Grand

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko
Syntymäaika: 2/2020
Tautitestattu: 6/2022

11.6.2022
Grand sai oman kodin.

Grand tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi myös Grandin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

8.5.2022
Grand lähettää terveisiä Viipurista! Rauhallinen Grand on päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä vapaaehtoisten kanssa.

Viipurin koirat - Grand 5/2022

10.5.2021
Vuoden ikäisestä Grandista on kasvanut ystävällinen ja vähän ujo poika, joka kuitenkin ilahtuu ihmisvieraista.

Grand jakaa aitauksen toisen nuoren uroksen kanssa ja yhteiselo sujuu hyvin. Snezhannan mukaan Grand on rauhallisen ja kiltin oloinen poika. Koska Grand on kasvanut tarhaoloissa ja se on jäänyt varovaiseksi pojaksi, etsii se vain koirakaverellista kotia rauhalliselta alueelta. 

Viipurin koirat - Grand 9.5.2021

19.11.2020
Komea Grand etsii kotia rauhalliselta alueelta, missä sitä olisi kiva koirakaveri odottamassa.

Grand päätyi kesällä useiden muiden pentujen kanssa Snezhannalle Kamenkan kylästä. Pennut asuivat ensin Marian ja Alexanderin pentukaranteenissa, josta ne siirtyivät myöhemmin varsinaiselle tarhalle. Snezhanna kuvailee Grandia isoksi, kauniiksi ja hiukan varovaiseksi pojaksi. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.