Iris

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suurehko (60+ cm)
Syntymäaika: 10/2015
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

16.1.2020
Voi miten vaikea Iriksen herttaisuutta on saada kuvattua.

Se ei välity videolta, ei kuvista eikä tekstistä. Iriksen sympaattinen olemus sulattaa sydämen ja sen syttymäisillään oleva into pääsee varmasti esille, kun se pääsee omaan kotiinsa. Onnekas hän, joka Iriksen omakseen saa. Iris on ihan hurjan innoissaan saadessaan vieraita häkkiinsä ja se keskittää kaiken huomioinsa näihin ilman, että sen häntä kertaakaan pysähtyy tai huomio kertaakaan herpaantuu. Se kyllä rakastaa herkkuja, mutta vielä enemmän se tuntuu rakastavan häntä, joka herkkuja tarjoilee. Iris, jos joku, ansaitsee viettää seuraavan kesän omassa kodissaan oman perheensä kanssa.

Viipurin koirat - Iris 5.1.2020

18.10.2019
Iris jaksaa ilahtua aina yhtä paljon kun sille vain juttelee. Häntä alkaa pyöriä ja lempeisiin silmiin syttyy ystävällinen loiste.

Ihan näinä päivinä Iris viettää neljättä syntymäpäiväänsä. Eipä tiennyt iloinen Iris-pentu syntyessään, että sen kodiksi tulee muodostumaan kodittomien koirien tarha. Sen verran hyvä tuuri Iriksellä on ollut, että se on saanut viettää jo pidemmän aikaa samassa, pienessä koiraporukassa. Aitauskaverit ovat tulleet hyvin tutuiksi ja erimielisyyksiä ei siten juurikaan ole.

Iris on varovainen tyttö, joka kovasti pitää ihmisistä, mutta rapsutukset ovat sille silti liian jännä juttu. Sen suuri positiivisuus ihmisiä kohtaan auttaa sitä silti varmasti sopeutumisessa uuteen kotiin. Kunhan uusi omistaja on ymmärtäväinen ja tietää, miten paljon aikaa ujo koira tarvitsee kotiutumiseen, on Iriksellä hyvät mahdollisuudet sopeutua kivaksi kotikoiraksi. Edellytämme, että Iriksen kodissa on jo koirakaveri odottamassa ja se sijaitsee rauhallisella alueella. Oma piha auttaa hihnassakävelyn ja ulkoilun opettelemisessa.

Jos harkitset kodin tarjoamista Irikselle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

31.10.2018
Iris-rukka on täyttänyt juuri kolme vuotta. Sen elekieli on edelleen mukavaa katsottavaa.

Kun Iris näkee ihmisen, se tanssahtelee ja heiluttaa häntää niin, että koko koira keikkuu. Verkkoaidan suojissa se tulee mielellään hakemaan nameja ja haistelemaan tulijaa lähietäisyydeltä, mutta aitaukseen astuva vieras jännittää melkoisesti. Iriksellä on kavereinaan hyvin arka narttukoira ja ihmisiin arvaamattomasti suhtautuva uroskoira, ja aitauksessa tulee siksi käytyä harvoin.

Iris on pitkäsäärinen ja korkea mutta kuitenkin rakenteeltaan sen verran siro, ettei siitä tule kovin suurta vaikutelmaa. 

Viipurin koirat - Iris 25.10.2018

9.9.2017
Iris-rukka, joka kuukaudesta toiseen joutuu odottamaan tarhalla. Silti se jaksaa ilahtuneena heiluttaa häntää aitauksessaan, kun joku sitä lempeästi vilkaisee. 

Missä on se ihminen, joka huomasi kauniin Iriksen ja olisi valmis opastamaan sitä kotikoiran taitojen opettelussa?

Tarhalla kasvaminen on jättänyt jälkensä eikä Iris oikein uskalla jäädä sille vieraan ihmisen silitettäväksi. Nameista se kuitenkin innostuu ja palaa aina uudestaan ottamaan herkut kädestä, vaikka joskus pitää käydä kauempana keräämässä rohkeutta. Silti Iriksen pitkä häntä heiluu koko ajan villisti puolelta toiselle, eli ihmiset taitavat kuitenkin olla sen mielestä kiva juttu, vaikka vähän jännittääkin.

Iriksestä tuskin tulee kaikkien syliin innolla juoksevaa koiraa, jota voi silittää kuinka ronskisti tahansa, mutta niille, jotka antavat sille tilaa ja aikaa oppia luottamaan, siitä tulee taatusti uskollinen ja lempeä ystävä. Kunhan vaan joku antaisi sille mahdollisuuden. Tarhalla Iris selvästi katsoo mallia reippaammasta aitauskaverista, joten koirakaverista uudessa kodissa olisi varmasti iso apu uudenlaiseen elämään opettelussa. Voisitko sinä olla Iriksen oma ihminen?

20.11.2016
Kuukaudet kuluivat eikä kukaan huomannut suloista Iris-pentua. Vuoden ikäinen Iris toivoo nyt, että onni kääntyisi ja kiltille tytölle löytyisi jostain ikioma koti.

Voi Iristä. Ihanan pennun olisi luullut löytävän nopeasti omaan kotiin, mutta toisin kävi. Toinen talvi tarhalla on alkamassa. Iriksestä on kasvanut kaunis tyttö, mutta se on jäänyt vähän ujoksi. Iris ilostuu kyllä kovasti ihmisistä ja malttamattomana odottaa portin takana ihmisten saapumista. Häntä heiluen tyttö porhaltaa onnessaan tervehtimään tulijoita. Kovin pitkäksi aikaa Iris ei rohkene jäämään rapsuteltavaksi ja silitykset ovatkin ennemmin nopeita sipaisuja.

Iris on hyvin ystävällinen, mutta vähän ujo tyttö. Tarhalla se on sopuisa koira ja tulee hyvin aitaustovereiden kanssa toimeen. Sopiva koti Irikselle olisi sellainen, jossa olisi jo ennestään koirakokemusta. Koirakaveri olisi myös Iriksen mieleen ja auttaisi sitä varmasti sopeutumisessa. Ennen kaikkea Iris haluaisi löytää sitoutuneen ja kärsivällisen ihmisen, joka on valmis antamaan aikaa tytölle. Tarhaelämää on takana jo monta kuukautta eikä kotikoiran elämästä ole minkäänlaista käsitystä. Suloisin pentuvaihe on jo takana, mutta kunpa kiltti Iris tulisi huomatuksi ja löytäisi itsensä vielä jonain päivänä oman ihmisen kainalosta.

Viipurin koirat - Iris 16.11.2016

7.2.2016
Ruokakupissa nappuloiden keskellä makeasti haukoitteleva ja tassujaan venyttelevä Iris on mahdottoman suloinen näky. Mistä kaunokainen löytäisi oman ihmisen?

Muiden pentujen painiessa ja touhutessa yksi pentu nautiskelee päiväunista keskellä ruokakippoa nappulat makuualustanaan. Kun pentua lähestyy, alkaa pieni hännänpää vipattamaan ja ystävällinen silmäpari katselee autuaan onnellisena tästä maailman parhaasta herätyksestä. Iris nousee kevyesti syliin ja neitoselle kelpaavat niin rapsutukset kuin namitkin. Iris vaikuttaa toistaiseksi myös kohtuu rauhalliselta pennulta, mutta eiköhän iloista pentuenergiaakin ole ilmassa viimeistään silloin, kun tyttö on saanut ladata akkuja pari päivää uudessa kodissaan. Ensin täytyisi vain onnistua löytämään se koti.

Iriksen menneisyydestä meillä ei ole tietoa. Uudessa asuinympäristössä riittääkin varmasti paljon ihmeteltävää ja opeteltavaa. Sisäsiisteys, hihnassa kulkeminen ja yksin oleminen ovat asioita, joista Iriksellä tuskin on käsitystä. Sympaattinen Iris etsii vain sellaista ihmistä, joka on valmis sitoutumaan tyttöön koko sen loppuelämäksi. Iris ei halua enää milloinkaan joutua hylätyksi vaan elää onnellisen, koiramaisen elämän rakastamansa perheen kanssa.

Viipurin koirat - Iris 21.7.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.