Ronda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 11/2021
Tautitestattu: 6/2022

2.6.2022
Ronda sai kodin Helsingistä.

20.6.2022
Ronda on ollut Suomessa reilun viikon ja on kuin se olisi ollut täällä aina. 

Alkupäivien kierrokset ovat laskeneet ja Ronda on alkanut luottaa siihen, ettei sitä jätetä, ja ruokaakin tulee ilman, että sen pitää itse kiivetä sitä pöydältä hakemaan. Ihmiset saavat juoda kahvinsa rauhassa Rondan vieressä. Yöt sujuvat rauhallisesti nukkuen. 

Ronda pitää kovasti ihmisistä ja on hurmannut osan naapurustosta. Kävelyillä se tähyilee pihoille ja jos siellä sattuu olemaan ihminen, se menee ujosti mutta päättäväisesti tervehtimään. Sen rakkaudenosoitukset eivät ole niin ylitsevuotavia kuin ensimmäisenä parina päivänä ja se osaa kohdata ihmiset kauniisti. 

Tapaamiinsa koiriin Ronda on suhtautunut ystävällisesti. Täysin vieraiden koirien kanssa se ei ole vielä innostunut leikkimään, ja se on muutenkin ollut kiinnostunut enemmän koirien omistajista kuin koirista.

Rondan kanssa on käyty myös kyläilemässä. Se osaa rauhoittua autossa ja matkustaminen omalla autolla on vaivatonta.

Ronda pitää hoitotädille seuraa niin etätöissä kuin illalla tv:n ääressäkin ja lepuuttaa mielellään päätään ihmisen polvella. Välillä se leikkii toisen koiran kanssa tai kanniskelee pihalla risuja ja leluja. Ronda tulee kutsusta luokse.

Haukkuminen on vähentynyt huomattavasti mutta kodin ulkopuolelta kuuluviin ääniin Ronda edelleen reagoi, varsinkin jos ikkuna on auki ja ääni sattuu olemaan naapurin koiran haukku. Jos Rondasta mielii saada kerrostalokelpoisen koiran, on rappukäytävästä kantautuvien äänten sietämiseen ja harjoitteluun oltava hyvä suunnitelma. Muuten Ronda onkin varsin helpon ja vaivattoman oloinen koira ja siitä tulee jollekulle mahtava ystävä.

13.6.2022
Terveisiä Rondalta! Tämä neiti ei turhia arastele: ihmiset ovat ihania ja kaikessa on kiva olla mukana. Ronda odottaa hakemuksia Vantaalla.

Ronda on ollut Suomessa pari päivää. Se on osoittautunut puuhakkaaksi, reippaaksi ja ihmisrakkaaksi neidiksi. Toistaiseksi kaikki sen tapaamat ihmiset ovat olleet Rondan mielestä ihania (myös miehet) ja Ronda osoittaa ystävyyttään innokkaasti hyppien ja suukotellen. Välillä Rondan on innostuksensa vuoksi ollut vaikea rauhoittua, mutta eiköhän tämäkin asia korjaannu ajan ja iän myötä. Tai opettamalla kaunista tervehtimistapaa. Hoitotoimenpiteet eli pesu ja kynsienleikkuu sujuivat Rondan kanssa vaivatta ja se suhtautuu muutenkin luottavaisesti kosketukseen.

Ronda on erittäin kiinnostunut ruuasta, eikä vielä hahmota, mikä ruoka on sen ja mikä ihmisen. Sille maistuisi kaikki syötävä ja juotava, kahvia myöten. 

Jos kuulut niihin, joiden mielestä koiran paikka on lattialla, Ronda ei ole sinun koirasi. Se on itse sitä mieltä, että sen paikka on siellä, missä ihminenkin on eli sohvalla, sängyssä – milloin missäkin. Toistaiseksi se myös ikävöi ihmisen perään, mikä on tavallista juuri hoitopaikkaan tulleella pennulla. Aivan yksin sitä ei ole vielä jätetty ja hoitopaikassa sillä on myös kaksi aikuista koiraa kaverina. 

Ronda on suhtautunut myös tapaamiinsa koiriin hyvin ystävällisesti mutta vahtii kuitenkin joitakin resursseja. Hoitotäti on sellainen resurssi, jota Ronda ei mielellään jakaisi toisten koirien kanssa. Tämä on tyypillistä tarhalta vastikään tulleille pennuille. Toistaiseksi Ronda on reagoinut joihinkin kuulemiinsa ääniin haukkumalla – lähinnä silloin, kun koirat tai ihminen liikuskelevat tai kolistelevat samassa asunnossa mutta eri kerroksessa. Se on myös itkenyt ihmisen perään.

Ronda lähtee muitta mutkitta hihnalenkille, eikä tarvitse koirakaveria tuekseen. Rauhallisella pientaloalueella se kulkee reippasti maisemia tutkien. Sisäsiisteys on Rondalla hyvällä alulla: se on hoitanut asiansa päivällä pihalle ja yöllä paperille. 

Parin päivän tutustumisen perusteella Rondasta voi todeta, että se sopii ainakin omakotitaloon, paritaloon ja rivitaloon. Mahdollisesti myös kerrostaloon, jos haukkumisesta ei muodostu yksinjäädessä ongelmaa. Tätä vielä harjoitellaan ja seurataan. Ronda sopii myös sekä koirakaverilliseen kotiin että luultavasti varsin hyvin myös ainoaksi koiraksi. Lapsetkin ovat todennäköisesti sille varsin ok, mutta toistaiseksi Ronda on ei osaa varoa pienempiä ihmisiä vaan hyppii heidät innoissaan kumoon. 

Viipurin koirat - Ronda 13.6.2022

11.6.2022
Ronda pääsi Suomeen! Ronda harjoittelee kotikoirantaitoja hoitopaikassaan Vantaalla yhdessä kahden aikuisen koiran kanssa.

Ensivaikutelma Rondasta on, että se on hyvin ihmisrakas ja pentumaisen innokas, sekä varsin reipas. 

Ronda tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

21.5.2022
Ronda sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

2.5.2022
Ronda on reipas ja ihmisiin luottavaisesti suhtautuva tyttö. Ronda päätyi tarhalle sisarustensa kanssa alkuvuodesta.

Ronda, RitaRichardRodikRem, Roxy ja Radzha ovat peräisin Sovetskin (ent. Johannes) kylästä. Niiden tarinassa ei suuria yllätyksiä ole vaan se noudattaa tuttua kaavaa: leikkaamaton kotikoira tulee tiineeksi eikä omistaja tiedä mitä tekisi pennuille. Vaikka tarhalla on ahdasta, ei Snezhanna voi olla ottamatta pentuja vastaan sillä muuten ne todennäköisesti viskattaisiin jossain vaiheessa yksinään selviytymään talvipakkasiin. Omistaja suostui kuitenkin pitämään pentuja parin kuukauden ikään saakka, jonka jälkeen ne siirtyivät tarhalle.

Rondaa Snezhanna kehuu mahdottoman ihmisrakkaaksi, reippaaksi ja iloiseksi pennuksi. Vapaaehtoiset ovat opettaneet Rondan kävelemään hihnassa ja viiden kuukauden ikäinen tyttö kirmaa innoissaan muiden ulkoilijoiden vierellä. Tarhapennuksi Rondalla on ihan hyvät lähtökohdat hyvää elämään, sillä se on saanut asua emonsa kanssa vieroitusikään saakka ja syntyä omistetulle kotikoiralle. Luottavainen suhtautuminen ihmisiin ja valtava uteliaisuus kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen lupaa hyvää, mutta tästä pitäisikin nyt pian päästä jatkamaan omaan kotiin eikä jämähtää tarhalle.

Viimeisissä kuvissa näkyy pentue kotipihan aitauksessaan. Viimeisessä kuvassa emo on juuri sterilisoitu.

Viipurin koirat - Ronda 16.4.2022

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.