Bablo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2023
Tautitestattu: 9/2023

22.10.2023
Bablo pääsi matkustamaan omaan kotiin, oman perheen luo Karjaalle.

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Bablo kävi tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Bablolta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

30.9.2023
Bablo on iloinen poika, jonka häntä käynnistyy välittömästi vieraat havaitessaan. Ihmisrakas ja reipas Bablo on valmiina oman kodin valloitukseen!

Kesäkuussa paikallinen rankkurifirma kävi poimimassa talteen pentuja useammasta eri kylästä. Pesochnoen, Pobedan (suom. Kanneljärvi), Kirillovskoyen (suom. Perkjärven asemakylä) ja Kirpichnoen (suom. Perkjärvi) kylistä saapui eläinlääkäriklinikka Aurikaan 11 pentua, joista kaikki yhtä lukuunottamatta olivat kovin pelokkaita. Bablo oli joukon reippain ja kävi heti selväksi, että se on tullut yksinään eikä sillä ole sisaruksia matkassa.

Kun tapasimme Bablon ensimmäistä kertaa kunnolla heinäkuun lopussa, oli se kovin liikuttava ilmestys. Ihmiset kiinnostivat Babloa ja se tuli varoen tekemään tuttavuutta. Tarha itsessään tuntui jännittävän sitä suuresti eikä ihme, sillä valtaisan koiramäärän keskelle pelmahtaminen ja siitä lähtevän mekkalan kuunteleminen olisi ollut huolestuttavaa kelle vain koiralle. Bablo istui sylissä hiukan ihmeissään, mutta ihmisten läsnäolo ei tuntunut häiritsevän sitä lainkaan.

Viikot kuluivat ja kun tapasimme uudelleen, oli Bablo kotiutunut tarhalle paremmin. Se odotti meitä riemuissaan ja lähti kanssamme ensimmäistä kertaa hihnakävelylle. Suureksi yllätykseksemme Bablo kulki hihnassa reippaasti varusteista välittämättä ja kävi innoissaan kiertelemässä ihmisiä pusuja jaellen. Vieras mieskään ei onnistunut Babloa säikyttämään vaan partaa nuuhkittiin mielenkiinnolla ja pieni pesukin sille tuli. 

Tarkempaa tietoa Bablon menneisyydestä ei ole, mutta on selvää että reipas Bablo ei ole jäänyt vaille ihmiskontakteja pikkupentuna. Bablolla on hyvin saattanut olla omistaja, joka on syystä tai toisesta saanut tarpeekseen ja näyttänyt Bablolle ulko-ovea tai pihan porttia. Bablolla ei välttämättä olekaan vielä kovin kummoisia taitoja hallussaan vaan ne täytyy jaksaa kärsivällisesti sille opettaa. Harjoituslistalle kuuluvat ainakin sisäsiisteyden opettelu ja yksinoloharjoitukset. Bablon toiveissa on löytää koti, missä koiralle on tarjolla riittävästi liikuntaa, huolenpitoa ja yhdessäoloa. 

Viipurin koirat - Bablo 29.7. & 9.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.