Thelma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2014
Tautitestattu: 12/2022

22.3.2023
Thelma sai kodin Tampereelta.

27.1.2023
Thelma on erittäin iloinen, ihmisrakas ja sympaattinen tyttö, jolta puuttuu vain se oma, rakastava omistaja. 

Thelmasta on kuoriutunut hoitajan luona innokas lenkkeilijä, jonka kanssa ulkoillaan jo viiden kilometrin lenkkejä reipasta tahtia. Omasta mielestään Thelma jaksaisi lenkkeillä enemmänkin, mutta laihdutus- ja kunnonkohotuskuurien ollessa vielä kesken täytyy lenkkien pituutta lisätä maltilla.

Hihnassa Thelma kulkee nätisti ja ohittaa toiset koirat niistä pahemmin välittämättä. Jos se saa luvan käydä tervehtimässä, käy se ystävällisesti nuuskaisemassa, mutta sen enempää se ei innostu tekemään tuttavuutta. Oravat ja jänikset saavat sen kuitenkin intoilemaan ja niiden perään se alkaa myös herkästi vetämään.

Ulkona vastaantulleisiin lapsiin Thelma on suhtautunut rauhallisesti ja on antanut myös silittää, mutta halunnut kuitenkin jatkaa varsin pian matkaa. Kaikki aikuiset uudet tuttavuudet ovat taas olleet kovasti Thelman mieleen ja aikuisia se tervehtiikin innokkaammin. Vahtikoiran vikaa ei ihmisrakkaasta Thelmasta siis pahemmin löydy, ja muutoinkin Thelma on ollut varsin hiljainen tyttö.

Yksinolot ovat sujuneet Thelmalla rauhallisesti ja täysin sisäsiistikin se on. Autossa matkustaminen sujuu myös rauhallisesti. Takkuuntunut turkki oli aiheuttanut Thelmalle ihotulehduksia, mutta nekin ovat nyt hyväää vauhtia parantumassa.

Thelma on edelleen erittäin ahne, joten uuden omistajan tulee sisäistää se, että kaikki herkullinen syötävä on syytä pitää Thelman ulottumattomissa. Thelman laihdutuskuuri on lähtenyt hyvin käyntiin, ja sitä tulee uudessa kodissa sitoutua jatkamaan. Eli herkkujen sijaan hellittelyjä, niin Thelma ja Thelman linjat pysyvät tyytyväisinä. 

Kaikkiaan Thelma on erittäin iloinen, ihmisrakas ja sympaattinen tyttö, jolta puuttuu vain se oma, rakastava omistaja. 

24.1.2023
Iloiselle Thelmalle lisättiin uusia kuvia ja video kotihoidosta.

Viipurin koirat - Thelma kotihoidossa 22.1.2023

27.12.2022
Thelma kävi lääkärissä tulehtuneen ihopatin vuoksi ja sai antibiootit.

Samalla sille kirjoitettiin resepti Advocate-kuuria varten, jotta Dirofilaria repens saadaan häädettyä. Thelma kävi lääkärissä vaa'alla, jonka mukaan lähes puolet sen elopainosta on ylimääräistä. Pudotettavaa on siis runsaasti.

17.12.2022
Paksuturkkinen Thelma oli onnekas, kun se pääsi Suomeen jatkamaan kodin etsimistä.

Ennen Suomeen tuloa Thelma testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Dirofilaria repens ja Mycoplasma haemocanis olivat positiivisia, muut negatiivisia. Myös takkuista turkkia ajeltiin jo ennen lähtöä suurimmaksi osaksi pois.

1.11.2022
No mutta mikäs takkukasa täältä löytyy? Thelma kurkistaa ystävällisesti takkuisen tukkansa alta ja parkkeeraa itsensä viereemme istumaan ja nauttimaan rapsutuksista. 

Thelman kauniin harmaa turkki on huovuttunut ja täynnä kaikenlaista roskaa, muistoja vuosien varrelta. Elena kertoo, että Thelma tuli tarhalle hiljattain kodista, mistä se huostaanotettiin sivullisten toimesta. Sen omistaja oli päihteiden väärinkäyttäjä, joka kaltoinkohteli koiraa. 

Thelma suhtautuu meihin ystävällisesti ja avoimesti, eikä ole moksiskaan, vaikka tutkailemme sen takkuja ja koitamme kaivaa sen naamaa näkyviin niiden alta. Huomio on Thelmalle selvästi mieluista.

Thelma asuu toistaiseksi Elenan tarhan ruokavajassa, mistä se päästetään aaamuisin vapaaksi tarhan keskipihalle. Päivisin se makoilee mieleellään kukkulan kuningattarena murskekasan päällä tarkkailemassa tilannetta ja näyttää tulevan muiden koirien kanssa toimeen ilman ongelmia. Varsinainen aitauselämä olisi sille kuitenkin todennäköisesti liian rankkaa, eikä se pärjäisi kilpailussa ruuasta tai makuupaikasta nuorempien, suurempien ja vauhdikkaampien koirien kanssa. Thelman paikka olisi muutenkin oikeasti jossain ihan muualla kuin koiratarhalla. Thelma on kotikoira ja lemmikki. Se tarvitsee kodin, jossa tykätään turkinhoidosta, eikä pahastuta, jos koiran mukana kulkeutuu sisälle takiainen jos toinenkin. 

Thelma on tukevassa kunnossa. Sen on syytä laihtua, jotta vaivalloiselta näyttävä liikkuminen kevenisi. Uuden kodin täytyykin sitoutua pieneen painonpudotukseen ja siihen, ettei Thelma saa ylimääräisiä herkkuja esimerkiksi ruokapöydästä, vaikka olisi entisessä elämässään niihin kenties tottunutkin. Oikeissa mitoissa Thelman kokoisen koiran tulisi painaa korkeintaan 20 kiloa. Se on keskikoinen, säkäkorkeus silmämääräisesti arvioituna noin 50 cm. Elena arvioi Thelman noin 8-vuotiaaksi mutta se saattaa paljastua nuoremmaksikin, kunhan se pääsee tukalasta takkuturkistaan ja ylimääräisistä kiloistaan.

Thelma sopisi luultavasti monenlaiseen kotiin ja sopeutuisi elämään joko koirakaverin kanssa tai ainoana koirana. 

Thelma on Elenan mukaan saanut nuoruudessaan ainakin yhdet pennut, minkä jälkeen se on sterilisoitu.

Se tauti- ja rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Thelma 1.10.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.