Naala

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2023
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Vihti, Suomi

28.11.2023
Naala, 6 kk, on nauttinut kotikoiran elämän mukavuuksista hiukan yli kolme viikkoa. Ihmisrakas tyttö olisi jo valmis jatkamaan matkaansa omaan kotiin!

Hoitaja kuvailee Naalaa erittäin ihmisrakkaaksi pennuksi. Naalan hoitopaikka sijaitsee omakotitalossa, missä asustaa muiden koirien lisäksi myös kissoja. Naala on ollut reipas alusta asti. Naala voisi sopia tietyin edellytyksin myös ainoaksi koiraksi, mikäli ympäristö vain on tarpeeksi rauhallinen. Kerrostaloympäristökin voisi käydä, mutta silloin on parempi, että kodissa olisi koirakaveri tukemassa ja näyttämässä mallia ulkoilussa.

Naala pitää kaikenlaisista ihmisistä ja tulee hyvin toimeen niin lasten kuin miestenkin kanssa. Ulkoilut sujuvat hyvin rauhallisessa ympäristössä. Naalalla on toistaiseksi hieman taipumusta resurssien omimiseen eikä se aina haluaisi jakaa ihmisen huomiota hoitopaikan muiden koirien kanssa. Naalan kanssa samassa hoitopaikassa asuu myös sen sisko, Naoma, ja kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään.

Tummasta Naalasta on kasvamassa kunnon kaunotar ja tyttö hurmaa ihmiset missä kulkeekin. Mistä löytyy Naalan oma ihminen?

3.11.2023
Naalan ei tarvitse enää värjötellä tarhalla, sillä se pääsi muuttamaan kotihoitopaikkaan Vihdissä.

Naalan yhteyshenkilönä toimii Mira.

2.11.2023
Naalalle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Naala valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Naalalta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

24.9.2023
Naala palasi tarhalle. Se oli perheessä ainoana koirana ja oli itkeskellyt työpäivien aikana yksin ollessaan. Naala jatkaa kodin etsimistä ja toivoo, että saa harjoitella yksinoloa hiukan lyhyemmissä pätkissä.

17.9.2023
Naala lähti kotikokeiluun viipurilaiseen kotiin.

14.9.2023
Naala on ihan yhtä ihmisrakas kuin siskonsa Naoma. Tämä tyllerö ei oikein meinaa käsissä pysyä, niin kova kiire Naalalla on tervehtiä ja pusutella vieraat - jopa se miespuolinen partaheppukin!

Kesäkuussa rankkuri toi Snezhannan tarhalle ulkoa löydetyn emon viiden vähän yli kuukauden ikäisen pennun kanssa. Snezhannan mukaan emo oli arka ja se oli kaiketi kierrellyt katuja jo pidempään. Koska tarhalla oli täyttä, sterilisoitiin emo catch-neuter-vaccinate-release -ohjelman mukaisesti ja palautettiin löytöpaikkaan. Pennut jäivät tarhalle ja viidestä pennusta jäljellä on enää kolme: Noel, Naoma ja Naala. 

Syötävän suloinen Naala ei oikein tiedä miten päin olla, kun saa vieraita luokseen. Heinäkuussa Naala on vielä melko pieni ja vaikka se ei meinaa aloillaan pysyä, jaksaa sitä silti pidellä hyvin. Naala on innoissaan päästessään syliin ja sen pieni kieli lipoo kaikkea mihin sattuu osumaan. Naala tulee hyvin toimeen muiden pentujen kanssa, mutta kaikkein ihanin juttu taitaa olla ihminen. Naala toivoisikin kovasti omaa ihmistä ja kotia, missä pääsisi aloittamaan uuden elämän, harjoittelemaan uusia taitoja ja hurmaamaan kaikki ihanalla luonteellaan. Luulisi, ettei näin avoimen ja sosiaalisen pennun tarvitsisi kauaa kotia odotella.

Emo ja pennut ovat peräisin Zapolyen (suom. Peippola) kylästä. Emme tiedä niiden historiaa, mutta pennuilla on täytynyt olla jotain ihmiskosketusta varhaisilla viikoilla, sillä muuten aran emon pennuista ei olisi varttunut näin reippaita. Ehkä kesäpäiviänsä ulkona viettäneet pennut ovat saaneet joidenkin ihmisten sydämet heltymään ja niiden kanssa on seurusteltu ja vietetty aikaa. Niin tai näin, reippautensa ansiosta niiden tulevaisuus näyttää valoisalta kunhan vain koti Suomesta löytyisi.

Vaikka Naala on reipas, suurimman osan elämästään se on viettänyt tarhan aitojen sisäpuolella. Siksi uusi ympäristö, uudet tilanteet ja ihmiset saattavat aiheuttaa jännitystä. Naala ilahtuisi varmasti koirakaverista, mutta siitä voisi hyvin olla myös ainoaksi koiraksi. Naalan kanssa saa varautua harjoittelemaan kotikoiran aakkosia alusta alkaen. Hihnassa kulkeminen on sille uutta ja sisäsiisteyttä sekä yksin jäämistä on varmasti harjoiteltava.

Reippautensa ansioista Naala voisi soveltua monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön. Ennen kaikkea Naala etsii omistajaa, joka jaksaa ja haluaa panostaa koiraystävänsä hyvinvointiin ja kotiuttamiseen eikä ongelmien edessä heitä hanskoja tiskiin. Naala olisi valmis hyppäämään syyskuun loppupuolen kuljetukseen mikäli oma koti vain löytyisi.

Viipurin koirat - Naala 28.7., 19.8. & 9.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.