Aarne

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 8/2019
Tautitestattu: 1/2022

14.1.2022
Vihdoin tuli Aarnenkin vuoro matkustaa ikiomaan kotiin.

Aarne tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Aarnen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

11.3.2021
Tarhalta terveisiä! Aarne pääsi jaloittelemaan ja nauttimaan hangesta hihnassa tarhan ulkopuolella. Aarne sai myös uusia kuvia.

1.11.2020
Aarne tähyilee sellaista omistajaa, joka asuisi rauhallisessa ympäristössä ja joka olisi ehtinyt jo hankkimaan koirakaverinkin odottamaan Aarnea.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

1.6.2020
Aarne kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

7.2.2020
Aarne on iloinen velikulta! Aarne pääsi harjoittelemaan hihnakävelyä, mikä sujui yllättävän hyvin. Aarnen mielestä naru kaulassa oli sivuseikka, ihaninta kaikessa oli kun sai vaan pussailla.

Viipurin koirat - Aarne 31.1.2020

30.12.2019
Aarne on menevä junnu, joka haluaisi olla joka paikassa ensimmäisenä! Aarne suhtautuu kaikkiin ihmisiin avoimesti ja sydämellisesti, joten pojan tie omaan kotiin käy toivottavasti jo pian.

Loppuvuodesta Snezhannan tarhalle päätyi iso pentujoukko Kamenkan kylästä. Pennut ovat kaikki vähän eri paria, mutta silti se saattavat olla samaa pentuetta. Niin tai näin, iloisia ja hauskoja pentuja ne ovat kaikki, taattua A-luokkaa: AnteroAnttiAattoAsmoAarneAikkuAila sekä Annikki.

Aarne on pennuista kaikkein reippaimpia. Se ei ujostele, vaan se haluaa tutustua kaikkiin ihmisiin heti ja sen enempää tuumimatta. Sylissä oleminen oli vähän tylsää, vaikka kivaa siinä näytti olevan se, että ihmisen naama on kerrankin sopivalla korkeudella ja pussaamaan pääsee hyppimättä!

Aarne on todellakin mainio tyyppi. Sen menoa ei voi katsoa hymyilemättä, niin vauhdikasta ja vähän pähkähulluakin se ajoittain on. Aarne asuu nyt isossa pentulaumassa, joten sosiaaliset taidot poika oppii siellä näppärästi. Toisten pentujen kanssa painiminen on Aarnen mieleen kovasti, mutta siltikin, jos vain on mahdollisuus ihmisten seuraan, valitsee Aarne yleensä aina sen.

Emme tiedä, missä Aarne ja muu A-tiimi on kasvanut aivan pienimmän pentuaikansa. Emme siis tiedä, ovatko ne nähneet maailmaa juuri yhtään. Ne ovat sosiaalistuneet ihmisiin, mutta välttämättä eivät mihinkään muuhun. Uudessa kodissa tulee siis varautua siihen, että pentuja ujostuttaa aluksi monikin asia. Rauhallisella totuttamisella ne sopeutuvat ja tottuvat vielä moniin asioihin, mutta kaikki se on tärkeää tehdä pennun ehdoilla ja tahdissa.

Siitä olemme täysin varmoja, että näillä pennuilla ei ole mitään käsitystä kotikoirien perustaidoista: ne eivät tiedä, millaista on jäädä yksin kotiin, miten hihnassa tulisi kulkea tai mitä sisäsiisteys tarkoittaa. Ne eivät tiedä, että suurin osa ihmisistä on kivoja ja että on normaalia, että kotiin tulee vieraita ihmisiä kylään. Ne eivät ole välttämättä koskaan tavanneet lapsia ja voivatkin siksi aluksi ihmetellä, että mitä nämä mini-ihmiset ovat. Mutta jos olet valmis panostamaan yhden tällaisen ihanan pennun kotiuttamiseen ja näyttämään sille, että maailma on täynnä ihania asioita, olet sille pennulle kullanarvoinen! Reipas koirakaveri kotona odottamassa ja näyttämässä mallia auttaa myös paljon pentujen tottumisessa uusiin asioihin ja tilanteisiin.

Viipurin koirat - Aarne 14.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.