Bonja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 10/2014
Tautitestattu: 12/2022

22.12.2022
Bonja sai kodin Lahden seudulta.

17.12.2022
Bonja-rouva löysi hoitopaikan Suomesta ja odottaa kotiehdokkaita Helsingissä.

14.12.2022
Bonja on pakannut kassinsa ja muuttaa pian kotihoitopaikkaan. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

1.11.2022
Bonja tuli tarhalle alun perin vain väliaikaiseen hoitoon emäntänsä sairaalassa olon ajaksi. Pian Elena sai suruviestin ja Bonjan vierailu muuttui pysyväksi. 

Voi Bonja-poloa. Vaikka Svetogorskin tarhan kaikki koirat ovat kodittomia, ovat kaikkein surullisimpia ne, joilla on ollut koti. Ne, jotka kaipaavat edelleen omaa ihmistään ja hätääntyvät, kun tätä ei kuulu. 

Bonja on kotikoira Svetogorskista, Imatran naapurikaupungista. Se on asunut kodissa rakkaan emäntänsä kanssa ja nyt tuota emäntää ei enää ole. Bonjasta on luultavasti pidetty varsin hyvää huolta. Kurkkaamme sen suuhun ja sen hampaat ovat valkeat ja puhtaat. Tästä syystä sen ikää on hiukan vaikea arvioida – olemme tottuneet siihen, että tarhalla asuvilla seniorikoirilla on huomattavasti huonommat hampaat. Mutta kyllä Bonja suhteellisen kypsässä iässä taitaa olla. Ei se suinkaan ikäloppu silti ole: ikää on 8 vuotta.

Tarhalla Bonja asuu lämpimässä mökissä yhdessä koiranpentujen ja lukuisten muiden ohutkarvaisten aikuisten koirien kanssa. Se pärjää porukassa hyvin muttei varsinaisesti kaipaa koiraseuraa. Päivisin se makoilee tarhan keskipihalla ja väistelee vauhdikkaampia tovereitaan.

Bonja lähtee kanssamme mielellään kävelylle ja seuraa muitta mutkitta perässä, kun napsautamme hihnan sen pantaan kiinni. Hihnakävelyt ovat Bonjalle tuttu juttu. Sen kanssa on helppo kulkea ja hitaampikin pysyy koiran tahdissa. Kävelyllä se tähyilee eteenpäin, eikä oikein malta katsella kameraan. Tuntuu siltä kuin Bonja odottaisi, että sen oma ihminen tulisi ja noutaisi sen kotiin. Tai, että jatkaisimme tietä pitkin aina Svetogorskin keskustaan saakka, sinne tuttuun taloon. Namit kelpaavat mutta erikseen Bonja ei niitä tulee pyytämään.

Bonya vaikuttaa kiltiltä, kärsivälliseltä ja rauhalliselta koiralta. Se on erikoisen näköinen koira, jollaista ei heti tule kadulla vastaan. Sillä on massava rintakehä ja kaulassa heltta. Silmien yläpuolella on kurtut, jotka tekevät siitä pysyvästi surumielisen näköisen. Bonjan rotuperimässä saattaa olla jotakin suurta molossirotua joukossa.

Bonja luultavasti nauttisi kovasti, jos se saisi pötkötellä omalla pedillään ja tarkkailla maisemia oman kodin pihassa, kuitenkin niin, että ovi sisään aukeaisi tarvittaessa. Kerrostalokotikin käy, sillä sellaisessa Bonja asui edellisessä elämässään. Juoksulenkeille se ei enää kaipaa mutta verkkaisat lenkit puskia haistellen, yhdessä oman ihmisen kanssa olisivat varmasti mieleen. Bonja sopii myös ainoaksi koiraksi, jollaisena se on elänyt tähänkin saakka. 

Bonja tauti- sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Bonja 4.11.2022

Viipurin koirat - Bonja 30.10.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.