Bumblebee

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2022
Tautitestattu: 11/2022

25.12.2022
Bumblebee sai kodin Sastamalasta.

28.11.2022
Bumblebeen ensimmäiset päivät hoitopaikassa ovat sujuneet hienosti! 

Bumblebee asuu aikuistaloudessa omakotitalossa, missä sillä on kaverinaan aikuinen poikakoira. Hoitotoimenpiteet, kuten turkin harjaaminen ja kynsienleikkuu, ovat sujuneet hyvin makupalojen avulla.

Bumblebee on tavannut kouluikäisiä lapsia ja miehiä, joihin se on suhtautunut ongelmitta. Sisäsiisteyttä harjoitellaan. Tarpeet tehdään useimmiten ulos, kunhan sinne pääsee riittävän usein. Bumblebee haluaa olla siellä missä ihmisetkin ja nauttii ihmisiltä saamastaan huomiosta. Pojan mieleen on myös erilaiset leikit ja varsinkin palloleikit ovat mieluisia. Hoitopaikan oman uroksen kanssa Bumblebee tulee sopuisasti toimeen ja useimmiten pojat leikkivät yhdessä. 

Kotiutuminen on sujunut todella hyvin, aivan kuin poika olisi aina asunut kodissa.

Viipurin koirat - Bumblebee kotihoidossa 11/2022

25.11.2022
Bumblebee muutti Suomeen! Bumblebee opettelee eloa kotikoirana ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Tampereella.

Ennen Suomeen tuloa Bumblebee kastroitiin. Se myös testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testatut taudit olivat negatiivisia. Lisäksi Bumblebeen rabiesvasta-ainetasot tukittiin ja nähtiin, että sillä on rokotuksesta saatu suoja tautia vastaan.

8.11.2022
Ensitapaamisella tarhalle joutumisestaan järkyttynyt musta pörriäinen Bumblebee vain kökkii aitauksen nurkassa, mutta on sittemmin reipastunut ja ulkoilee jo vapaaehtoisten kanssa hihnassa.

Tarhanpitäjä Snezhanna lähti elokuun lopussa ulkoiluttamaan koiria ja palatessaan yksi koirista veti päättäväisesti kohti pusikkoa. Ja mitä sieltä löytyikään? Kaksi pikkuruista pentua pahvilaatikossa pienen markettiruokapussin kera. Snezhanna ei voinut ottaa pieniä ja rokottamattomia pentuja tarhalle vaan sai onneksi järjestettyä niille hoitopaikan. Kun pennuilla oli riittävä rokotussuoja, siirtyivät ne lokakuun alussa tarhalle.

Yhdistyksen aktiivit olivat lokakuun alussa matkalla Kamennogorskin kautta Svetogorskiin, mutta tekivät nopean piipahduksen aamupäivällä Snezhannan tarhalle. Snezhanna kertoi kahdesta tarhalle vastikään siirtyneestä pennusta, joita käytiin nopeasti vilkaisemassa. Aitauksessa kökki kaksi kaunista mutta pelokasta pörrökasaa. Ei mikään ihme että jännitti, sillä pennut olivat vasta samana päivänä saapuneet tarhalle. Ruskea Choco-tyttö saatiin syliin ja siitä ehdittin napsaisemaan muutama kuva, mutta mustaa Bumblebee-veljeä jännitti niin paljon ettei sitä saatu sillä kertaa kuvattavaksi.

Emme ole tavanneet Bumblebeetä kuin yhden ainoan kerran, joten kerrottavaa pojasta ei toistaiseksi juurikaan ole. Tiedossamme kuitenkin on, että se on reipastunut ja päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä vapaaehtoisten avulla. 

Bumblebeelle on löytynyt hoitopaikka Suomesta, minne poika pääsee matkustamaan marraskuun puolessavälissä. Kunhan Bumblebee on saanut hetken aikaa kotiutua osaamme kertoa siitä enemmän.

Viipurin koirat - Bumblebee & vapaaehtoiset, syksy 2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.