Eva

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 55 cm, 18 kg)
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 6/2022

24.7.2022
Eva sai kodin Espoosta.

15.6.2022
Reipas Eva on ollut pari päivää Suomessa ja hoitopaikassaan Helsingissä. Eva on osoittautunut kelpo kotikoiraksi eikä kaupunkiympäristö näytä Evaa ollenkaan haittaavan.

Eva on ystävällinen ja kultainen tyttö, joka nauttii rapsutuksista ja kiehnää mielellään kainalossa. Kun Evaa vain katsoo, rupeaa sen häntä heti vispaamaan ja koko koirasta paistaa ilo ihmisestä, tulevista rapsutuksista - ja kai elämästä yleensä.   

Evan hoitopaikka on kerrostalossa ja siellä asuminen sujuu siltä mainiosti. Rappukäytävät ja hissit eivät Evaa hätkäytä, eivätkä kerrostalon äänet aiheuta mitään reaktioita. Eva on myös sisäsiisti. Eva pitää toisista koirista paljon ja on aina valmis leikkiin. Hoitopaikassa Evalla on uroskoira kaverina ja jos Eva saisi päättää, leikki jatkuisi tuntitolkulla. Koirakaveri on kuitenkin toista mieltä ja Eva kyllä totteleekin tätä, mutta koska intoa Evalla riittää, pitää kotihoitajan myös välillä mennä väliin, jotta toinen koira saisi edes hetken levätä. Eva vaikuttaa fiksulta ja oppivaiselta koiralta ja on jo parissa päivässä ymmärtänyt, että herkkuja ei sovi napsia ruokapöydältä eikä ulko-ovea vasten hyppiä. Eva lenkkeille itsevarmasti ja määrätietoisesti. Koirakaverin kanssa lenkkeillessä Evaa pitää vielä muistuttaa, että hihna ei ole paikka missä voi koirakaverin kanssa painia koko ajan, mutta tämänkin asian kanssa edetään. Eva on vaikuttaa hyvin koirasosiaaliselta ja lenkillä se tapaisi mielellään jokaisen vastaantulevan koiran.  

Eva on energinen, reipas ja innokas oppija, joka tarvitsee tulevalta kodiltaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja. Eva sopeutuisi myös lapsiperheeseen, sillä useat rapsuttavat kädet ja paljon huomiota olisivat varmaan Evan toiveissa. Eva pärjäisi mainiosti kaupungissa, kunhan se saisi riittäväsi liikuntaa. Koirakaveri kotona toisi Evalle tukea sopeutumiseen ja Eva olisi varmasti tyytyväinen koiraseurasta, jonka kanssa purkaa enrgiaa, jota Evalla riittää. 

Eva on tällä hetkellä noin 18 kg ja 55 cm, mutta se varmasti vankistuu vielä. 

11.6.2022
Eva matkusti Suomeen! Eva odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Helsingissä.

Eva tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

2.5.2022
Eva sai sivuilleen videon:

Viipurin koirat - Eva 16.4.2022

17.4.2022
Tummakuonoinen Eva on ihmisrakas pentu ja Snezhannan silmäterä, jolle sydämensä menettänyt tarhanpitäjä toivoo hartaasti omaa kotia Suomesta, sillä ei voi itse ottaa enää yhtään enempää eläimiä hoidettavakseen.

Eva löytyi alkuvuodesta nököttämästä kadulta yksinään Viipurissa. Luottavaisella Evalla oli varmasti ollut koti, mutta pentu oli ilmeisesti käynyt tarpeettomaksi jollekin. Snezhanna sai yhteydenoton Evasta ja järjesti sille kotihoitopaikan mistä rokotukset saatuaan se siirtyä Snezhannalle kotiin. Eva siis vältti onnekseen tarhalle joutumisen kokonaan. Löytöhetkellä helmikuussa Eva oli noin puolivuotias.

Eva elää pienessä kerrostalossa muiden eläinten ja lapsien kanssa. Snezhanna kehuu Evaa ystävälliseksi, leikkisäksi ja fiksuksi koiraksi. Uusien asioiden kerrotaan hiukan jännittävän Evaa, mutta kunhan se saa rauhassa omaan tahtiinsa totutella, ei ihmetystä herättävistä asioista ole muodostunut ylitsepääsemättömiä. Eva osaa kulkea hihnassa ja Snezhannan teini-ikäinen tytär on opettanut sille joitakin käskyjä. Eva ei kuulemma tee tuhoja ja on jäänyt nätisti kotiin ihmisten lähdettyä. Eva on harjoitellut kotikoiran eloa pienessä kerrostalossa ja ollut niin hiljainen, että Snezhannan naapureiltakin on mennyt kokonaan ohi tämän pienen ja sievän koiraneidin olemassaolo. Asuinseutu on rauhallinen kylä.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.