Maui

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 10/2022

3.11.2022
Maui sai kodin Turun seudulta.

23.10.2022
Mainio Maui on sopeutunut hienosti hoitopaikkaansa ja olisi kovasti jo omaa kotia vailla. Katso Mauin uusi video ja kuulumiset!

Hoitopaikkaterveiset 5 kuukauden ikäiseltä Mauilta Tampereen suunnalta! Maui on saanut rauhassa tottua elämään kotikoirana muutaman viikon ajan hoitopaikassa, maaseutumaisella alueella. Hoitopaikan perheessä on koirakaverina 4-vuotias narttu, viipurilainen hänkin sekä kaksi aikuista ja kaksi teiniä. 

Alkupäivien arkuus ja stressi on jo melko pitkälle taakse jäänyttä elämää, ja Maui nauttii kotioloista niin kuin vain leikkisä pentu voi nauttia. Leikit koirakaverin kanssa taitavat olla parasta, mitä Maui tietää. No toki ruokakin on ihan se ykkösjuttu. Ja kun kasvava pentu syö hyvin, niin se jaksaa taas leikkiä ja tutkiskella juttuja niin pihalla kuin sisälläkin pentumaisen uteliaana.

Alussa Mauin kanssa ulkoiltiin vain omalla pihalla, mutta nyt lenkit sujuvat hienosti metsäpoluilla seuraten vanhemman koiran esimerkkiä. Remmissä kulkeminen on siis jo hyvin tuttua puuhaa. Autoja ja muita äänekkäitä juttuja Maui ei enää pelkää, tosin niitä maaseudulla myös harvemmin nähdään. Kaupungin keskusta-asuminen ei varmasti olisikaan Mauin juttu, vaan rauhallinen taajama tai vastaava olisi sille sopivin ympäristö. Myös koirakaveri olisi toiveissa, jotta aktiivinen poika saisi riittävästi touhua päiviinsä.

Maui vahtii hieman hoitopaikkaansa ja kaikki vierailijat saavatkin aluksi haukut osakseen. Kuitenkin pienen kauempaa katselun jälkeen Maui lähestyy vierasta pienten rapsutusten toivossa.

Yksinolot ovat vielä harjoituksen alla. Maui on ollut vasta lyhyitä aikoja ilman ihmistä koirakaverin kanssa ja jonkin verran se ikävöi aikuisten poissaollessa. Sisäsiisteys pojalla alkaa kuitenkin hahmottumaan ja enää yksittäisiä vahinkoja tulee sisätiloihin. Yöt Maui nukkuu rauhallisesti.

Maui on selkeästi toiminnanmies, mutta se osaa myös rentoutua  nukkumalla pitkin pituuttaan, yleensä ihmisen lähettyvillä. Toiminta onkin sitten kaikenlaista pennuille kuuluvaa hauskuutta, kuten jyrsimistä ja järsimistä, tavaroiden varastelua, koirapainia, takaa-ajoleikkiä ja muuta sellaista suht riehakasta touhua. Tästä huolimatta Maui on hyvin kiltti poika, ja äärimmäisen hellyyttävä paksujen ja isojen samettikorviensa kanssa. Kiitokset Mauilta saa pusuina. Hoitajan mukaan Maui on ihana koira, iloinen ja aina hyväntuulinen. Mauin uuden kodin suhteen tärkeimpänä toiveena olisi se, että siellä olisi aikaa panostaa Mauin ensimmäisiin viikkoihin niin, että Mauin taustalla ollut  arkuus otettaisiin hyvin huomioon. Maui kaipaa tukea ja rohkaisua sekä palkitsemalla kouluttamista, jotta se saa hyviä kokemuksia uusista asioista ja jännitys pääsee karisemaan entistä paremmin.

Viipurin koirat - Maui kotihoidossa 10/2022

15.10.2022
Maui pääsee pikkuhiljaa kotikoiranrooliin. Moni asia vielä jännittää ja ihmetyttää. Parasta on kun kaikki ihmiset ovat lähellä ja pääsee viereen rapsuteltavaksi.

Kiitoksena saa pusun korvalle tai lipaisun kädelle. Myös koirakaveria seurataan tarkasti. Ulkona on mukavaa ja haisteltavaa riittää, vielä kuitenkin on hyvä kun palataan takaisin turvaan sisälle. Maaseutu tai rauhallinen alue on varmasti hyvä ympäristö Mauille.

8.10.2022
Ihana Maui karisti Viipurin pölyt tassuistaan ja muutti Tampereelle etsimään omaa kotia.

20.8.2022
Tapasimme Mauin tarhalla. Maui oli sisaruksiaan varovaisempi, mutta oli kuitenkin mielissään maharapsutuksista kunhan sai vastaanottaa niitä turvallisessa kopissa.

Viipurin koirat - Maui 12.8.2022

11.8.2022
Ilme hieman vakavana tutkii Maui uutta ympäristöään ja ihmettelee, kuinkas sitä tänne päädyttiin. Maui on yksi tarhan uusimmista asukkaista ja muiden tavoin toivoo sekin pääsevänsä vielä joskus kotiin.

Maui ja neljä sen sisarusta – Moana, Mana, Reo ja Rua – haettiin turvaan Kravtsovon eli Hovinmaan maaseututaajamasta. Pentujen tarina on surullisen yleinen: ne syntyivät ei-toivottuina vahinkopentuina kotikoiralle, jonka omistajalla ei ollut halua eikä aikomusta pitää niistä huolta. Pentujen emo oli Snezhannalle valitettavan tuttu, sillä kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun häntä pyydettiin omistajien toimesta noutamaan vastasyntyneet pienokaiset tarhalle. Sterilisaatioon suhtaudutaan vielä pakoittain kielteisesti ja emon omistajat olivat itsepintaisesti kieltäytyneet sterilisoimasta koiraansa, joka oli nyt vain kolmevuotiaana saanut jo kahdet pennut.

Tarhojen tilanne Venäjällä on maailmantilanteen takia hankala. Pulaa on niin lääkkeistä, ruuasta kuin tilastakin. Snezhannalle ajatus siitä, että kyseiset omistajat pyytäisivät häntä puolen vuoden välein hoitamaan uutta pentukatrasta, oli kertakaikkisen kestämätön. Hän piti sinnikkäästi puolensa, vaikka pennut uhattiin jopa tappaa, ja vaati, että pentujen emo tulisi sterilisoida ja vain siinä tapauksessa hän suostuisi ottamaan pennut hoiviinsa. Emo sterilisoitiin ja pennut lähtivät kertaalleen rokotettuina kohti tarhaa odottamaan uusia koteja. Ne kaikki saivat uuden mahdollisuuden eikä niiden emon tarvitse enää koskaan synnyttää ei-toivottuja pentuja.

Maui viihtyy ihmisten seurassa ja usein se antaa poskelle pusun jos toisenkin. Kuten arvata saattaa, tarhalle joutuminen oli sille suuri järkytys. Ihmekös tuo, kodista turvallisen emon luota täydelle ja meluisalle tarhalle olisi järkytys itse kullekin. Alkusokista on kuitenkin pikkuhiljaa päästy yli ja tottuminen uuteen elämään on lähtenyt käyntiin. Maui on jo päässyt harjoittelemaan hihnassa kulkemista, ja samalla saanut uusia ihmiskontakteja, mikä on ehdottoman tärkeää pienen pennun sosiaalistumisessa. Riittävästi aikaa antamalla ja suhtautumalla siihen lempeästi ja rauhassa, tulee Mauista varmasti mitä mahtavin koiraystävä. Nyt sen elämä täyttyy sisarusten kanssa temmeltämisestä ja ainaisesta odottamisesta. Voi kunpa joku huomaisi tämän pienen ja niin suloisen pojan ja tarjoaisi Mauille oman kodin.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Mauin ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Moana, Maui, Mana, Rua & Reo 8/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.