Jasperi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 1/2022

5.2.2022
Ihana Jasperi muutti omaan kotiin Turkuun.

20.1.2022
Iloinen Jasperi on ottanut riemulla vastaan hoitopaikan. Jasperia pääsee myös seuraamaan kotihoitajan instagramissa, @kotikallionhoitolaiset.

14.1.2022
Jasperi pääsi Suomeen! Jasperi odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Lahden seudulla.

Jasperi tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Jasperin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Jasperin yhteyshenkilönä toimii Heidi W.

27.11.2021
Jasperi se rakastaa ihmisiä, vähän liikaakin, mutta minkä sille mahtaa. Jasperin tunnistaa mukavasta luonteesta ja hauskasta permiksestä silmien välissä.

Viisi suloista kuonoa Jasmiini, Jasperi, Joni, Josi ja Judit löytyivät syksyllä ulkoa läheltä Svetogorskia. Snezhannan tuttavat tarjosivat viisikolle väliaikaisen hoitopaikan, jotta rokottamattomat pennut eivät joutuisi suoraan tarhalle. Kun pennut oli rokotettu kahteen kertaan, siirtyivät ne Snezhannan tarhalle odottamaan omien kotien löytymistä. 

Jasperi menee ihmisseurasta aivan pakahduksiin. Mitään parempaa ei sen pienessä maailmassa selvästikään ole kuin ihmiset, ja se on onni myös Jasperille. Luottavaisella luonteella kun on paljon helpompi ponnahtaa omaan kotiin, jota Jasperikin niin kovasti tavoittelee. Jasperi ulkoilee tottuneesti ihmisten keskellä tarhan ulkopuolella, hihna ei tätä poikaa kummastuta lainkaan. Snezhanna kertoo Jasperin suhtautuvan luottavaisesti myös lapsiin. Välillä innostuessaan kierrokset kohoavat korkeuksiin ja hammastelu astuu kuvioihin, mutta rauhoittuessaan Jasperi jakelee suukkoja oikein kauniisti häntä liehuen. Jasperi tarvitsisi ehdottomasti oman ihmisen, kodin ja opastuksen kotikoiran elämään. Tähän poikaan ei voi olla ihastumatta.

Sisarusten elämän ensivaiheista ei ole tietoa. Ne ovat kaikki kovin ihmisrakkaita ja reippaita, joten emo lienee ollut vähintään yhtä reipas. Onkin todennäköistä, että nämä pennut on synnyttänyt kotikoira, jonka ei-toivotuista pennuista hankkiuduttiin eroon. Pennuilla ei ole kokemusta sisällä asumisesta, sillä sijaiskodissa ollessaan ne elivät ulkoaitauksessa.

Omaan kotiin muutto tuo mukanaan uuden maailman, johon jokainen totuttelee omaan tahtiinsa. Kotikoiran elämään tottumaton pentu pääsee ensikertaa nauttimaan sellaisista mukavuuksista kuin pehmeä peti, sohva tai sänky. Leluista, jotka ovat vain sitä varten ostettu. Kunnollisesta penturuoasta, jonka avulla kasvetaan hienoksi isoksi koiraksi. On lämmin koti ja omat ihmiset, joiden seurasta saa nauttia joka päivä. Tulevan omistajan on hyvä muistaa uuden perheenjäsenen ihastelun lomassa, että uusien taitojen opiskelu vaatii aina kärsivällisyyttä, hermoja ja aikaa - ja reilusti pissa-alustoja. 

Jasperi on rokotettu kattavasti ja se kastroidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.