Josi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 1/2022

17.2.2022
Ihanan Josin hoitopaikka muuttui kodiksi.

14.1.2022
Josi pääsi Suomeen! Pörröparta Josi odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Helsingissä.

Josi tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Josin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

28.11.2021
Veljiensä tavoin myös parrakas Josi pitää paljon ihmisistä. Sympaattinen ja ystävällinen Josi haluaisi joulun viettoon omaan kotiin!

Viisi suloista kuonoa Jasmiini, JasperiJoni, Josi ja Judit löytyivät syksyllä ulkoa läheltä Svetogorskia. Snezhannan tuttavat tarjosivat viisikolle väliaikaisen hoitopaikan, jotta rokottamattomat pennut eivät joutuisi suoraan tarhalle. Kun pennut oli rokotettu kahteen kertaan, siirtyivät ne Snezhannan tarhalle odottamaan omien kotien löytymistä. 

Josi vaikuttaa ihastuttavalta pennulta. Se lähestyy rohkeasti häntä heiluen kaikkia lähistöllä olevia ihmisiä, myös miehiä. Snezhanna kertoo, että Josi on suhtautunut yhtä luottavaisesti myös tapaamiinsa lapsiin. Hihnaan Josi vaikuttaa tottuneen, mutta onhan meno aika pentumaista koikkelehtimista vielä. 

Sisarusten elämän ensivaiheista ei ole tietoa. Ne ovat kaikki kovin ihmisrakkaita ja reippaita, joten emo lienee ollut vähintään yhtä reipas. Onkin todennäköistä, että nämä pennut on synnyttänyt kotikoira, jonka ei-toivotuista pennuista hankkiuduttiin eroon. Pennuilla ei ole kokemusta sisällä asumisesta, sillä sijaiskodissa ollessaan ne elivät ulkoaitauksessa.

Omaan kotiin muutto tuo mukanaan uuden maailman, johon jokainen totuttelee omaan tahtiinsa. Kotikoiran elämään tottumaton pentu pääsee ensikertaa nauttimaan sellaisista mukavuuksista kuin pehmeä peti, sohva tai sänky. Leluista, jotka ovat vain sitä varten ostettu. Kunnollisesta penturuoasta, jonka avulla kasvetaan hienoksi isoksi koiraksi. On lämmin koti ja omat ihmiset, joiden seurasta saa nauttia joka päivä. Tulevan omistajan on hyvä muistaa uuden perheenjäsenen ihastelun lomassa, että uusien taitojen opiskelu vaatii aina kärsivällisyyttä, hermoja ja aikaa - ja reilusti pissa-alustoja. 

Josi rokotetaan kattavasti sekä kastroidaan, tautitestataan ja rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Josi (+Jasperi) 21.11.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.