Noa

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 8/2013
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

21.4.2019
Komea Noa on asunut tarhalla jo vuosia. 

Noassa on edelleen ripaus ujoutta. Pienen tuumaustauon sekä parin haukahduksen jälkeen Noa uskaltautuu hakemaan herkut kädestä. Noa käyttää sen verran herkästi ääntänsä, että oikea asuinmuoto Noalle lienee omakotitalo.

Viipurin koirat - Noa 20.4.2019

30.9.2017
Rauhallisen ja karismaattisen oloinen herrasmies Noa tarkkailee tyynesti aitauksessaan elämänmenoa.

Pentuhöpsötysajat ovat Noalla jo selän takana. Mutta ei kuitenkaan vielä niin kaukana, että poika mikään ikäloppu olisi. Ei ollenkaan, kaverihan on mitä mainioimmassa iässä! Noalla on ikävuosia vasta neljä. Siinä iässä on jo järki päässä ja tunteetkin sen verran rauhoittuneet, ettei enää turhia höselletä. Noa onkin olemukseltaan herrasmiesmäinen tyyni, joka ei itsestään turhaan numeroa tee. Noassa on hitunen ujoutta, eikä se ryntää paikalle ensimmäisenä. Vaan ikään kuin lipuu muiden vanavedessä luokse. Tarhaolosuhteissa ihmisten kanssa seurustelu on aika satunnaista ja räväkimmät persoonat ovat yleensä eturivissä huomion haussa.

Kun tulee namin jaon tai silitysten aika Noakin tulee mielellään hakemaan oman osansa saatavista. Ja nauttimaan pienistä hellyyden murusista, mitä tarhaolosuhteissa on mahdollista saada. Onkin helppo uskoa että Noassa asustava hitusen ujopoika tulisi karisemaan kotioloissa. Kun se saa tottua lämpimän kodin ihanuuteen ja omiin rakkaisiin ihmisiin.

Noa ja siskonsa Nao olivat jo pentuina päätyneet tarhalle. Syy tarhalle saapumiseen oli jäänyt tuntemattomaksi. Sisko Nao sai kodin vuonna 2014, mutta Noalla ei käynyt yhtä hyvää tuuria. Noa onkin asustellut tarhalla lähestulkoon koko ikänsä. Tarhan ulkopuolinen maailma ei ole kovinkaan tuttua. Muuta sitäkin tutumpaa on itse tarhalla olo. Ahtaat aitaukset, vaihtuvat koirakaverit, jatkuva hälinä, kylmä, kosteus ja kova kopin lattia jossa nukkua. Moni tarhalta päässyt koira arvostaakin pehmeää petiä ylikaiken. Luulenpa että niin myös Noa tulee tekemään.

Pojalla on varmasti kotielämään totutellessa montakin uutta asiaa hämmästeltävänä. Aikuiselle koiralle sisäsiisteys on useimmiten helppo opettaa hyvän pidätyskyvyn ansiosta. Kovin montaa kertaa Noa tuskin on päässyt hihnassa kävelemään elämänsä aikana. Rauhallisella opastuksella Noa varmastikin huomaa, että panta ja hihna ovat kivat kaverit, aina pääse lenkille. Monet tarhalta kotiin päässeet koirat, ovat jo osoittaneet, että rauhallisella ja lempeällä tavalla opastetut kotikoiran taidot opitaan hyvin. Joten miksipä ei opettelu myös tyyneltä Noalta hyvin sujuisi.

2.8.2014
Noa on varttunut jo melkein aikamieheksi, täyttihän se jo yhden vuoden. Erittäin hienoilla korvilla varustettu Noa on yhä ujo ja tulee haistelemaan vasta tuumaustauon jälkeen.

Viipurin koirat - Noa 17.11.2016

Viipurin koirat - Noa 6.7.2015

Viipurin koirat - Noa 2.8.2014

5.3.2014
Suuresti ihmettelemme, miksei kukaan ole vielä halunnut Noa-poikaa itselleen. Voiko tämän suloisempaa koiranpentua olla?

Noa on ujo, mutta kuitenkin kovin ystävällinen, ja häntä vipattaen se yrittää uskaltautua ihmisten luokse. Tarhalla ihmiset ovat harvinaista herkkua, joten tottumattomuus ujostuttaa pentuja.

Viipurin koirat - Noa

Viipurin koirat - Noa

22.12.2013
Noa-poika saa sydämesi sykkimään ihastuksesta! Suloinen poika katselee mustien silmänympärys-rinkuloidensa läpi tarhavieraita niin liikuttavalla ilmeellä, että eihän sitä voi kukaan vastustaa.

Noa ja sen sisko Nao päätyivät tarhalle tuntemattomasta syystä. Noa vaikuttaa hivenen siskoaan ujommalta, mutta kuitenkin tarkkailee kiinnostuneena ympäristön tapahtumia. Valokuvattaessa pentuja, pikku Noa aistii oman vuoronsa tulleen ja kipittää vikkelästi sisälle pentumökkiin. Rapsuttelen poikaa rauhallisesti sisällä pentumökissä, ja kovin kiltisti se antaa itseään silitellä vaikka sitä silminnähden jännittääkin.

Noa toivoisi onnensa kääntyvän ja jonkun mukavan ihmisen huomaavan sen. Maailman paras joululahja pikkuiselle Noalle olisi oma rakastava ja huolehtiva koti, lämmin peti ja kunnollinen ruoka. Muutama lelukaan ei olisi pahitteeksi. Noasta kasvaa varmasti kunnon poika, kunhan tapakasvatuksesta ja riittävästä liikunnasta huolehditaan. Vastalahjaksi Noa tarjoaa elinikäistä ystävyyttään ja pientä sydäntään.

Viipurin koirat - Noa

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.