Uuttu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2022
Tautitestattu: 1/2023

17.7.2023
Uuttu sai kodin Espoosta.

2.6.2023
Uuttu on herttainen ja leikkisä pentu, joka on omassa porukassa huoleton, rakastava ilontuoja. Miten kukaan ei ole vielä huomannut tätä kaunokaista?

Vieraita ihmisiä Uuttu aluksi jännittää, mutta jos ihmisillä on hieman kärsivällisyyttä, aikaa ja herkkuja, näyttää Uuttu todellisen luonteensa ja kiipeää jopa syliin herkkujen toivossa. Toisten koirakavereiden seura ja reippaiden koirien esimerkki tekee jännistäkin uusista asioista vähemmän jänniä, siksi toivomme että Uuttu löytää kodin, jossa on jo mukava koirakaveri tukea ja turvaa antamassa. Omat ihmiset on Uuttulle hyvin tärkeitä koirakavereiden lisäksi ja kun Uuttu rakastaa, Uuttu rakastaa suuresti koko sydämellään. 

Kotioloissa Uuttu on välitön ja puhelias koiraneiti, jonka vuoksi katsomme, että Uutun tulevan kodin tulisi olla omakotitalossa. Nykyisessä hoitopaikassa Uuttu pärjää hyvin koirakavereiden kanssa ihmisten ollessa poissa, täysin yksinoloa pitää harjoitella vielä.

Uuttu on ollut pidempään jo täysin sisäsiisti. Uuttu kertoo ihmisille aina, jos on tarvetta päästä ulos. Muulloinkin rakastava ja hellyydenkipeä Uuttu on hyvä kommunikoija. 

26.3.2023
Herttaiselle Uutulle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Uuttu kotihoidossa 19.3.2023

19.3.2023
Herttainen Uuttu on hurmannut kotihoitopaikan kaikki ihmiset, koirat - ja jopa kissan!

Kun Uuttu saapui taloon, vanhat koirat eivät yhtään jaksaneet innokasta, toisia koiria ihailevaa ja rakastavaa pentua. Uutun kaunis käytös on kuitenkin sulattanut hoitopaikan aikuisten koirien sydämet ja Uutulla on nykyisin monta kainalopaikkaa, joista valita. Koska hieman aralle Uutulle toisten koirien seura on tärkeä tuki ja turva, tulisi Uutun tulevassa kodissakin olla koirakaveri odottamassa. 

Sen lisäksi, että Uuttu on yksinkertaisesti aivan ihana, on Uuttua helppo motivoida herkkujen avulla. Jännässä paikassa Uuttu turvautuu ihmiseensä ja herkkupalojen rohkaisemana Uuttu on edistynyt ja selvinnyt jännistäkin tilanteista, kunhan ihminen jaksaa kärsivällisesti rohkaista ja ohjata Uuttua.

5.3.2023
Ihastuttavan Uutun tuoreimmat kotihoitokuulumiset näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Uuttu kotihoidossa 4.3.2023

Uutulla on tällä hetkellä korkeutta noin 49 cm ja painoa 15,5 kg.

30.1.2023
Hoitopaikkaan tupsahtanut ja araksi kuvailtu Uuttu ei ole ollenkaan niin arka kuin sen oletettiin olevan. Kiltillä ja ihanalla Uutulla on edessään vielä valoisa tulevaisuus!

Tietysti uudessä ympäristössä on paljon jännittäviä asioita, mutta säikähtäessään Uuttu kuitenkin palautuu nopeasti ja turvaa muutenkin ihmiseen. Uutun hoitopaikassa asuu muutaman koiran lisäksi myös kissoja, joiden kanssa yhteiselo sujuu hyvin. Tulevassa kodissa Uuttua pitää odottaa koirakaveri, sillä kaveri antaa turvaa ja edistää Uutun sopeutumista. Uuttu on toistaiseksi sen verran äänekäs, ettei sovellu kerrostaloon.

Uuttu ei mielellään haluaisi olla yksin, mutta pieniä yksinoloharjoituksia tehdään koko ajan. Uuttu haluaisi tehdä tuttavuutta koirakavereiden kanssa, mutta vanhemmat koirakaverit eivät ole lämmenneet vielä pennun yrityksille. Isompia koiria Uuttu ihailee ja kunnioittaa.

Hoitotoimet sujuvat hyvin. Suihku oli Uutulle pienoinen järkytys, mutta tytön sai silti pestyä suht vaivattomasti.

Sisäsiisteyttä harjoitellaan ja Uuttu on oppinut hienosti käyttämään pissa-alustaa. Vielä ovat kaikki matot pysyneet puhtaina, hurraa!

Uutulla on tällä hetkellä korkeutta noin 45 cm ja painoa 11,5 kg.

27.1.2023
Uuttu pakkasi laukkunsa ja matkasi Suomeen! Uuttu ihmettelee kotiympäristöä ja odotta hakemuksia Kirkkonummella.

Uuttu valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Uuttu kävi myös steriloitavana. Myös Uutun rabiesvasta-ainetasot tutkittiin ennen tuloa Suomeen ja ne ylittivät 0,5 IU/ml, mikä suojaa tartunnalta.

16.1.2023
Mitkä on mahdollisuudet omaan kotiin varovaisella Uuttu-tytöllä? Uuttu on ystävällinen ja käsiteltävissä oleva pentu, joka etsii koirakaverellista kotia rauhalliselta seudulta.

Erään huoltoaseman läheisyydestä kuului syksyn alussa piipitystä. Autonromun alta kurkisti yhdeksän pientä pentua ja paikalla pyöri myös niiden emo. Pentuja ja emoa seurattiin tovi, mutta kun pennut lähtivät liikkeelle ja alkoivat tutkimaan enemmän ympäristöä, haettiin ne turvaan eläinlääkäriklinikka Aurikaan. Pentujen emo sterilisoitiin samalla.

Pennut asuivat eläinlääkäriklinikalla jonkin aikaa, kunnes siirtyivät Olgan tarhalle marraskuun alussa. Olgan tarha, jos sitä nyt voi enää tarhaksi edes kutsua, muodostuu Olgan kotitalosta ja tontilla olevasta muutamasta aitauksesta. Olgalla on rauhallista eikä siellä ole paljon koiria, mutta erakkoelämää viettävä Olga suljettuine pihapiireineen ei tarjoa hyviä sosiaalistumismahdollisuuksia pennuille. Olgan olikin tarkoitus toimia vain väliaikaispaikkana ja kun Snezhannan tarhalta vapautui tilaa, muuttivat pennut joulukuun lopussa sinne.

Kaksi pennuista löysi kodit, mutta jäljellä olevat seitsemän odottavat vielä koteja. Poikia ovat UntamoUrhoUsko ja Utte. Tyttöjä ovat UlpuUsva ja Uuttu.

Ulpu on sisarussarjan varovaisin pentu. Kun muut pennut hyppivät aitausta vasten ja koittavat saada huomiota ulkopuolella seisovilta ihmisiltä, kuikuilee Uuttu varovaisena niiden takana. Kun ihmiset astuvat aitaukseen, saa Uuttu kolean ja märän sään lisäksi vielä kolmannen hyvän syyn jäädä lämpöiseen koppiin. Se jännittää vieraita ja pysyttelee siksi piilossa. Uuttu on kuitenkin kuvattava ja tyttö antaakin nostaa itsensä nätisti syliin vaikka jännittää. Se ei rimpuile, tapittaa vaan ympärilleen. Ei Uuttu miltään mahdottoman aralta pennulta kuitenkaan vaikuta ja onpa se päässyt harjoittelemaan jo hihnassa kulkemistakin.

Uuttua on onnistanut, sillä sille on löytynyt hoitopaikka minne tyttö pääsee matkustamaan tammikuun lopussa. Nähtäväksi jää, kuinka tyttö reipastuu kotioloissa. Varmaa on kuitenkin, ettei tämä ujopiimä jää tarhalle kasvamaan ja aristumaan.

Pentujen emo muistuttaa paljon venäjänajokoiraa. Isästä ei ole tietoa. Emolla on omistaja, mutta se taitaa suurimmaksi osaksi elellä jonkun yrityksen tai liikkeen pihalla. Viimeisimpien tietojen mukaan emo ei kuljeskele enää vapaana, omistaja on laittanut sen ketjuun. Mikäli emo osoittautuu ystävälliseksi koiraksi, jolla voisi olla kodinsaantimahdollisuuksia, yritetään omistajaa saada luopumaan siitä onnellisemman elämän toivossa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.