Kaarlo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022

22.1.2023
Kaarlo sai jäädä hoitopaikkaansa asumaan.

18.11.2022
Kaarloa onnisti ja se muutti Suomeen! Kaarlo odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Helsingissä.

8.11.2022
Kaarlo on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälissä. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Kaarlolta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

3.10.2022
Pieni ja valpas Kaarlo antaa ensin haukkunäytteen, mutta todettuaan vieraan kivaksi ihmiseksi alkaa häntä viuhumaan.

Löytöhetkellä Kaarlo ja sen sisarukset olivat noin kuukauden ikäisiä. Niiden emo oli kaduilla elävä koditon koira, josta ei ole tarkempia tietoja. Snezhanna ei voinut ottaa rokottamattomia pienokaisia heti tarhalle, mutta onneksi niille löytyi edes jonkinlainen suoja eivätkä pennut jääneet oman onnensa nojaan ulos. Pennut muuttivat omakotitalossa asuvan vanhemman pariskunnan tontille rauhalliselle seudulle. Siellä ne asuivat syyskuun alkuun saakka ja asumuksena toimi ilmeisesti jonkinlainen aitaus. Snezhanna kävi rokottamassa ja tapamaassa pentuja paikan päällä.

Pentuja on kaiken kaikkiaan neljä, mutta toistaiseksi vain kaksi reippainta etsivät sivuillamme koteja. Snezhannan mukaan kaksi muuta ovat vielä niin stressaantuneita ja peloissaan tarhalle muutosta ettei niitä saa syliin. Itsekin yritimme, mutta tulimme samaan lopputulokseen. Annetaan pennuille aikaa sopeutua ja katsotaan seuraavalla kerralla uudestaan. 

Tapasimme syyskuun lopussa Kaarlon ja sen siskon Karlan tarhalla. Snezhannan teini-ikäinen tytär ja eräs vapaaehtoinen olivat totuttamassa pentuja hihnaan. Havaittuaan vieraita ihmisiä Kaarlo haukahteli ensin, mutta lopetti melko pian ja tuli tutkimaan vieraita. Eipä ne vieraat sitten niin ihmeellisiä olleetkaan ja Kaarlo oli lyhyen rapsutteluhetken jälkeen menossa tutkimaan mieluummin ympäristöä. Vaikka Kaarlo ei ole asunut tarhalla kuin vasta muutaman viikon, tietää se selvästi ketkä ovat niitä tuttuja ja turvallisia tyyppejä. Niille Kaarlon häntä vasta heiluukin. Sylissä Kaarlo istuu nätisti paikallaan päätänsä käännellen. Tämä poika osaa poseerata.

Vaikka Kaarlo ei ole kasvanut Snezhannan suurella koiratarhalla, on se viettänyt varhaisen ja tärkeän sosiaalistumiskautensa tämän vanhemman pariskunnan pihalla suljetussa ympäristössä. Se ei ole kokenut paljonkaan ja siksi monet asiat ja tilanteet tulevat aiheuttamaan sille jännitystä ja ehkä pelkoakin. Kaarlon toiveissa on ihminen, jonka sydän sykkii onnettomista lähtökohdista ponnistavalle pennulle. Sopeuttamisen eteen on tehtävä töitä ja Kaarlolle annettava aikaa, mutta ei välttämättä kulu kovinkaan kauaa että oma ihminen ja perhe saa Kaarlosta hyvän kaverin. Viikonloppuisin vapaaehtoisilla voi olla aikaa Kaarlolle, mutta suurimman osan ajasta päivät ovat kaikki samanlaisia. Ne vietetään yksin vailla ihmisseuraa, ehkä työntekijältä saa muutaman rapsutuksen jos hyvin käy. Yöt Viipurissa ovat jo kylmiä. Missä on lämmin peti ja turvallinen koti - onko sellaista Kaarlolle?

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Kaarlon ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Kaarlo 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.