Viuhti

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 15,5 kg)
Syntymäaika: 5/2023
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Lahden seutu, Suomi

23.11.2023
Puuhakas Viuhti on kotiutunut hienosti kahden aikuisen ja useamman koiran hoitoperheeseen. Viuhti on ollut muuttostressin hälvettyä mukavan tasapainoinen miehenalku.

Edelleen toki vilkas, mutta osaa hyvin myös rauhoittua. Viuhtin päikkärihetkeä eivät häiritse edes vieressä hulinoivat pentukaverit. Viuhti on avoin, utelias ja oppinut nopeasti uusia taitoja. Älykkönä Viuhti varmasti harrastaisikin mielellään jotain kivaa koiralajia tulevassa kodissaan.

Viuhti on mukana arjen askareissa sataprosenttisesti, ja sen suuhun kulkeutuukin milloin mitäkin erikokoista tavaraa. Aarteistaan Viuhti on luopunut sujuvasti vaihtokauppaperiaatteella. Viuhti tutkiskelee ympäristöään myös kiipeilemällä, ja onkin kartoittanut huolella talon joka sopukan.

Hihnaulkoilu Viuhtilla on sujunut mukavasti ja sisäsiisteys on hyvällä mallilla. Autoilusta Viuhti ei ota stressiä vaan keskittyy lähinnä nukkumiseen. Viuhti tulee koiralaumassa toimeen erittäin hyvin, mutta tarvittaessa osaa pitää myös puoliaan.

Rohkea Viuhti voisi pärjätä perheen ainoana koirana ja hiukan vilkkaammassakin ympäristössä. Pieni piha olisi ulkohommissa viihtyvälle Viuhtille mieluisa juttu. Painoa pojalla on tällä hetkellä 15,5 kg ja säkäkorkeutta 50 cm.

3.11.2023
Vikkelä Viuhti vilahti Suomeen ja poika odottaa nyt kotiehdokkaita hoitopaikassa Lahden seudulla.

2.11.2023
Viuhti pääsee Suomeen! Hoitopaikka odottaa Viuhtia ja ennen matkaa se kävi tautitesteissä ja kastroitavana.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Viuhdilta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

14.9.2023
Viuh! Siitä sai Viuhti nimensä, kun syöksähti sellaisella vauhdilla syliin että oksat pois! Tämä kapeapyllyinen hännänvispaaja haluaa omaan kotiin. Kenen kodissa olisi tilaa ja rakkautta pikkumiehelle?

Pienehköä saksanpaimenkoiramixiä muistuttava emo ja sen kuusi pentua tuotiin rankkurin toimesta Snezhannan tarhalle heinäkuussa. Tarhalla oli kuitenkin ahdasta ja koska rokottamattomien pentujen vastaanottaminen tarhalle on aina riskialtista, onnistui Snezhannan löytää koiraperheelle tilapäinen hoitopaikka. Hoitojakson aikana kolmea pentua onnisti kodin saannin suhteen ja jäljellä olevat pennut tuotiin tarhalle emonsa kanssa tässä kuussa. Emon olisi voinut palauttaa myös takaisin löytöpaikkaansa, mutta Snezhanna ei halunnut jättää ihmisrakasta tyttöä ulos pärjäämään yksinään. Ehkä sillekin vielä löytyy koti.

Titi, Tiuhti ja Viuhti toivovat pääsevänsä kolean syksyn tieltä ajoissa kotiin! 

Voi mikä Viuhti! Ihanat ruskeat nappisilmät ehtivät hetkeksi pysähtyä ja ottaa katsekontaktin, kunnes menotassua taas väpättää sen verran, että loikkimaan on lähdettävä. Viuhti on varsin hurmaava pentu, jonka menoa katselee itsekin hymyssä suin. Viuhti rakastaa ihmisiä eikä se mieti hetkeäkään, juostako tuntemattoman vieraan syliin vai ei. Vieras mies ei Viuhtia pelottanut, päinvastoin, suukkoja olisi pitänyt päästä vain jakamaan. Lyhytkarvaiselle Viuhdille loppuvuosi on kurjaa aikaa, joten toivottavasti sopiva koti ilmaantuu ja haluaa suloisen pojan omakseen.

Viuhdin emo on pienehkö, saksanpaimenkoiramixiä muistuttava tyttö. Tuntemattomaksi jäänyt isäpappa sen sijaan lienee kantanut huskyn geenejä, sillä moni pennuista on perinyt joltain siniset silmät ja suloisen pörröturkin. Viuhdin elämän varhaisista vaiheista ei ole tietoa, mutta niin pennut kuin niiden emokin ovat sosiaalisia ja ihmisrakkaita. Emolla on saattanut olla omistaja, mutta ehkä se on saanut jolkotella ulkona omia polkujaan. Pennut ovat taatusti olleet tekemisissä ihmisten kanssa, mutta ei niilläkään ole välttämättä ollut mitään varsinaista kotia, vaan ne ovat saaneet ulkona tavata ja seurustella monenlaisten ihmisten kanssa. 

Pennut eivät ole tottuneet elämään sisätiloissa ja uuteen kotiin muuton myötä eteen tulee paljon uusia asioita. Harjoiteltavien taitojen listalla on ainakin sisäsiisteys, yksin oleminen ja hihnakävely. Viuhti etsii omistajaa, joka on innostunut pennun kanssa touhuamisesta ja uusien taitojen opiskelusta. Viuhdista kasvaa varmasti energinen nuori poika, joka tarvitsee reipasta liikuntaa ja aktivointia, jottei elämä käy tylsäksi. Reipas Viuhti saattaisi soveltua ainoaksi koiraksi ja monenlaiseen perheeseen.

Viipurin koirat - Viuhti 9.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.