Mariana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa pieneksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 10/2021

29.1.2022
Mariana sai kodin Tuusulasta.

20.12.2021
Mariana on mainio tyyppi! Sekoitus syvää viisautta ja varovaisuutta paketoituna kauniiksi, leikkisäksi pennuksi.

Uudet ihmiset ovat Marianan mielestä vähän outoja ja aluksi tyttö mieluummin katselee ja harkitsee, että kannattaako heihin luottaa. Mariana kaipaa toisen koiran rohkaisua uusissa, jännittävissä tilanteissa ja toivookin löytävänsä kodin perheestä, jossa olisi jo kiva poikakoira isoveljeksi ja tueksi. Marianan mieleen olisi myös koti, jossa on kissa tai joka voisi harkita kissan hankkimista jossain vaiheessa – Mariana nimittäin tykkää kovasti kissoista! Mariana ei sovellu kerrostaloon, mutta muuten neiti on avoin uuden kodin suhteen.

Mariana joutui vaihtamaan hoitopaikkaa itsestään riippumattomista syistä ja etsii nyt kotia Kirkkonummelta käsin. Ensimmäinen kotihoitaja tykästyi tyttöön kovasti. Marianalla on painoa tällä hetkellä 13 kg ja säkäkorkeutta 48 cm.

Viipurin koirat - Mariana kotihoidossa 18.12.2021

10.11.2021
Pienen Marianan elämässä on ollut isoja muutoksia. Mariana etsii kotia, mistä löytyisi varovaista tyttöä ymmärtävä omistaja sekä rohkaiseva koirakaveri.

Mariana on ihmetellyt elämää hoitopaikassaan kohta kahden viikon ajan. Hoitopaikassa on aikuinen nuori tyttökoira, jonka suhteen Mariana oli alkuun epävarma. Nyt kun Mariana on tutustunut uuteen koiraystäväänsä paremmin, tytöt pistävät jo leikiksi. Hoitopaikan kissaan Mariana suhtautuu ystävällisesti.

Mariana on hoidossa yhden aikuisen taloudessa omakotitalossa. Käsittelyä Mariana vielä vähän jännittää vaikka luotto omaan kotihoitajaan päivä päivältä vahvistuukin. Varovainen Mariana etsii omaa kotia hyvin rauhalliselta alueelta, kaupunkiin tästä tytöstä ei ole. 

29.10.2021
Mariana pääsi Suomeen! Mariana odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Simpeleellä.

Viipurin Koirat testasi Marianan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. Mariana tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

16.10.2021
Kaunis Mariana ei syntynyt kovin onnellisten tähtien alla. Nyt se toivoo kuitenkin onnensa kääntyvän ja oman kodin löytyvän Suomesta.

Mariana ja sen seitsemän sisarusta Martti, Marusja, Meriel, Moriz, Mija, Morton ja Miklos tuotiin Snezhannan tarhalla alle luovutusikäisinä. Pennut toi paikalle alueella toimiva liikkuva sterilointiklinikka, joka oli noutanut hylätyt pennut Pesochnyn kylästä.

Pennut olivat tulleessaan aliravittuja ja matoisia, ja Snezhanna joutui viettämään monta unetonta yötä murehtiessaan pentujen selvitymistä. Sisarukset olivat kuitenkin sissien sukua ja ne kaikki selvisivät huonosta lähtötilanteesta huolimatta.

Mariana on toinen vaaleista tytöistä. Se on pentumaisen iloinen tyttö, mutta samalla tarhaelämä on varmasti jättänyt siihen jälkensä. Moni asia ujostuttaa ja ihmetyttää, eihän se voi vielä ymmärtää, mitä kaikkea erikoista elämässä vielä eteen tuleekaan.

Marianasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Kunhan kotiutuminen etenee, muuttuu Mariana varmasti iloiseksi ja leikkisäksi pennuksi - kuten tämän ikäisen kuuluukin. Uudelta omistajalta vaaditaan kuitenkin paljon sitoutumiskykyä ja ymmärrystä, sillä Marianan kaltaisen taustan omaava pentu tulee varmasti tarvitsemaan tukea ja rauhallista ohjausta elämässä. Samalla Mariana tulee kaipaamaan tietysti aktiivista ja koiramaista elämää lenkkeineen, leikkeineen ja sohvalla köllöttelyineen.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.