Taiga

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen-suurehko (n. 30 kg)
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 6/2022

8.7.2022
Ihana Taiga muutti omaan kotiin Helsinkiin!

19.6.2022
Taiga on ollut kotihoidossa ihmisläheinen, kiltti, reipas ja hyväntuulinen. Tytön luonteessa on hyvä yhdistelmä rauhallisuutta ja leikkisyyttä!

Taiga on tullut hyvin toimeen perheen uroskoiran kanssa ja suhtautuu muihin koiriin uteliaasti. Uusia ihmisiä ja asioita Taiga aristaa aluksi, mutta käyttäytyy kuitenkin rauhallisesti. Taiga lämpenee uusille ihmisille suhteellisen nopeasti ja totuttuaan tulee itse rapsuteltavaksi ja antamaan suukkoja.

Taigasta löytyy myös atleettinen puoli: innostuessaan hän on touhukas ja askellus on lennokasta! Hän osaa rauhoittua omaan petiin, vaikka tulee mielellään sänkyyn viereen. Imuria ja varrellisia siivousharjoja Taiga vähän vielä pelkää ja yksinollessaan saattaa purkaa ahdistusta pureskelemalla omistajan tavaroita.

Taigasta saa erinomaisen lemmikin rakastavaan kotiin ja hän saattaisi sopeutua monenlaisiin ympäristöihin. Ihmisten läheisyys on tytölle tärkeää ja koiraseurasta Taiga nauttii myös. Lapsia Taiga ei ole vielä tavannut.

11.6.2022
Taiga pääsi Suomeen! Ihastuttava Taiga odottaa sopivia kotiehdokkaita hoitopaikassaan Kirkkonummella.

Taiga tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat tutkitutti myös Taigan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

27.4.2022
Taigan perhe muutti maalta kaupunkiin ja jätti koiran jälkeensä. Tarhalle joutuminen on entiselle kotikoiralle rankkaa.

Ihmisrakas ja iloinen Taiga on noin vuoden vanha tai hitusen alle sen. Päätyessään Margaritalle Taiga sterilisoitiin ja se sai asua operaation jälkeen jonkin aikaa Margaritan kotona. Margaritan mielestä tyttö on ihan täydellinen. 

Monet kotikoirantaidot saattavat olla Taigalle tuttuja, samoin se on varmasti paremmin sosiaalistunut kuin monet tarhalla kasvaneet koirat, mutta tulevan omistajan on kuitenkin varauduttava siihen että jotkin taidot vaativat harjoittelua. Ulkonäön perusteella Taigassa on varmasti ripaus niin monelle viipurilaiselle ominaista saksanpaimenkoiraa. 

Emme ole itse tavanneet Taigaa emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Taigan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.