Dima

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko keskikokoinen
Syntymäaika: 2018-2019
Tautitestattu: 6/2022

11.6.2022
Dima muutti omaan kotiin.

Dima tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi myös Diman rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

18.5.2022
Uusi video hurmaavasta Dimasta!

Viipurin koirat - Dima 5/2022

5.11.2021
Kuultuaan loukkaantuneesta koirasta, Snezhanna lähti kiireesti auttamaan sitä. Koira, joka nimettiin Dimaksi, osoittautui mitä mukavimmaksi pojaksi ja sille etsitään nyt kotia Suomesta.

Lokakuun puolessa välissä Snezhanna sai tiedon loukkaantuneesta koirasta Kamenkassa (suom. Kaukjärvenkylä), joka vaelteli yksinään ulkona palkeenkieli jalassaan. Koira tarvitsi pikaista eläinlääkärin apua ja tuotiin vielä samana iltana tarhalle Snezhannan hoidettavaksi. 

Haava jalassa on nyt parantunut ja Dima asettunut tarhalle asumaan. Dima on suhtautunut alusta alkaen hyvin luottavaisesti ihmisiin. Ehkä tällä komealla pojalla on ollut joskus koti. Snezhanna kertoo, että Dima on tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Ihmisistäkin Dima pitää kovasti. Se on reipas ja osaa kulkea hihnassa. Haavanhoito oli myös helppoa, sillä Dima antoi kiltisti vieraiden ihmisten hoitaa itseään jalan ollessa varmasti kivulias. Snezhanna kehuukin Dimaa hyvin hienoksi pojaksi - eikä syyttä!

On sääli, että vaikka luonne olisi kuinka kultaa, isot aikuiset pojat löytävät huonosti koteja. Vaikka Diman menneisyydestä ei ole tietoja, sen avoin ja luottavainen suhtautuminen erilaisiin ihmisiin kertoo paljon. Dima onkin varmasti paremmin sosiaalistunut ja paljon reippaampi kuin moni tarhalla varttunut koira, koska se on nähnyt ja kokenut muutakin maailmaa. Ihmisiin Dimalla on ollut kontakti, mutta voimme vain arvailla miten se on elämäänsä ennen tarhalle päätymistä viettänyt. Diman kanssa on siis varauduttava erilaisten taitojen harjoitteluun. Vahinkoja voi sisällekin sattua ja yksinolemista voi joutua treenaamaan. Kunpa komean ja ihmisystävällisen Diman tarinalla olisi vielä onnellinen loppu ja poika pääsisi viettämään kunnollista koiranelämää rakastavaan kotiin.

Dima on rokotettu kattavasti ja se kastroidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Emme ole itse tavanneet Dimaa emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Diman ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Dima 30.10.2021

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.