Doris

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2017
Tautitestattu: 1/2020 & 8/2020
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

10.3.2021
Ihana Doris lähettää videoterveiset tarhalta.

Viipurin koirat - Doris 6.3.2021

12.8.2020
Koska Doriksen tautitesteistä on aikaa, se testattiin uudelleen kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis oli Doriksella edelleen positiivinen.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Doriksen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

10.1.2020
Doris testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Doriksen testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Mycoplasma haemocanis oli Doriksella positiivinen.

12.12.2019
Doris on hyvin liikuttava, aavistuksen ujo mutta äärimmäisen utelias ja ystävällinen nuori neito. Doris odottaa kotia Svetogorskissa Elenan tarhalla.

Doris on kasvanut pennusta saakka tarhalla, minne se joutui pienenä veljensä kanssa. Muutaman vuoden aikana tarha on kasvanut kovasti ja tällä hetkellä Elenalla on hoidettavanaan n. 150 koiraa. Olosuhteet Elenan tarhalla ovat onnettomat eikä vähäisillä resursseilla saada ihmeitä aikaan. Doris on siinä mielessä onnekkaammassa asemassa kuin moni muu tarhalla elävä koira, että se on valikoitunut ensimmäiseen joukkoon koiria, jotka pääsevät nyt etsimään kotia Viipurin Koirien kautta. Toivo valoisammasta ja onnellisemmasta tulevaisuudesta on muuttunut todeksi.

Doris elää pienessä aitauksessa usean muun koiran kanssa, jos tilaa nyt aitaukseksi voi edes kutsua. Se ilahtuu suunnattomasti vieraista ja yrittää kovasti saada verkon läpi edes muutaman pienen silityksen ja huomion murusen. Sisällä aitauksessa Doris tulee rapsuteltavaksi, mutta ajoittaiset pienet jännittymiset kertovat, että tilanteessa on sille kuitenkin jotain jännittävää. Mitä kauemmin aitauksessa kuitenkin viettää aikaa, sen rennommaksi Doris muuttuu ja hakeutuu mielellään rapsuttavien käsien väliin. Hihnassa Doris ei ole ulkoillut ja kaulapanta hihnan kanssa on sille hyvin jännittävä kokemus.

Doris on viettänyt lähes koko elämänsä pennusta saakka tarhalla pellon reunassa hyvin rauhallisissa maisemissa datša-alueen ympäröimänä. Sen vuoksi se tulee tarvitsemaan rauhallisen asuinympäristön ja koirakaverin, joka antaa sille tukea ja rohkaisua uusissa ja jännittävissä tilanteissa. Doriksen toivomuslistalla on myös ymmärtäväinen ja rauhallinen omistaja, joka on valmis antamaan tytölle aikaa niin paljon kuin se tarvitsee ja hellästi opastamaan sitä uusien taitojen harjoittelussa. Doris on kooltaan alle polven korkuinen ja ellei se olisi niin pönäkässä kunnossa, voisi sitä kuvailla siroksi tai pienehköksi keskikokoiseksi. Liikuttava, sympaattinen ja kiltti Doris jää tarhalle odottamaan, josko sopiva ihminen sattuisi kohdalle.

Viipurin koirat - Doris 16.11. & 2.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.