Loulou

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm, 21 kg)
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 2/2023
Sijainti: Helsinki, Suomi

11.3.2023
Louloulle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Loulou kotihoidossa 6.3.2023

2.3.2023
Pari viikkoa Suomessa hoitopaikassa viihtynyt Loulou on ollut alusta asti kotioloissa rento ja hyväntuulinen. Loulousta voisi saada mainion kaverin johonkin liikunnalliseen koiramaiseen lajiin.

Louloun hoitopaikassa asuu kotihoitajan lisäksi kaksi vanhempaa narttukoiraa ja rollaattorilla liikkuva ikäihminen, jota kohtaan Loulou ei osoita juuri minkäänlaista mielenkiintoa. Loulou oli alusta alkaen uteliaan kiinnostunut talon koirista ja lukee hyvin hierarkiaa ja reviirirajoja. Mikään nössö Loulou ei ole, mutta ei provosoi eikä kanna kaunaa vaikka toinen koirakavereista on äksynpuoleinen uusille tulokkaille. Ulkona se haastaa molempia leikkiin ja on siinä menestynyt loistavasti. Resurssien vartiointia ei ole esiintynyt.

Kotioloissa Loulou on kovasti kotihoitajan perään, mutta osaa myös rauhoittua puuhastelemaan omiaan. Se nukkuu pääsääntöisesti yöt ja sikeästi päivisin.

Ulos lähtö, varusteiden pukeminen ja ovista kulkeminen sujuu jo kuin rasvattu. Loulou kulkee hihnassa kuin entinen tekijä ja ottaa mukavasti kontaktia. Välillä leikkiaika iskee kesken kävelyn, mistä syntyy pientä sählinkiä. Vaikka Loulou on hieman varovainen, ei se saa mitään pakokauhua uuden ja yllättävän edessä. Ennemminkin kaula venyy teleskooppimaisesti tutkimaan arveluttavaa kohdetta ja jos siltä tuntuu, käännytään kotia kohden ja edetään rivakasti omaan pihaan tarkkailemaan ufoa syreeniaidanteen suojasta.

Yksinoloja harjoitellaan. Eroahdistusta on ollut ilmassa, mikä ilmenee haukkumisena ja ulinana sekä väliovien avaamisena. Samoin sisäsiisteyttä harjoitellaan ja se eteneekin mukavasti, kunhan kotihoitaja on valppaana viemään Louloun ulos, kun se piippailee ja ravaa levottomana. Vahingot osuvat pääsääntöisesti pissa-alustoille.

Vieraita hoitopaikassa ei ole vielä käynyt. Vieraisiin ihmisiin ulkona Loulou suhtautuu moninaisesti. Lapset ja nuoret kiinnostavat, mutta muihin Loulou pitää mielellään etäisyyttä, erityisesti koiranulkoiluttajiin. Polkupyörällä saa mennä ihan vierestä. Kulkuneuvot eivät herätä mitään pelkoa, ei koliseva ja jyrisevä aura-autokaan.

Hoitotoimenpiteistä suihku ja kuivaus oli mieluista. Turkkia saa kammata ja korvia putsata, mutta furminaattori oli vielä liikaa. Kynsien leikkausta ei vielä ole kokeiltu.

Tytön säkäkorkeus on 55 cm ja painoa on tällä hetkellä 18,5 kg.

17.2.2023
Loulou seurasi äitinsä jalanjäljissä Suomeen ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Helsingissä.

11.2.2023
Loulou valmistautui Suomen-matkaan käymällä sterilisoitavana ja tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat Louloulla negatiivisia.

8.12.2022
Heh, ihana ja iloinen Loulou ilahtuu valtavasti päästessään kävelylle kanssamme. Reippaasta Loulousta ei arvaisi, että se päätyi tarhalle jo ihan pikkuisena pentuna.

Loulou ja sen sisarukset olivat vain noin kuukauden ikäisiä, kun ne pääyivät Elenalle emonsa kanssa huhtikuussa 2021. Hoikassa kunnossa ollut emokoira Luiza eli ketjussa teollisuusalueella. Koiraperhe yritti selviytyi vaatimattomissa oloissa, mutta pian ne pelastettiin paremman tulevaisuuden toivossa ulkoa. Pentuja oli alunperin seitsemän, mutta neljälle löytyi kodit. Louloun lisäksi emo Luiza etsii kotia sivuillamme. Louloun kaksi sisarusta asuvat myös tarhalla, mutta niistä on valitettavasti kasvanut niin arkoja ettemme etsi niille koteja. 

Loulou ja kaksi sen asuintoveria pääsivät kanssamme hihnakävelylle jaloittelemaan joulukuun alussa. Louloun tausta ei vielä silloin ollut tiedossamme ja ajattelimme, että näin reippaalla koiralla on varmasti kotikoiran taustaa. Mutta vielä mitä. Loulou on varttunut tarhalla ja asunut siellä yli 1,5 vuoden ajan. Vaikka tyttö ei olekaan entinen kotikoira, on siinä ehdottomasti potentiaalia nykyiseksi kotikoiraksi! Louloun emo Luiza vaikuttaa hyvin ihmisrakkaalta, välittömältä ja reippaalta aikuiselta ja on helppo arvata, mistä ihana luonne on peritty.

Loulou on innokkaana ulkoilemassa vaikka hihnan pituuden loppuminen välillä yllättääkin sen. Se ei kuitenkaan vaikuta siltä, että se olisi ensimmäistä kertaa hihnassa. Välillä se etenee hassusti kahdella jalalla pomppien, mutta suurimman osan ajasta se kävelee hyvinkin nätisti.

Louloun aitaus on ankea eikä sieltä juurikaan näe ulos. Ei siis ihme että ulkoilu saa sen hännän vispaamaan. Asuinkumppaneiden kanssa se vaikuttaa tulevan hyvin toimeen ja muutenkin tyttö on yhtä hymyä kun saa juosta rinta rinnan koirakavereidensa kanssa. 

Loulou on persoonallisen näköinen tyttö. Sen korvat ovat taittuneet alaspäin eteen ja pysyvät melko tiukasti muodossaan. Sillä on myös kohtuullisen voimakkaat otsarypyt, jotka tulevat hyvin esiin sen ihmetellessä kuvaajasta lähtöisin olevien outoja äännähdyksiä.

Tarhaoloissa varttuneeksi pennuksi Loulou on yllättävän reipas. Vaikka se myös ulkoilee reippaasti tarhan ulkopuolella, on ympäristö pääasiassa metsää ja peltoa muutaman tönön reunustaessa hiljaista hiekkatietä. Autoja ajaa ohi harvakseltaan. Muunlaiseen ympäristöön Loulou ei ole tottunut. Siksi tyttö etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, missä sitä odottaisi koirakaveri. Kodissa asuminen on sille ylellisyyttä, mihin se ei ole saanut tottua. Sisäsiisteys, yksinolot ja hihnakävelyn hiominen kuuluvat ilman muuta harjoiteltavien asioiden listalle. Louloussa vaikuttaisi olevan rutkasti potentiaalia ihanaksi kotikoiraksi. Tarha on ollut sen koti jo 1,5 vuoden ajan. Jokohan olisi aika kääntää sivua ja hypätä uuteen lukuun?

Viipurin koirat - Loulou 1.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.