Zaika

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2023
Tautitestattu: 10/2023

1.12.2023
Zaikan joulukuu alkoi onnekkaasti, kun se muutti omaan kotiin Keravalle!

10.11.2023
Zaika vaikuttaa fiksulta ja tasapainoiselta tytöltä! Reippaana tyttönä se voisi soveltua myös ainoaksi koiraksi.

Kotihoitaja kuvailee Zaikaa rauhalliseksi tytöksi: lenkilläkään se ei vedä, vaan kävelee hihnassa nätisti. Zaika kiintyy nopeasti uusiin ihmisiin ja hakee heiltä läheisyyttä. Se nauttii huomiosta ja rapsutuksista, mutta osaa pyytää niitä kohteliaasti ja myös ymmärtää, jos ihmisellä ei joka hetki ole aikaa rapsutteluun.

Zaika vaikuttaa fiksulta tytöltä, joka oppii nopeasti uusia asioita ja keskittyy kaikkeen tekemiseen hienosti. Kaikkiaan se vaikuttaa hienolta, tasapainoiselta tytöltä, jonka sopeutuminen kotikoiraksi on sujunut helposti.

Zaikan hoitopaikka on omakotitalossa, jossa se on saanut harjoitella tarpeiden tekemistä omalle pihalle. Sisäsiisteys alkaakin olla jo hyvällä mallilla. Zaika on ollut myös varsin hiljainen tyttö, vain pari kertaa sen on kuultu haukahtavan.

Reipas Zaika voisi soveltua talouden ainoaksi koiraksi. Hoitopaikassa sillä on pienempi uroskoira kaverina, jonka kanssa se tulee hienosti toimeen, joten toki kiva koirakaverikin voi olla uudessa kodissa odottamassa.

3.11.2023
Reipas Zaika sai jättää tarhan taakseen ja odottelee nyt kotiehdokkaita hoitopaikassa Porvoossa.

2.11.2023
Zaika matkustaa pian hoitopaikkaan Suomeen. Zaika valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Zaikalta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

12.9.2023
Suloisista suloisin Zaika ei meinaa pysyä aloillaan, kun se otetaan hihnaan jaloittelemaan. Se ei ihan osaa päättää nauttisiko maharapsuista, kirmaisiko ympäriinsä tuore nurmikko tassujen alla vai pistäisikö leikiksi.

Zaika päätyi emonsa Shelman kanssa tarhalle kesäkuun puolessavälissä. Shelmalla oli koti, mutta kun se tahattomasti alkoi odottamaan pentuja, päättivät sen omistajat, että Shelma ei enää ansainnut kattoa päänsä päälle. Oma koti vaihtui katuun, jossa se pentujaan kantaen istui vaihtuvan sään armoilla, sateiden piiskatessa ja tuulen pistäessä sen kovia kokenutta vartaloa. Kadulle se synnytti pentunsakin ja yritti pitää niistä parhaansa mukaan huolta.

Pennut kasvoivat Semiozeryen nimisen kylän kaduilla äidistään mallia ottaen. Kylässä asuvat ihmiset ruokkivat niitä ja Shelma pentuineen selvisivät. Kun ne sitten jonkun ajan jälkeen innostuivat jahtaamaan vapaana kulkevia kissoja, päätti joku, että koiraperheestä pitäisi päästä eroon lopullisesti. Ennen kuin mies ehti tehdä koirille pahaa, riensi Snezhanna apuun.

Shelma ja Zaika muuttivat Snezhannan tarhalle kesäkuussa ja heinäkuun lopulla pääsimme tutustumaan tyttöihin. Zaika osoittautui mitä ihanimmaksi ja sympaattisimmaksi tytöksi. Se otti vieraat vastaan iloisesti ja onnea pursuten kuin vanhat tutut konsanaan. Luottavaisesti se tarjosi vatsaansa kuin sanoakseen, että silittäkää nyt ihmiset, silittäkää.

Hihnassa Zaika oli hellyttävä. Se sinkoili vähän sinne tänne, sukelsi nöyristellen kaikkien tapaamiensa koirien jalkoihin ja hyppeli innoissaan. Ja voi sitä iloa, kun Zaika tunnisti emonsa vähän matkan päästä! Se riensi vauhdilla tutun hahmon luo, tervehti Shelmaa iloisesti ja aloitti leikin.

Noin kahdeksan kuukauden ikäinen Zaika on ilahduttavan reipas nuorineiti. Se on ihmisrakas ja vaikuttaa suhtautuvan muihin koiriin suopeasti ja nöyrästi. Ankea tarhaelämä tuppaa vain helposti johtavan siihen, että reipaskin pentu muuttuu varovaiseksi. Zaika toivookin voivansa jättää tarhaelämän pian taakseen. Siitä olisi potentiaalia vaikka ja mihin. Se lähtisi mielellään valloittamaan lenkkipolkuja, vuorenhuippuja ja sydämiä. Reippaana tyttönä se voisi pärjätä monenlaisessa ympäristössä ja kodissa, mutta totta kai reippaan koirakaverin vanavedessä ihmisten maailmaan tutustuminen olisi helpompaa. Zaika ei ole ikinä saanut elää sisällä ihmisten vieressä televisiota tuijotellen, joten sen kanssa tuleekin varautua aloittamaan kotikoiran taitojen opettelu alkeista lähtien. Pissavahingoilta tuskin vältytään ja arvoesineet saattavat päätyä sen hampaisiin. Zaika toivookin löytävänsä ymmärtäväisen ihmisen, joka on valmis lempeästi ja positiivisen koulutuksen kautta tutustuttamaan Zaikaa ihmisten ihmeelliseen maailmaan.

Viipurin koirat - Zaika 28.7.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.