. Se toivoo enemmän kuin mitään muuta, että oma koti löytyisi ennen kuin sen täytyy tehdä tilaa hoitopaikkaa kriittisemmin tarvitsevalle koiralle, jolloin sen matka jatkuisi pakkasten kurittamalle tarhalle. Kyllähän näin suloiselle pienokaiselle oma koti löytyy, eikö vain? 

Muutto Suomeen ja uuteen ympäristöön tulee olemaan Dobille varmasti suuri, jännittävä ja kenties jopa pelottava muutos. Dobi kaipaakin omistajaa, jolla on aikaa, halua ja kärsivällisyyttä auttaa ja tukea sitä tämän suuren elämänmuutoksen aikana. Vaikka se onkin saanut elää kodissa, pitää sen kanssa varautua harjoittelemaan kotikoiran taitoja alkeista lähtien. Ajan kanssa se oppii ne varmasti!

Dobi on rokotettu kattavasti ja se kastroidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Dobi 6.12.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.