Stesha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Syntymäaika: 4/2022
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Tautitestattu: 12/2022

6.1.2022
Stesha sai kodin helsingistä.

20.12.2022
Steshalla on kotiehdokas emmekä ota siitä enempää hakemuksia vastaan.

17.12.2022
Stesha sai ihanan joululahjan, kun se pääsi Suomeen kotihoitoon. Stesha odottaa kotiehdokkaita Helsingissä.

Stesha valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

16.11.2022
Yhdistyksen aktiivit kuskasivat Steshan muutaman muun koiran kanssa Viipuriin eläinlääkäriklinikalle, missä se sterilisoitiin.

4.11.2022
Puolivuotiasta Steshaa on jo kerran onnistanut kodinetsinnässä, mutta sota vei siltä kodin. Lempeä Stesha suhtautuu vieraisiinkin ihmisiin mutkattomasti.

Steshan emo ja yhdeksän sisarusta haettiin turvaan toukokuussa Ermilovon kylästä. Emokoira Gerdalla oli koti, mutta vähävarainen omistaja ei kyennyt huolehtimaan siitä. Omistaja asui datsa-tyyppisessä ympäristössä peltojen ja metsien läheisyydessä. Emo sai elellä alueella vapaana ja tehdä pentuja aina kun se vain oli mahdollista. Joku oli kuitenkin saanut tarpeekseen vapaana vaeltelevista koirista ja ampunut niitä. Emokoiran jo aikuiseksi kasvanut pentu jostain edellisestä pentueesta sai osumia, ja Elena hälytettiin apuun. Mukaan lähtivät molemmat aikuiset koirat sekä kaikki noin kuukauden ikäiset pennut.

Kaikeksi onneksi pentuja onnisti kodinetsinnässä, niin Steshaakin. Se adoptoitiin pian venäläiseen kotiin, kuten muutkin sen sisarukset Joy-veljeä lukuun ottamatta, joka sai kodin Suomesta. Kiristynyt maailmantilanne heitti kuitenkin varjon Steshan elämään. Perhe muutti ulkomaille vallitsevan tilanteen vuoksi eikä voinut ottaa koiraa mukaansa. Niinpä Stesha-polo joutui jälleen kodittomaksi ja löysi itsensä lähtöruudusta, Elenan tarhalta.

Olemme tavanneet Steshan lokakuussa tarhalla kahdesti. Lempeän oloinen tyttö ei aristele vieraita, vaan köllöttää ihmisen sylissä kaikessa rauhassa ja popsii namit vieraiden kädestä parempiin suihin. Koirajoukossa Stesha näyttää tulevan helposti kiusatuksi, vaikka ei mikään ärsyttäjä olekaan. Steshan oikea korva on ottanut osumaa ja revennyt ikävän näköisesti. Korva on nyt jo parantunut, mutta muistoksi on jäänyt korvasta puuttuva palanen.

Stesha on jo nuorena ehtinyt nähdä muutakin maailmaa kuin koiratarhan. Sen ensimmäinen koti Venäjällä oli kerrostalossa nuorenparin luona, joten kerrostalon äänet ja rappukäytävä lienevät Steshalle tuttuja. Ehkäpä sillä on muitakin kotikoiran taitoja jo tassuissaan, mutta sitä emme tiedä varmasti. Uuden adoptioperheen on hyvä varautua opettamaan Steshalle tarvittavia taitoja perusasioista lähtien, sisäsiisteydestä hihnakävelyyn ja yksinoloon. Stesha etsii kotia, jossa se voisi viettää aktiivisen nuoren koiran elämää: lenkkeillä, leikkiä, temmeltää ja köllähtää illalla väsyneenä oman ihmisen kainaloon tuhisemaan.

Stesha asuu tällä hetkellä tarhalla lämpimässä mökissä lukuisten muiden pentujen ja lyhytkarvaisten aikuisten kanssa. Stesha ei halua jäädä odottamaan talven viimoja Viipuriin, vaan toivoisi voivansa seurata veljensä tassunjälkiä pian rajan yli Suomeen, uuteen kotiin.

Viipurin koirat - Stesha 30.10.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.