Amadeus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2022
Tautitestattu: 2/2023

17.2.2023
Amadeus löysi kodin Helsingistä.

11.2.2023
Amadeus kastroitiin.

8.1.2023
Amadeus on utelias ja ystävällinen lerppukorva, joka odottaa veljensä kanssa Svetogorskin koiratarhalla oman kodin löytymistä.

Tarhanpitäjien työ on rankkaa. Koiria virtaa tarhalle enemmän kuin mihin pienen työntekijä- ja vapaaehtoisjoukon resurssit riittävät. Mielessä kolkuttaa jatkuva ristiriita: mihin vetää raja, kun tarhalla on täyttä eikä jaksaminen riitä, mutta samaan aikaan satelee ilmoituksia uusista löydetyistä pennuista, jotka ovat vailla suojaa ja paikkaa maailmassa?

Elena kertoo, että yhdessä vaiheessa hän oli niin väsynyt jatkuvaan pentujen virtaan tarhalle, että hän päätti olla ottamatta niitä vastaan. Sitten tuli taas puhelu: yksinäinen, koditon poikapentu oli löydetty huoltoasemalta Priozerskista (Käkisalmesta). Huoltoaseman henkilökunta kertoi, että koira oli jätetty paikalle autosta, joka kaasutti kylmästi tiehensä tipautettuaan pennun kyydistä. Lupauksistaan huolimatta Elena suostui ottamaan yksinäisen pennun vastaan. Kuitenkin vain muutamaa päivää myöhemmin kolme muuta aivan samannäköistä pentua ilmestyi Käkisalmen kaduille, eikä niitäkään voinut jättää oman onnensa nojaan.

Oletettuja sisaruksia on yhteensä neljä: tytöt Anastasia ja Amalia sekä pojat Aamos ja Amadeus. Amadeus on asunut Elenalla jo marras-joulukuun vaihteesta saakka. Tapasimme pojan kuitenkin vasta muutama päivä sitten, kun tarhalle oli tullut hiukan lisää tilaa ja veljekset olivat saaneet paikan ulkoaitauksesta. Ne olivat tavattoman innoissaan vieraista ja selvästi olleet ihmisten kanssa aiemminkin tekemisissä.

Veljekset ovat hyvin samanoloisia sillä erotuksella, että Amadeus on niistä pienempi. Valjaat olivat Amadeuksen mielestä kumma juttu ja hihnan kiristyminen aiheutti välillä pienen ahdistuksen, mutta hyvin poika aina tokeni ja jatkoi lumihangessa seikkailuaan. Amadeus tuli mielellään tekemään vieraiden kanssa tuttavuutta eikä lähemmäs parimetrinen mieskään saanut sitä karkotettua luotaan. Käsittelyyn Amadeus suhtautui ystävällisesti ja hakeutui itsekin mielellään rapsuteltavaksi. Veljesten kanssa samassa aitauksessa asuu kaksi aikuista koiraa, narttu ja uros, joiden kanssa ne näyttivät tulevan hyvin toimeen.

Ulkonäön perusteella Amadeuksen suonissa virtaa saksanpaimenkoiran verta, joten se etsii aktiivista ja liikunnallista kotia, jossa koiran kanssa touhuamiseen ollaan valmiita panostamaan, samoin tarpeellisten taitojen opettamiseen positiivisin menetelmin. Sisäsiisteydestä, yksin olemisesta ja monista muista kotikoiran elämään kuuluvista asioista Amadeus on vielä autuaan tietämätön, mutta tästä ihmisrakkaasta pojasta saa varmasti innokkaan ja fiksun oppilaan, joka oppii valtaamaan sohvat ja lenkkipolut ja siinä sivussa perheensä sydämet.

Viipurin koirat - Amadeus 6.1.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.