Karla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022

26.12.2022
Hoitoperhe ei hennonnut luopua enää tytöstä, joten Karla jäi pysyvästi asumaan hoitopaikkaansa.

25.11.2022
Karla matkusti Suomeen harjoittelemaan eloa kotikoirana. Karla odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Helsingissä.

20.11.2022
Karla on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun loppupuolella. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä.

Karlan tautitesit olivat tutkittujen vektorivälitteisten osalta negatiiviset. Karlalta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

3.10.2022
Karla sisaruksineen löydettiin kesäkuussa ulkoa. Pennut kerättiin talteen ja ne pääsivät asumaan väliaikaismajoitukseen ennen varsinaiselle tarhalle siirtymistä.

Löytöhetkellä Karla ja sen sisarukset olivat noin kuukauden ikäisiä. Niiden emo oli kaduilla elävä koditon koira, josta ei ole tarkempia tietoja. Snezhanna ei voinut ottaa rokottamattomia pienokaisia heti tarhalle, mutta onneksi niille löytyi edes jonkinlainen suoja eivätkä pennut jääneet oman onnensa nojaan ulos. Pennut muuttivat omakotitalossa asuvan vanhemman pariskunnan tontille rauhalliselle seudulle. Siellä ne asuivat syyskuun alkuun saakka ja asumuksena toimi ilmeisesti jonkinlainen aitaus. Snezhanna kävi rokottamassa ja tapamaassa pentuja paikan päällä.

Pentuja on kaiken kaikkiaan neljä, mutta toistaiseksi vain kaksi reippainta etsivät sivuillamme koteja. Snezhannan mukaan kaksi muuta ovat vielä niin stressaantuneita ja peloissaan tarhalle muutosta ettei niitä saa syliin. Itsekin yritimme, mutta tulimme samaan lopputulokseen. Annetaan pennuille aikaa sopeutua ja katsotaan seuraavalla kerralla uudestaan. 

Tapasimme syyskuun lopussa Karlan ja sen veljen Kaarlon tarhalla. Snezhannan teini-ikäinen tytär ja eräs vapaaehtoinen olivat totuttamassa pentuja hihnaan. Karla vaikutti näistä kahdesta reippaammalta. Sen häntä viuhui, se tutki innoissaan ympäristöä ja säntäili hajun luota toiselle. Vierasta Karla ei pahemmin säikkynyt, tuumasi hetken ja totesi, ettei tässä mitään hätää taida olla. Karlan sai helposti nostettua syliin ja läheisempi tarkastelu paljasti että tällä tytöllähän on pieni hauska parta!

Vaikka Karla ei ole kasvanut Snezhannan suurella koiratarhalla, on se viettänyt varhaisen ja tärkeän sosiaalistumiskautensa tämän vanhemman pariskunnan pihalla suljetussa ympäristössä. Se ei ole kokenut paljonkaan ja siksi monet asiat ja tilanteet tulevat aiheuttamaan sille jännitystä ja ehkä pelkoakin. Karlan toiveissa on ihminen, jonka sydän sykkii onnettomista lähtökohdista ponnistavalle pennulle. Sopeuttamisen eteen on tehtävä töitä ja Karlalle annettava aikaa, mutta ei välttämättä kulu kovinkaan kauaa että oma ihminen ja perhe saa Karlasta hyvän kaverin. Viikonloppuisin vapaaehtoisilla voi olla aikaa Karlalle, mutta suurimman osan ajasta päivät ovat kaikki samanlaisia. Ne vietetään yksin vailla ihmisseuraa, ehkä työntekijältä saa muutaman rapsutuksen jos hyvin käy. Yöt Viipurissa ovat jo kylmiä. Missä on lämmin peti ja turvallinen koti - onko sellaista Karlalle?

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Karlan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Karla 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.