Lion

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 50 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 9/2021
Tautitestattu: 11/2022

30.12.2022
Lion sai jäädä pysyvästi hoitopaikkaansa, siitä tuli sen koti.

27.11.2022
Lionille lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Lion kotihoidossa 26.11.2022

25.11.2022
Lionin ensimmäinen viikko Suomessa on sujunut hyvin. Vastaantulevat koirat ja ihmiset jännittävät, mutta muuten Lion ulkoilee reippaasti.

Lionin hoitopaikka sijaitsee omakotitalossa kahden aikuisen taloudessa. Lionilla on kaverina nuori tyttökoira. Pellolla ulkoillessaan Lion on huomattavasti rennompi. Tarpeet tulevat ulos ja Lion on ollut alusta alkaen sisäsiisti. Äkkinäisiä ja kovia ääniä poika säikkyy. Koirakaveriin Lion tukeutuu paljon, ja uudessa kodissa tulisikin olla koirakaveri helpottamassa sopeutumista uusiin asioihin ja tilanteisiin. 

18.11.2022
Siro Lion matkusti Suomeen! Lion odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Keravalla.

8.11.2022
Lion on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälissä. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Lionilta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

9.10.2022
Ystävällinen, sirokokoinen Lion pääsi kanssamme pienelle jalkojen verryttelylle tarhan ulkopuolelle.

Lion vaikuttaa sopuisalta pojalta, joka kulki rauhallisessa ja tutussa ympäristössä reippaasti. Se oli iloisen kiinnostunut toisista koirista ja suhtautui ihmisiinkin ystävällisesti.

Viipurin koirat - Lion 24.9.2022

1.5.2022
Lion ei tee itsestään numeroa, mutta on silti ihmisiin ystävällisesti suhtautuva nuori seitsemän kuukauden ikäinen poika, joka osaa jo kävellä hihnassa.

Kolme sisarusta Lina, Lady ja Lion, saapuivat Snezhannan tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan tuomana alkuvuodesta. Ne ovat peräisin Poljanyn (suom. Uusikirkko) kylästä, joka sijaitsee Karjalan kannaksella noin 40 km Viipurista kaakkoon. Ne ovat löytöpentuja ulkoa eikä niiden taustasta ole enempää tietoa. Löydettäessä pennut olivat noin viiden kuukauden ikäisiä.

Lion on pennuista reippain. Vapaaehtoiset ovat opettaneet sitä kävelemään hihnassa ja tarhalta kerrotaan Lionin kävelevän jo oikein nätisti hihnassa. Saapuessaan tarhalle kaikki kolme pentua olivat enemmän tai vähemmän kauhuissaan, mutta Lion on sittemmin rohkaistunut pahimman alkujärkytyksen hävitessä. Nyt toiveissa olisi oma koti ja ihminen, jolla riittäisi aikaa panostaa uteliaan mutta vähän varovaisen Lionin sopeuttamiseen.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Lionin ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.