Cersei

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2022
Tautitestattu: 8/2022

9.9.2022
Cersei muutti omaan kotiin.

Ennen Suomeen tuloa Cersei testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Cersein rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

23.8.2022
Tapasimme hurmaavan Cersein tarhalla.

Viipurin koirat - Cersei 13.8.2022

7.8.2022
Cercei sterilisoitiin osana Viipurin alueen verovaroin toteutettua sterilisointiohjelmaa.

30.6.2022
Cerseille lisättiin uusi video.

Viipurin koirat - Cersei 6/2022

2.6.2022
Mikä ihanuus, mikä tyyppi! Elämä on heitellyt Cerseitä vähän sinne sun tänne, mutta se viimeinen viskaus omaan kotiin Suomeen, kiitos.

Cersei ja sen sisarukset ovat löytöpentuja tien varrelta. Ne löydettiin Vladimirovkaan johtavan tien varrelta läheltä Kamenkaa (suom. Kaukjärvenkylä) huhtikuun lopulla. Löytäjä otti pennut talteen ja ilmoitti niistä somessa, jonka jälkeen Snezhanna haki pienet, pelokkaat raukat luokseen. Yksi sisaruksista ehtii löytää kodin, mutta suloiset Jaime ja Cersei elävät tarhalla ja toivovat pääsevänsä kesällä omiin koteihin Suomeen.

Snezhanna kuvailee sisaruksia sosiaalisiksi, ystävällisiksi ja kilteiksi. Pennut ovat päässeet harjoittelemaan valjaissa ja hihnassa kulkemista, ihmisten kanssa seurustelua ja tarhan ulkopuoliseen ympäristöön tutustumista. On selvää, että uusi ympäristö, vieraat koirat ja ihmiset aiheuttavat vielä jännitystä. Pikkuhiljaa Jaime ja Cersei varmasti kotiutuvat paremmin tarhalle ja haparoivat askeleet muuttuvat päivä päivältä päättäväisimmiksi. 

Tuntuu karulta ajatella, että joku oli varmasti tarkoituksella jättänyt pienet pennut tienvarteen tietäen, että niiden elämä voisi loppua siihen paikkaan. Mutta ei, onneksi paikalle sattui oikea ihminen oikeaan aikaan, jonka ansiosta Jaime ja Cersei ovat nyt sellaisten ihmisten huomassa, jotka tekevät parhaansa mahdollistaakseen pennuille kunnollisen, onnellisen elämän.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Cersei 5/2022

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.