Urho

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi  
Syntymäaika: 8/2022
Tautitestattu: 1/2023

23.2.2023
Urho sai kodin Sastamalasta.

18.2.2023
Urho lähettää videoterveiset hoitopaikastaan:

Viipurin koirat - Urho kotihoidossa 7.2.2023

6.2.2023
Urho on harjoitellut kotikoiran elämää vähän yli viikon. Kotihoitaja kuvaa Urhoa rasavilliksi pennuksi, joka tykkää puuhailla kaikenlaista.

Urho on hoidossa kerrostalossa, joka sijaitsee rauhallisella alueella. Hoitopaikassa on kaverina aikuinen uroslabbis, jonka kanssa Urho tykkää painia. Leikit ovat aika rajuja, ja niissä Urho ei ole jäänyt alakynteen.

Yksinoloa harjoitellaan pienin askelin, nyt Urho osaa jo rauhoittua hetkeksi omaan tilaan. Ulkoilu sujuu, kun koirakaveri on mukana. Ilman toista koiraa Urho jännittää ulkona. Sisäsiisti Urho ei vielä ole.

Vaikka monet uudet asiat jännittävät Urhoa, palautuu se pian ja pääsee yli tilanteista. Urho etsii itselleen huumorintajuista omistaa, ja kodissa olisi hyvä olla koirakaveri, joka jaksaa riehuvaa pentua.

27.1.2023
Urho matkusti Suomeen! Urho odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Hollolassa.

Urho valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Urho kävi myös kastroitavana.

15.1.2023
Urho on yksi yhdeksästä pennusta, jotka syntyivät huoltoaseman liepeille Svetogorskiin. Urho päätyi muutaman mutkan kautta Snezhannan tarhalle, missä se odottaa nyt veljiensä ja siskojensa kanssa omaa kotia.

Erään huoltoaseman läheisyydestä kuului syksyn alussa piipitystä. Autonromun alta kurkisti yhdeksän pientä pentua ja paikalla pyöri myös niiden emo. Pentuja ja emoa seurattiin tovi, mutta kun pennut lähtivät liikkeelle ja alkoivat tutkimaan enemmän ympäristöä, haettiin ne turvaan eläinlääkäriklinikka Aurikaan. Pentujen emo sterilisoitiin samalla.

Pennut asuivat eläinlääkäriklinikalla jonkin aikaa, kunnes siirtyivät Olgan tarhalle marraskuun alussa. Olgan tarha, jos sitä nyt voi enää tarhaksi edes kutsua, muodostuu Olgan kotitalosta ja tontilla olevasta muutamasta aitauksesta. Olgalla on rauhallista eikä siellä ole paljon koiria, mutta erakkoelämää viettävä Olga suljettuine pihapiireineen ei tarjoa hyviä sosiaalistumismahdollisuuksia pennuille. Olgan olikin tarkoitus toimia vain väliaikaispaikkana ja kun Snezhannan tarhalta vapautui tilaa, muuttivat pennut joulukuun lopussa sinne.

Kaksi pennuista löysi kodit, mutta jäljellä olevat seitsemän odottavat vielä koteja. Poikia ovat Untamo, Urho, Usko ja Utte. Tyttöjä ovat Ulpu, Usva ja Uuttu.

Urho tulee reippaasti tervehtimään vieraita ja nousee vastan aitauksen kaltereita. Sisällä aitauksessa Urho kuuluu niiden reippaiden joukkoon, jotka ovat etunenässä tekemässä tuttavuutta. Se on utelias ja vieraista kiinnostunut poika, jonka häntä viuhuu taukoamatta. Välillä Urho juoksentelee sisätiloihin, mutta ei kulu kauaakaan kun se jo rymyää vauhdilla ulos jalkoihimme. Sylissä Urho istuu nätisti vaikka se onkin ehkä hiukan tottumaton sylittelyyn ja käsittelyyn. Urho mukavalta natiaiselta, jolla on toivottavasti edessään valoisa tulevaisuus. 

Pentujen emo muistuttaa paljon venäjänajokoiraa. Isästä ei ole tietoa. Emolla on omistaja, mutta se taitaa suurimmaksi osaksi elellä jonkun yrityksen tai liikkeen pihalla. Viimeisimpien tietojen mukaan emo ei kuljeskele enää vapaana, omistaja on laittanut sen ketjuun. Mikäli emo osoittautuu ystävälliseksi koiraksi, jolla voisi olla kodinsaantimahdollisuuksia, yritetään omistajaa saada luopumaan siitä onnellisemman elämän toivossa.

Suloista Urhoa on lykästänyt, sillä on nimittäin tiedossa hoitopaikka Suomessa minne se pääsee matkustamaan tammikuun lopussa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.