Pika

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2022
Tautitestattu: 11/2022

18.11.2022
Pika sai kodin.

15.11.2022
Pika valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Pikalta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

29.9.2022
Voi kuinka luottavaisesti suloinen Pika ihmisiin suhtautuukaan. Kuinka tällainen ihanuus on päätynyt täpötäydelle koiratarhalle?

Pika saapui tarhalle elokuun puolessa välissä Perovon (suom. Suurpero) kylästä. Sen omistajia kuulutettiin sosiaalisessa mediassa luottaen siihen, että näin uskomattoman reippalla ja luottavaisella pienokaisella on oltava omat ihmiset jossakin. Kukaan ei kuitenkaan Pikaa kaivannut. Niinpä tarhasta tuli sen koti.

Noin puolivuotias Pika on asettunut tarhalla vallan hienosti. Se tuntuu tulevan toimeen kaikkien tapaamiensa ihmisten kanssa sukupuoleen ja kokoon katsomatta. Myös toiset koirat tuntuvat olevan sen mieleen, ja iloisesti se viilettää menemään muiden koirien perässä leikit mielessään. Pika vaikuttaakin hyvin sopeutuvalta koiralta, joka voisi soveltua monenlaiseen kotiin.

Huskya kovasti muistuttava Pika on touhukas ja energinen nuorukainen, joka toivoo aktiivista kotia. Siitä saisi varmasti oivan kaverin niin metsäkävelyille, vaelluksille kuin juoksulenkeillekin. Varmasti se nauttisi myös jostakin harrastuksesta ja muunlaisesta aivotyöskentelystä. Aktiivisen päivän jälkeen malttaa se varmasti kellahtaa myös kainaloon sohvannurkkaan nauttimaan yhteisestä ajasta.

Ihmisrakas ja reipas Pika vaikuttaa siltä, että se ei ole katujen kasvatti. Uskomme, että se on elämänsä ensimmäiset kuukaudet saanut viettää jonkinlaisessa kodissa, mutta voimme vain arvailla minkälaisessa  Sen me tiedämme, ja Pikakin tietää, että kotiin tämä ihana tyttö kuuluu, ei täpötäydelle tarhalle.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Pika 26.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.